Word jij een bridezilla? Ontdek het nu!

Herkent jouw aanstaande je niet meer terug? Begin je steeds vaker te grommen, lijken je ooit zo liefelijke handen meer op klauwen? En wordt het alleen maar erger naarmate de Grote Dag nadert? Pas op! Het lijkt erop dat je langzaamaan in een Bridezilla verandert.

Bridezilla’s, bruiden die als echte diva’s, de oer-Godzilla’s door het voorbereidingsproces donderen, zijn geen onbekend fenomeen. Er is zelfs een realityserie over gemaakt! Onder veel druk, prestatie- en tijdsdrang, verandert menigeen vrouw -of man- in een pikantere versie van zichzelf. Dit kan voordelig uitpakken, maar soms kun je hierin nét een beetje te veel doorslaan. Heb je een vermoeden dat jij bij die laatste groep hoort? Lees dan snel verder…

Foto: Michiel Otten

Je cateraar staat in je telefoon als ‘eten’

Je hebt de cateraar ooit gekozen omdat je hun werk en filosofie zo fijn vond, maar naarmate de datum nadert geef je niets meer om hun merknaam, werkvormen en andere punten. Het enige wat telt is dat het eten perfect wordt, en op tijd op tafel staat. Je houdt de seizoenen, regen en stormen van heel Europa in de gaten en leest over de laatste aardappelteelt, want als deze minder goed uitpakt dan vorig seizoen, moet het menu toch weer aangepast worden -voor de achtste keer.

De trouwlocatie is jouw tweede huis

Je stalkt de locatie van de viering minimaal twee keer per week. Even navragen of de verlichting nog wel hetzelfde is, want aan wit licht heb je niets. Zijn alle stoelen wel nagekeken, want Tante Fien moet stevig kunnen zitten. Is dat vlekje in het tapijt bij de ingang al verwijderd, zoals ze voor het weekend beloofd hadden? Inmiddels sta je bijna op de blacklist. Het is dat de aanbetaling al ontvangen is, anders hadden ze je helemaal geweigerd. De arme eigenaar heeft sinds jou opvallend veel nieuwe grijze haren gekregen

Foto: IN-Fotodesign

De bruidsjurkenwinkel heeft zijn openingstijden aangepast

In de bruidsjurkenwinkel kennen ze je stiekem onder de naam stalker. Elke donderdag ga je langs om te vragen of de jurk al klaar is voor de tien-na-laatste fitting, en je probeert met chocolaatjes het privénummer van de coupeuse te verkrijgen. Helaas trappen ze daar niet in. Opvallend genoeg zijn de openingstijden aangepast sinds jij de jurk hebt besteld. Ze werken nu alleen nog op afspraak, en als je belt zitten ze altijd vol… Bekijk ook onze selectie van de mooiste bruidsjurken voor 2017

Foto: Dario Endara

Je hebt privécontact met jouw favoriete nagellakmerk

Want het is je vast weleens overkomen: Je favoriete kleur gaat uit de schappen. Dat kan je natuurlijk niet gebeuren nu! Je houdt de website van je favoriete merk nauwlettend in de gaten. En elke keer als er een nieuwe lijn uitkomt met een kleur die op de jouwe lijkt, bel je even met de klantenservice. Of jouw kleur nog wel leverbaar is en niet wordt vervangen door de nieuwe. Als je niet direct een geruststellend antwoord krijgt stuur je opnieuw een LinkedIn bericht naar de CEO.

Te rond, te oud, te lang of te klein? Niet op de foto!

Je hebt je vriendinnen inmiddels ingedeeld op formaat. Extreem ronde, lange of kleine vriendinnen worden helaas nét buiten de foto geplaatst. Je wilt natuurlijk een mooi stilleven aan je muur hebben, en geen freakshow, zoals je het zelf stiekempjes noemt. Je bent nog wel zo aardig om te overwegen de fotograaf de schuld te geven, want je diep vanbinnen weet je dat je hiermee eigenlijk te ver gaat. En de perfecte foto met je partner? Ontdek de tips hier.

Foto: Simone Bruidsfotografie

Het is jouw jaar

Een dag is niet genoeg, heb je besloten. Het zou zonde zijn van alle voorbereidingen om slechts één dag in het middelpunt te staan. Overige grote feesten in jouw trouwjaar worden door jou dan ook geweigerd. Wilt je zus trouwen of bevallen? Je zwager wil een promotiefeest geven? Forget it. En Queen Elizabeth van Engeland moet ook nog maar even wachten met haar troonafstand, want dit jaar moet worden herinnerd als het jaar dat jij trouwde. Punt.

Je hebt het vaker over ‘ik’ dan over ‘wij’

Oeps, stiekem begin je de gevoelens en meningen van je aanstaande te vergeten. Bij het organiseren van de bruiloft spreek je steevast over ‘ik wil’ in plaats van ‘wij willen,’ en bij het maken van beslissingen soms de mening van je partner te vragen. Ontdek ook de negen total love momenten op jullie bruiloft!

Foto: Mon et Mine

Herkenbaar? Wij kunnen je maar één advies geven. Relax! Herinner je waarom je ook al weer wilde trouwen? Was het niet vanwege de super prachtige en overweldigende liefde die je voor je aanstaande voelt? De rest maakt uiteindelijk dan toch allemaal niet meer uit? Tuurlijk, een leuke foto, een perfecte jurk, een heerlijk diner en een mooie omgeving is fijn, maar niets is onoverkomelijk! Geniet van het proces en probeer te onthouden dat het wel jouw belangrijkste dag is, maar niet per se die van de rest. En ben jij geen bridezilla? Lees dit artikel om te ontdekken wat je wel bent! 

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie