Zelf je bruidstaart maken (pas op: verslavend leuk!)

Niemand kijkt raar op als je dingen zelf maakt voor de bruiloft: je kan je eigen trouwkaart ontwerpen, draait je hand niet om voor de gaafste huwelijksdecoratie en de enveloppendoos is ook een kunstwerk van eigen hand. Zelfs je bruidsboeket kun je zelf maken! Maar aan de bruidstaart wagen we ons toch nog niet vaak. Terwijl dat met wat hulp en oefening ook echt te doen is!

Credits: Trouw Trendy

Waarom zou je je eigen bruidstaart maken? De vraag is eerder: waarom niet? In de eerste plaats is het namelijk al stukken goedkoper dan wanneer je een taart bestelt bij de bakker; schrik niet als je bij een banketbakker zeven of acht euro per stukje betaalt! Daarnaast is alles mogelijk als je zelf aan de slag gaat: hoeveel instructies je ook geeft, pas als je de taart zelf maakt, weet je zeker dat alles precies zit zoals was bedoeld. En tot slot: je bent natuurlijk ontzettend trots op jezelf, en terecht, als iedereen zich op je trouwdag vergaapt aan jouw eigen creatie.

Foto Credits: Trouw Trendy Taart Credits: Micha & Diana’s Pâtisserie

Maar goed: taarten maken is maar voor weinigen een talent dat van nature komt. De meesten van ons zullen gewoon keihard moeten oefenen voor we een trouwdagwaardige taart afleveren. (Het opeten van alle halfgelukte of halfmislukte oefenkneusjes is natuurlijk ook geen straf.) Gelukkig levert YouTube je hulp bij alle stappen van de schone kunst van het bakken en decoreren van (bruids)taarten. Voor alle benodigdheden én instructies in het Nederlands kun je bijvoorbeeld terecht bij De Leukste Taartenshop. Wij hebben de basis vast voor je op een rijtje gezet. Veel succes en plezier!

Stap 1: bak een biscuit (of meerdere, voor een stapeltaart)

Dit is de basis voor je taart: het cakegedeelte.

Stap 2: het afsmeren en vullen van je biscuit

Een van de leuke onderdelen van het proces: de taart vullen met allerlei lekkers. In het filmpje gaat het over vullen met jam, maar je kunt je bruidstaart met van alles vullen: chocolade, vers fruit, pudding.. Kies jouw favoriete smaak en maak de taart van je dromen. Daarna smeer je de taart af, zodat je hem daarna netjes en strak kunt bekleden met marsepein of fondant.

Stap 3: decoreren met marsepein of fondant

Hiermee gaat de taart lijken op al die schitterende trouwtaarten die je bijeen gegoogled hebt. Dit vergt wel enig geduld, want het valt niet mee een taart te bekleden zonder gaten en scheuren!

Stap 4: versieren (en stapelen)

Dit is misschien wel de leukste stap wanneer je je eigen bruidstaart moet. Je kunt losgaan met uitsteekvormpjes, lijntjes van glazuur, geboetseerd marsepein, zelfgemaakte bloemtjes en wat je maar kan bedenken. Je kan dit zo eenvoudig of uitgebreid doen als je wil. Als je een bruidstaart met etages wil, zul je je moeten verdiepen in de wereld van de stapeltaart. Op internet vind je ook hierover en over het decoreren talloze filmpjes: leuk om een avondje naar te kijken, voor de mooiste ideeën.

Mocht het allemaal niet zo soepeltjes gaan of vind je het marsepein en fondant allemaal maar een gedoe? Maak je dan geen zorgen want de Naked Wedding Cake is de trend van 2016 in de taartenwereld. Dankzij deze trend ben je al snel klaar en het ziet er ook nog eens super leuk uit!

Als jij ook zelf je bruidstaart hebt gemaakt, zijn wij natuurlijk ontzettend benieuwd naar het eindresultaat! Hoe ging het maken ervan je af? Had je al ervaring of ben je speciaal voor je huwelijk taartexpert geworden? Deel je tips, trucs en ervaringen met ons in een reactie.

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Filmpjes van: De Leukste Taartenshop

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Comentaar (1)

Ingrid
14 mrt 2016

Als je iets niet wil voor je bruiloft is dat er iets stres oplevert en een bruidstaart maken een dag van te voren levert dat denk ik wel op. Ga je dan ook in je bruidsjurk tussen je ceremonie en het aansnijden van de taart je taart bezorgen? Laat iedereen zijn eigen vak beoefenen waar hij/zij voor gestudeerd heeft. Als je wc overstoomt bel je toch ook de loodgieter…

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie