Zes redenen waarom een tweede bruidsjurk het beste idee ooit is!

We weten dat de keuze van de trouwjurk een van de belangrijkste onderdelen bij het organiseren van de bruiloft is. Daarnaast is het een van de leukste voorbereidingen van de bruiloft, welke vrouw vindt dit nu niet leuk? Maar heb je al eens nagedacht over de mogelijkheid om een tweede jurk te kiezen voor de trouwdag? Het is mogelijk! Laat je overhalen en geniet nu al van de voorpret bij het uitkiezen van jouw tweede jurk. Geloof ons, het is ideaal!

Foto: Bruno Rezza
Rime Arodaky en Net A Porter

1. Je wordt een trendsetter

Het idee is zeer aantrekkelijk, maar er zijn maar weinig vrouwen die het doen. We begrijpen dat een jurk, laat staan een tweede jurk een investering is, maar als je het doet zal het de gasten met open mond achterlaten! Het is eigenlijk een logische keuze. De gevoelens en gedachtes die je hebt terwijl je het altaar oploopt, zijn heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld aan de eerste dans begint. Een brede rok is prachtig voor de kerk maar zal in de weg zitten bij het dansen. Een strakke rok is ongelooflijk aantrekkelijk, maar belemmert je bewegingen op de dansvloer. Zal het niet geweldig zijn om een tweede optie te hebben waarin je je beter kunt bewegen? En dus een grotere bewegingsvrijheid te hebben waardoor je je ook ‘s avonds op en top fijn voelt? Bovendien, zul je iedereen met open mond achterlaten, en inspireert zeker de andere gasten…!

Foto: Michiel Otten
Lanvin en Net A Porter
Lela Rose en Net A Porter

2. Voor elke gelegenheid de juiste jurk

Je ziet er vast en zeker prachtig uit tijdens de religieuze ceremonie, maar wat gebeurt er als de receptie begint en je honderdduizend meter tule moet meeslepen? Het is altijd een goede optie om voor een prachtig traditioneel model te gaan tijdens het traditionelere onderdeel van de bruiloft, maar het is geweldig om een andere stijl te proberen tijdens het vrijere deel van de bruiloft. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat mensen op je jurk staan tijdens het dansen, en kun jij heerlijk rondlopen zonder bang te hoeven zijn dat je ergens achter blijft haken. Een receptie, het feest of de ceremonie zijn andere onderdelen van de bruiloft waar je je als bruid zeker naar kunt kleden!

3. Het toiletbezoek

Het lijkt misschien overdreven om rekening te houden met…toiletgelegenheden, maar dat is het niet. Hoe vaak moet jij naar het toilet op een normale dag? Tel daar maar de zenuwen bij op, plus de glazen heerlijke champagne en wijntjes die je zult drinken tijdens de receptie en het feest. En iedereen weet hoe lastig het is om naar het toilet te gaan op hakken, met een normale panty en een rok, laat staan met een bruidsjurk! Als je voor de viering een simpelere jurk kiest, zal je niet twee keer na te hoeven denken of je nog een glaasje champagne neemt of niet.. wat zul jij genieten tijdens het feest!

Foto: Simone Bruidsfotografie
Roksanda en Net A Porter
Self Portrait en Net A Porter

4. Plan B

Hoewel je wilt en weet dat alles perfect gaat, kan er altijd een ongelukje gebeuren. Tijdens de ceremonie of het banket kunnen er vlekjes op de jurk komen -van eten, drank of make-up,- en als je een tweede jurk hebt, is dat iets waar je verder niet over na hoeft te denken. Ontdek hier de trouwjurken van Carolina Herrera 2017 en hier de allermooiste vintage trouwjurken voor 2017.

Gucci en Net A Porter
Foto: Juan Luis Photographer

5. De after party

Als je al bezig bent met het plannen van je afterparty dan is een tweede jurk zeker jouw ding. Je wilt misschien nog wel de stad veroveren of je lokale kroeg onveilig maken. Het zou zonde zijn om hier je eerste jurk vies te maken. De tweede jurk die je kiest kun je hierop afstemmen en hiermee houdt je je eerste jurk schoon en netjes.

6. Omdat het de droom van alle bruiden is!

Nadat Kate Middleton ons liet weg zwijmelen bij haar tweede jurk, moeten wij bekennen dat wij aan niets anders hebben kunnen denken. Wij hebben dan wel geen blauw bloed en trouwen ook niet met een prins, maar dat prinsessengevoel van Kate willen wij ook. Een mooi en betaalbaar exemplaar is onze wens. Een exemplaar dat een super chique touch geeft aan je bruiloft, en waarmee je ook nog eens een heerlijke avond zonder zware rokken, strakke lijfjes en lastige toiletbezoeken hebt. Wat wil je nog meer?

Foto: Simone Bruidsfotografie
Roland Mouret en Net A Porter

Ben jij al overtuigd? Lees hierna ook: tips voor het verwijderen van vlekken op jouw bruidsjurk, de beste tips over hoe jij je bruidsjurk mooi kunt houden, Dé trends voor jouw bruiloft in 2017

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie