Zeven liefdeslessen die wij van onze ouders hebben geleerd!

Hoewel wij soms onze ups en downs hebben met onze ouders, wij ons soms voor ze schamen, en we ze af en toe zelfs heel vervelend vinden, is er niemand zoals onze ouders. Ze kennen ons door en door, hebben de beste adviezen en weten het beter dan wie dan ook. En hoewel ze misschien niet de liefdegoeroe’s zijn, hebben ze wel al vele, vele jaren ervaring in de liefde. De ervaring heeft ze wijs gemaakt en hierom weten ze dan ook de beste adviezen te geven als het aankomt op liefde. Lees mee en onthoud deze tips, en wellicht geven wij ze ook ooit door aan onze toekomstige generatie!

Foto: Una Historia que Contar

Liefde doet pijn

Als je soulmate daar ergens op deze wereld rondloopt, dan vind je hem wel. En of je hem nu al hebt gevonden, of nog op zoek bent, het is een lange weg met veel hobbels. Je kunt geluk hebben en hem snel vinden, maar liefde is soms een lijdensweg en het is niet altijd even leuk. Soms wordt je hart onderweg gebroken en zal je het even niet meer zien zitten. Maar ga verder, zoek verder, want het geluk zit in kleine dingen, en het einde is de zoektocht zeker waard.

Zonder respect is er niets

Liefde zonder respect is geen liefde, het is onderwerping, angst en conformisme. Wat je nodig hebt is iemand die je waardeert zoals je bent, iemand die je zwakke punten kan zien, maar ook je sterke punten ziet en deze vooral benadrukt. Als er ruzie is, roei dan samen in dezelfde richting op zoek naar een vreedzame oplossing. Het is ook belangrijk om te leren de ruimte van de ander respecteren. Respect staat voorop en het valt niet te betwisten dat dit terugkomt op alle vlakken van de relatie. Lees ook: 50 redenen waarom jij wilt trouwen met je partner! 

Foto: De Grote Dag

Neem niet genoegen met de eerste de beste

Herinner je nog je eerste liefde? Hoe snel je hart ging als hij of zij je een snoepje gaf, of als jullie samen hand in hand over het schoolplein liepen? Kan je je voorstellen dat je nog met hem of haar bent? Dat je nooit verder hebt geëxperimenteerd? Onthoud dat het niet erg is om meerdere partnerts te ontdekken. Je leert jezelf kennen, en weet hierdoor ook wat je van een ander verwacht. Als je wel nog met je highschool sweetheart bent, dan is dit een zeer bijzondere relatie. Houd het vast tot het eind der tijden, want dit is dan echte liefde!

Geniet van het moment

Het leven is kort, en zolang we nog niet het elixer voor het eeuwige leven hebben gevonden, is het beter om elk moment te leven alsof het de laatste is. Deze stelregel van Carpe Diem lijkt een cliché, maar het is zinvol op bepaalde momenten. Er kan een dag komen dat je spijt zal krijgen dat je iets niet hebt gedaan, of van iets wat niet hebt gezegd. Maak leuke plannen, geniet van elke dag, verras elkaar en wees gelukkig. Ook interessant: Maakt het huwelijk je gelukkiger? Ontdek wat de wetenschap zegt! 

Foto: Mon et Mine

Geef je alles

Het gaat om samenwerken, zodat de vlam van de liefde blijft branden, onder welke storm dan ook. Ga er niet vanuit dat de vonk van het begin genoeg is voor altijd. Soms moet je er zelf extra vuur instoppen, om de vlam levend te houden. Anders dooft het vuur gegarandeerd. Samen werk je aan de relatie, en blijven jullie elkaars grote liefde.

Deel je gevoelens

Gooi het harnas van je af en spring in het diepe. Wees duidelijk over wat je fijn vindt in een relatie, en wat niet. Het is belangrijk duidelijk te zijn, zodat je partner weet wat hij of zij wel of niet moet doen. Anders kan de bom zomaar barsten, terwijl de ander zich van geen kwaad bewust is! Maar let op, bespreek sommige problemen pas ná de ruzie, om er zo voor te zorgen dat je de ander geen pijn doet in de hitte van de strijd. En vergeet niet de 5 geheimen voor perfecte relaties te lezen!

Je hebt het in eigen handen

Je kiest zelf je soulmate. Of eigenlijk kies je hem of haar niet, de liefde komt vanzelf op je pad, maar dat terzijde. Maar je hebt de liefde altijd in eigen handen. Laat je niet meeslepen door passie, houd je hoofd helder en weet voor wie je kiest. De tijd zal leren of je de juiste persoon hebt gekozen, maar als je diep in je hart kijkt, weet je het vaak al vanaf het eerste moment.

Foto: Chris Yeo Photography

Onze ouders zijn veel slimmer dan wij. Zij hebben ervaring, en deze ervaring is essentieel voor alles. Het is niet anders, accepteer het. Als je keuzes moet maken, vraag je ouders dan om advies want zij weten vaak wat het beste voor je is, luister dan ook naar ze en misschien wordt jij op een dag dan ook wel zo wijs als zij zijn…!

Wij raden ook aan: 20 ervaringen die jij en je vriend moeten hebben gedeeld voordat jullie aan kinderen beginnen!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie