Zijn jouw doelen hetzelfde als die van je partner? Dit is de sleutel voor teamwork

Het is mogelijk dat op een bepaald moment in de relatie je voelt dat er iets verandert als het aankomt op de doelen die je had gesteld in het leven. Jij gaat de ene kant op en je partner de andere. Dit zorgt voor discussies, frustratie en zelfs woede, ook al voel je een onverslaanbare liefde. Het is mogelijk dat je projecten en doelen veranderen met de tijd en dat je het gevoel krijgt dat je wordt geremd in je groei als persoon. Hoe bereik je je doelen, ook al zijn die anders dan die van je vriend? We vertellen het hier. Mis het niet!

Foto: Dario Endara

Besluit wat je wilt bereiken

Als je niet de gewoonte hebt om je partner te vertellen wat je nodig hebt of wat je wil omdat je daar bang voor bent of omdat je dat egoïstisch vindt klinken, is dit het moment om te stoppen en na te denken: Wat wil ik? Wanneer? Waar? Als je dat eenmaal duidelijk voor ogen hebt, vertel het dan aan je vriend en leg duidelijk uit wat je dromen zijn. Maak het jezelf niet te gemakkelijk en doe het met goede intenties. Heb je al gelezen welke 10 zinnen horen bij iedere gezonde relatie?

Foto: Diana Hernandez Fotografía

Luister naar de doelen van je vriend(in)

Nu is het moment dat je ook naar partner moet luisteren. Het succes van elk huwelijk zit hem in het weten wat jullie beide verwachtingen van het leven zijn. Op die manier kunnen jullie kijken wat jullie gemeen hebben en hoe jullie samen het pad op de beste manier kunnen bewandelen om jullie doelen te bereiken. Lees ook: Hoe haal je het beste in elkaar naar boven? 7 tips!

Foto: Beautiful Wedding

Ondersteun elkaar

Hoewel er individuele doelen bestaan, moet je de steun van je partner zoeken om deze om te buigen naar gezamenlijke doelen. Het mag niet zo zijn dat een ieder alleen ‘naar zijn kant kijkt’, want dan creëer je een afstand. Plan met je partner op welke manier jullie samen jullie doelen kunnen bereiken. Het vereist doorzettingsvermogen en teamwork.

Foto: Efeunodos – Fotografía para Santa Boda

Maak een plan

Er zijn veel plannen om de connectie met je partner te vergroten, maar uiteindelijk is het nodig dat jullie beiden op elkaar kunnen bouwen als het gaat om plannen en actie ondernemen om jullie doelen te bereiken. Jullie kunnen ze opschrijven, deadlines stellen, verplichtingen en verantwoordelijkheden vastleggen en iets heel belangrijks: de nodige middelen opzij leggen. Je zult zien dat dit een plan ombuigt naar een plan van jullie twee op een georganiseerde en haalbare manier.

Foto: La Fabrica

Denk positief

Het is makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten als er moeilijk bereikbare doelen tussen zitten of wanneer we zo hard proberen en het lukt niet. Het is belangrijk om niet in te storten als het moeilijk wordt en jullie moeten elkaar aanmoedigen en motiveren om door te gaan om de doelen te bereiken. Laat de angst los en ben bereid om uit je comfort zone te stappen.

Foto: Elí Cinema

Erken successen

Dit punt versterkt het gevoel van eigenwaarde van ieder van jullie. Misschien voel je je voldaan door het bereiken van de doelen en het zien van de resultaten; de beloning. Het is een lange weg waarop je zal worden geconfronteerd met vreugde, maar ook mislukkingen. Dus de erkenning van de inspanningen en resultaten zullen de beste gelegenheid zijn om de liefde te behouden!

Foto: Loop studios

Houd de liefde levend

Het laatste punt spreekt voorzich en is misschien wel het belangrijkste! Laat de liefde bloeien, hoe lang jullie al samen zijn. Verras elkaar, ga op reis en geniet!

Foto: PhotooLove

De bekende Amerikaanse schrijver Napoleon Hill zei ooit: “Alles wat de geest van de mens kan bedenken, is wat hij kan bereiken.” Het is belangrijk om nooit te stoppen met dromen! Hoewel dat soms als een cliché kan klinken. Doelen zorgen ervoor dat je iedere dag wil leven, wil strijden om iets te bereiken.  Wat is er beter dan dit samen te kunnen doen met de liefde van je leven! Zeker weten dat een van je grote plannen het huwelijk is geweest, dat is het bewijs dat jullie nu met z’n tweeën strijden en niet alleen. Dus wanhoop niet wanneer je plannen onbereikbaar lijken, vertel het aan je partner en werk er samen aan.

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie