Zo raak je je zomerkilo’s kwijt!

Het is september, en hoewel we nog een paar heerlijke dagen hebben gekregen, is de herfst bijna aangebroken. De operatie bikini van voor de zomer was een zwaar process, en je hebt hopelijk mogen genieten van een prachtig lichaam waar je je goed in voelde. Na lange ren sessies, urenlange squatsessies en lastige challenges was je perfecte lichaam daar eindelijk. Maar met heerlijke barbecues, cocktails, rosé’tjes op het terras, feestjes en misschien wel veel gezellige bruiloften, zijn die kilo’s er langzaamaan weer bijgekomen. Je hebt kunnen genieten van een prachtige zomer, dus heel erg is het niet, maar fijn zou het wel zijn als je je lichaam van juni weer terug kunt krijgen. Volg deze tips en je zult zien dat je winterbody nog strakker en fijner zal zijn dan je bikinibody! 

Foto: Antonio Guillem

Dag stress!

Stress is funest voor je dieet en je lichaam. Maar daar gaat het juist vaak mis in september. De vakantie is over en je komt weer terug in het echte leven. Je werkgever heeft op de een of andere manier nóg meer energie, meer dan voor de zomer, en zet iedereen weer hard aan het werk. Bewaar je kalmte van de zomer en begin rustig aan met je werkritme. Je lichaam zal je dankbaar zijn! Het werk komt echt wel af, en jij blijft zen en gezond zonder stress. Lees ook deze tips om stress voor je bruiloft te verminderen!

Dieet: shocktherapie

Hoewel je het beste rustig aan kunt beginnen met je werk en je drukke leven, werkt de shocktherapie beter voor je nieuwe slechte eetgewoontes. Stapje voor stapje gezonder eten is niet de oplossing. Het is lastig om in een klap al die lekker rosétje in te ruilen voor gezonde sapjes, maar het is wel de beste manier. Start een strak dieet en laat de touwtjes niet varen. Shocktherapie 100%!

Een goed begin is het halve werk. Ontbijt gezond, zonder vetten, met fruit, magere melk en volkorenbrood. Een gezond ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam beetje bij beetje energie afgeeft, zodat je de hele ochtend goed kunt presteren. Rond 11 uur eet je een stukje fruit of een yoghurtproduct met weinig vet. Met dit extra rondje kun je het volhouden tot de lunch. Eet groenten, kip, peulvruchten en nog een stuk fruit als lunch. Ook tijdens je 4 uurs dip kun je een stukje fruit eten, of wat noten. Het avondeten hoeft niet te zwaar te zijn, dus eet een stukje gebakken vis of vlees met wat gestoomde groente of bereid iets lekkers uit de oven. Let op, altijd met weinig olie of boter!

Foto: Iván Castillo

Work out!

Op je porties letten en gezonder eten is niet genoeg om 100 % in vorm te komen. Lichaamsbeweging in combinatie met bovenstaande zorgt ervoor dat je sneller in vorm bent en je weer lekker voelt. Er zijn verschillende workouts, kort maar krachtig of langer en minder intens. Kies je favoriet! Beide zijn supereffectief.

De eerste workout, kort maar krachtig, bestaat uit dagelijkse oefeningen van 10 minuten. Tijdens deze oefeningen rust je niet maar ben je 10 minuten superintens bezig. De workouts focussen zich op verschillende onderdelen van het lichaam: voor en achter armspieren, buikspieren, beenspieren, bilspieren en natuurlijk ook de borstspieren. De reeks aan korte oefeningen blijf je herhalen, maar telkens sneller, tot de 10 minuten om zijn. De resultaten zijn verbluffend, en dat gewoon vanuit huis!

Een andere manier is drie keer per week trainen, maar dan wel dertig of zestig minuten lang. Oefeningen kunnen bestaan uit workouts, maar ook uit rennen, pilates, body pump of zumba. Groepssporten zijn ook aan te raden. Tennis, basketbal, voetbal, hockey, handbal of volleybal zorgen ervoor dat je niet zo snel afhaakt, zal je stressniveau dalen en is het bovendien ook nog eens supergezellig. Work outs met je partner? Ontdek ze hier!

Foto: GaudiLab

Drink water!

Water is een van de vier elementen, het goedje dat je zwembad vult, het belangrijkste ingrediënt voor je cocktails, maar ook een van de beste metgezellen als je je figuur terug wilt! De afwezigheid van water en lichaamsbeweging, een verhoogde inname van vetten en zout, in combinatie met warme dagen zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt! Raak niet in paniek. De oplossing voor de vervelende zwellingen is juist meer water drinken. Iedereen zou elke dag 1,5 tot 2 liter water moeten drinken. Fruit en groenten bevatten ook veel water, dus eet dat ook veel. Je hydrateert je lichaam niet enkel, maar zorgt er dus ook voor dat het resterende vocht wordt afgewerkt. Ook zorgt het ervoor dat het hongergevoel duidelijker is: als je genoeg water drinkt zal je dorst niet aanvoelen als honger, wat vaak gebeurt. Drink een glas voor de maaltijd, en een glas na het eten, en je zult zien, het werkt!

Foto: Ernestine et sa famille Photography

Probeer deze tips eens en je zult zien dat zodra de blaadjes op de grond vallen je je zomergewicht weer terug hebt. Je goed voelen is het belangrijkste, in welk seizoen je je ook begeeft. En onthoud, het gaat om jou, niet om wat anderen denken of vinden!

Wij raden ook aan: Ken je lichaam en kies de juiste bruidsjurk, Hoe vind je de trouwjurk die bij jou lichaam past?, Met een gezond kleurtje in je bruidsjurk? De do’s en don’ts

Auteur: Sherita Jager
 Foto: silueta runner, mujer haciendo yoga.
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie