Zomerbruiloft: wat draagt de vader van de bruid?

Vader en dochter - Foto: Pete Hogan

We schrijven pagina’s vol over de jurk van de bruid, het pak van de bruidegom en de feestjurken van de moeders. Maar wie wordt vaak stiekem vergeten? De vader van de bruid! Tijd om daar verandering in te brengen: als je vader je weggeeft dan heeft hij het recht om er minstens zo stralend uit te zien als jij zelf!

Zomercollectie - Foto’s: McGregor

Grote kans dat de vader van de bruid kiest voor een overhemd, al dan niet in combinatie met een colbert en pantalon of een vlotte jeans. McGregor heeft items in de zomercollectie die de perfecte mix zijn tussen netjes en casual, met een knipoog naar de zomer.

Iets voor je vader? - Foto’s: Tommy Hilfiger Tailored Collection

Wil je vader graag een pak aan maar is de kans groot dat het kwik naar exotische hoogtes gaat stijgen op je bruiloft? Dan is een linnen pak een goede optie. Dit draagt luchtig zodat je vader zijn hoofd koel kan houden op de bruiloft van zijn dochter. Een mooi wit overhemd zorgt ervoor dat je gebruinde vader goed tot zijn recht komt. Zeker naast zijn kleine meid in een prachtige lichte bruidsjurk!

Een overhemd op maat - Foto’s: ShirtbyHand

Is een wit overhemd te gewoontjes voor je vader? Draag je zelf een gekleurde trouwjurk en wil je vader ook knallen op je bruiloft? Dan is een overhemd op maat een goede overweging. Je vader wordt opgemeten zodat het overhemd precies mooi passend voor hem gemaakt kan worden. Hij mag zelf de stoffen uitkiezen, de vorm van de manchetten, de kleur en stijl van de knoopjes en knoopsgaten en kan naar wens zijn initialen of een boodschap laten borduren op het overhemd. Een bijzonder overhemd voor een bijzondere dag!

Jacket en tuxedo - Foto’s: SuitSupply

Hanteren jullie een dresscode op de bruiloft? Dan dient je vader wellicht in een jacket of smoking naar de bruiloft te gaan. In combinatie met een lichte, frisse kleur stropdas kan hij hier een zomers tintje aan geven.

Frisse kleuren - Foto’s: SuitSupply

Voor de ultieme zomerbruiloft kiest je vader natuurlijk voor een kostuum in een felle kleur met een pittige das. De combinatie grijs en geel is erg mooi wanneer je zelf in een crèmekleurige jurk trouwt. De combinatie blauw en rood is heel stijlvol bij een bruidje in het wit, lichtblauw of rood.

Tot slot: het belangrijkste is dat je vader gewoon zichzelf kan zijn op de bruiloft. Of dat nu in een driedelig kostuum, een leren jas of een linnen broek is: geniet van de momenten samen!

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie