Zomerse bruidsboeketten: welke bloemen, welke kleuren?

Een fris, zomers bruidsboeket. Foto: Becky Lew Photography

Een van de belangrijkste accessoires van de bruid is haar bruidsboeket. Momenteel is het de tijd voor de aanstaande zomerbruiden om met de maker van het boeket (bijvoorbeeld Loveflowers.nl) te gaan beslissen wat zij op hun mooiste dag willen meedragen. Zankyou helpt jullie op weg.

Rozen zijn altijd goed in een bruidsboeket, ook in combinatie met bijvoorbeeld ranonkels en gipskruid. Boeketten en foto's: Loveflowers.nl

Bij het kiezen van een bruidsboeket zijn twee dingen belangrijk: welke bloemen én welke kleur kies je? Voor een zomerboeket worden deze bloemen veel gebruikt: ranonkels, rozen, calla’s, lisianthus, orchideeën, anjers, dahlia’s, anemonen en gipskruid. Dit zijn bloemen die bovendien in heel veel kleuren te krijgen zijn.

Bruidsboeket links: ranonkel, eucalyptus, dahlia. Rechts: roosjes, leeuwenbek en eucalyptus. Foto’s: Shewanders Photography en Jessica Lorren Photography.

Deze bloemen zijn ook heel geschikt omdat hun symbolische betekenis zo goed past bij huwelijken. Dat een roos symbool staat voor liefde, weten we allemaal wel. Maar wist je dat de anemoon staat voor ‘verwachting’ en de dahlia voor ‘weelde en pracht’? Orchideeën symboliseren ‘schoonheid’. Allemaal dingen die je maar wat graag koppelt aan je trouwdag! Hebben jullie een kinderwens? Laat dan wat gipskruid in je bruidsboeket verwerken: men zegt dat gipskruid staat voor ‘vruchtbaarheid’.

Orchideeën: prachtig én toepasselijk in je bruidsboeket. Boeketten en foto's: Loveflowers.nl

Wat de kleuren betreft kan er veel. Bij een zomerhuwelijk passen natuurlijk frisse, vrolijke tinten. Denk aan wit, geel, roze, rood en groen, maar ook paars en blauw kunnen geweldig uitpakken in je boeket. Als jullie en bepaalde themakleur hebben, ligt het voor de hand om die terug te laten komen in je boeket. Geen speciale kleur? Dan kun je gewoon kiezen voor de kleur die je het mooist vindt, maar je kunt ook gaan voor kleuren met een speciale betekenis.

Rood – liefde, hartstocht
Roze – blijdschap
Geel – licht
Wit – vreugde, reinheid
Blauw – onschuld, oneindigheid
Paars – ingetogenheid, rouw
Groen – hoop, toekomst

Een kleurrijk en gevarieerd trouwboeket. Boeket en foto: Loveflowers.nl

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op Twitter of Facebook! Tips en trucs uitwisselen over bruidsboeketten? Meld je op het Zankyou Forum.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie