Zon op je bruiloft? Catering met Spaanse tapas voor buffet, borrel of diner

Meer lezen “”
Foto: Mike Reed via Style me Pretty

Het menu voor je bruiloftsdiner kan veel verschillende vormen aannemen. Van een simpel self-service buffet tot een uitgebreid 5 gangen menu. Het traditionele diner is al lang niet meer standaard bij bruiloften. Koppels kiezen steeds vaker voor meer verschillende smaken van over de hele wereld zoals mezze, sushi, dimsum of tapas voor bij de borrel of voor tijdens het diner. Met zoveel opties kan je de wereld rond en samen met je gasten een spannende reis maken op je huwelijksdag. De Spaanse Tapas zijn ideaal om een zonnige en relaxte sfeer neer te zetten, en passen daarom ook erg goed bij een lounge-achtige bruiloft of bij een zomerbruiloft om maar een paar van de vele mogelijkheden te noemen.

Loungen en tapas perfecte combinatie Foto: Style me Pretty

Het leuke van tapas is dat er met de juiste cateraar echt voor elk wat wils is op je Spaans getinte feest. Voor de liefhebber van vlees zijn er genoeg gerechten zoals ham (de befaamde Iberico) en kip (pollo al ajillo). Ook gasten die gek zijn op vis komen aan hun trekken met inktvis (calamares), sardientjes van de grill of in zuur of met overheerlijke garnalen van de grill (gambas al ajillo) . Er er zijn ook nog genoeg mogelijkheden voor de vegetarier met klinkende gerechten als Papas Bravas (gebakken aardappeltjes), Tortilla (een eiergerecht) of Manchego (een soort kaas) en natuurlijk mogen de Ensaladas (salades) niet ontbreken.

Meer lezen “”
Tapas (c) sanfamedia.com via Flickr

Tapas zijn kleine hapjes die heel divers zijn, in de loop der eeuwen zijn ‘tapas’ uitgegroeid tot “el estilo de la vida español”, oftewel de Spaanse manier van leven. Bij een drankje in de bar werd meestal een Tapa aangeboden. Van oorsprong werd de ‘Tapa’ als een dekseltje op het glas gezet zodat de vliegen geen kans kregen om in het glas terecht te komen. ‘Tapa’ is een afleiding van het werkwoord tapar wat afdekken betekent. Tapas worden zowel warm als koud opgediend samen met brood. Hierdoor kunnen tapas een complete maaltijd vormen. Ze worden in kleine bordjes, of in bakjes geserveerd en zijn dan ook ideaal om je bruiloft kleur te geven.

  • French style

Laat de hapjes rondbrengen door obers die met grote dienbladen met tapas rondlopen en deze aan je gasten serveren.

Foto: Eppel Fotografie
  • Family style

Kies voor de meer tradionele opstelling met tafels waarop het eten neergezet word. Let er dan wel op dat je niet te grote bloemstukken hebt, je hebt immers een tafel vol staan met bordjes, schoteltjes en schaaltjes.

Meer lezen “”
Foto: Eppel Fotografie
  •  Buffet style

Plaats een bar of grote lange tafel waarop alle eten staat uitgestald en laat je gasten zelf opscheppen en het eten aan een tafel verorberen.

Meer lezen “”
Buffet kan ook stylish zijn! Foto: Simple + Pretty Fotograaf: Chelsea Shukov

Je kunt er ook voor kiezen om het servies waarin je tapas worden opgediend in de kleuren van je thema te doen waardoor alles een geheel vormt. Als je dat leuk vind kun je natuurlijk het Spaanse thema helemaal doorvoeren en bijvoorbeeld kleuren als zwart en rood voor de decoratie gebruiken en voor een dramatische look kiezen. Ook kan je kiezen voor entertainment in de vorm van flamenco. Dit hoeft echter allemaal niet want zoals je hierboven hebt kunnen zien kun je met de van oorsprong Spaanse tapas alle kanten op!

Origineel cadeau voor je bruiloft vragen? Wat dacht je van een huwelijksreis naar Spanje of naar een ander Spaanstalig land die jouw gasten je schenken? Kijk eens op onze cadeaulijst!

Fotografie Credits o.a. Eppel Fotografie

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie