7 tips voor een succesvolle pre-weddingshoot!

In dit artikel geven wij je, in samenwerking met een professionele bruidsfotograaf, tips voor een succesvolle pre-wedding fotoshoot!

  • Foto en video
  • Adviseren
  • Voorstel

Een pre-wedding fotoshoot is een leuke en ontspannen manier om alvast aan de camera en de fotograaf te wennen. Daardoor weet je al een beetje hoe de werkwijze van de fotograaf is en hoef je daar op de dag zelf niet zenuwachtig voor te zijn. Voor de fotograaf is het een mooie manier om jullie alvast beter te leren kennen wat het fotograferen op de dag zelf weer makkelijker maakt. Maar hoe maak je nou een succesverhaal van deze pre-wedding fotoshoot? Wij geven je tips!

De locatie 

Adverteren

Kies voor de fotoshoot een locatie die jullie beiden leuk vinden, waar je wat mee hebt of die op de bruiloft zelf niet haalbaar is om te fotograferen. Hierdoor creëer je vanaf het eerste moment een sfeer waar jullie je beiden prettig bij voelen en creëert de shoot meerwaarde. Het is daarnaast ook goed om te kijken naar het type locatie waar jullie willen shooten, omdat je hier op deze manier kan inspelen met je kleding. Als jullie kiezen voor een open plek, zoals het strand is het mooi om een lange jurk te dragen terwijl je bij het shooten in een gesloten ruimte, zoals een museum eerder voor een ander soort outfit zou kiezen. Een ander leuk idee voor een locatie is een stad. Kies bijvoorbeeld een stad waar jullie samen veel herinneringen hebben gemaakt en maak foto’s op de plekken waar jullie verliefd op elkaar zijn geworden.

opslaan
Shutterstock

Draag niet dezelfde kleuren

Er zijn genoeg mensen die het een goed idee lijkt om dezelfde kleuren te dragen bij zo een soort shoot, maar het tegendeel is waar. Wij adviseren om zeker te kijken naar de kleuren van de kleding die je partner draagt, maar niet voor dezelfde kleur te gaan. Zorg er vooral voor dat jullie kleding niet bij elkaar vloekt, maar dat ze elkaar versterken. Kijk daarnaast ook naar de kleuren die zich op de achtergrond afspelen en hoe je hier het beste op in kunt spelen. Houdt hierbij ook rekening met het weer.

Kom niet aan in een witte jurk

Op de trouwdag is er een grote kans dat jij of/en je partner een witte trouwjurk dragen. Aangezien de foto’s van de pre-wedding loveshoot complementair zijn en je geen verwarring tussen de foto’s van de pre-wedding loveshoot en jullie trouwdag zelf komt, raden wij je aan de witte jurk tijdens deze shoot thuis te laten. Kies voor een andere soort, of andere kleur kledingstuk waarin jij kan schitteren.

Neem minstens twee outfits mee naar de shoot

Het is belangrijk dat jullie beiden minstens twee outfits meenemen naar de shoot die jullie kunnen variëren tijdens de shoot. Op deze manier kunnen jullie spelen met de verschillende kledingstukken en meer beelden schieten waarvan geen enkele hetzelfde zal zijn.

We stellen jullie graag voor aan Pictures & Plans. Zij maken foto’s die de speciale sfeer van jullie dag, de emoties, spontane en plechtige momenten vastleggen. Geen enkel punt wordt overgeslagen en zelfs jaren later kunnen jullie nog terug kijken op de dag zoals jullie hem toentertijd beleefd hebben. Voorafgaand van de bruiloft is het mogelijk om een pre-wedding loveshoot met hen te boeken, zodat jullie de fotograaf leren kennen en andersom.

opslaanFoto: Pictures & PlansNeem contact op met Pictures & Plans
Foto: Pictures & Plans

Betrek jullie hobby’s

Delen jullie een hobby? Jackpot! Het is namelijk een super idee om hobby’s bij de pre-wedding loveshoot te betrekken. Zijn jullie bijvoorbeeld beiden gek van voetbal? Trek dan het shirt aan van jullie favoriete voetbalclub en haal hier gekke stunts mee uit.

Betrek jullie huisdieren

Hebben jullie thuis een trouwe viervoeter rondlopen? Dan is het een idee om deze ook mee te nemen naar de locatie van de shoot. Het brengt wat speels mee en jullie zullen je uiteraard op je gemak voelen als hij of zij er ook bij is.

Denk ook na over een video

Naast foto’s zijn video’s natuurlijk ook geweldige beelden om te hebben van voor de bruiloft. Het schieten van een video biedt ook de perfecte manier voor jullie om aan de camera en de fotograaf te wennen.

opslaan
Shutterstock

Welke tips gaan jullie opvolgen tijdens jullie pre-weddingshoot? Neem voor meer tips contact op met Pictures & Plans.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

7 tips voor een succesvolle pre-weddingshoot!