De corsage op de bruiloft: wie, wat, hoe?

Zo een corsage op de bruiloft klinkt aantrekkelijk, maar wat is het nou precies? Hoe maak je hem vast en hoeveel kost het? Wij vertellen het je hier!

  • Bloemen
  • Adviseren

De corsage kennen we uit romantische films van vroeger. Hier nam de man een corsage mee voor de vrouw wanneer zij op date of naar een gala gingen. Dit is op zich een mooie traditie, maar wat heeft het met de bruiloft te maken en hoe ziet zo een corsage er eigenlijk uit? Waar hij vroeger uitsluitend van bloemen was hebben we tegenwoordig een aantal varianten. Denk aan een zijden corsage en een corsage gemaakt van hout. In dit artikelen vertellen wij je wat een corsage is, wie hem draagt, hoe jij hem draagt en laten we je zien dat hij best goedkoop kan zijn. Laat je daarnaast inspireren door de prachtige corsages in deze galerij!

Naar traditie 

Adverteren

Zoals je wellicht al vermoedde is de corsage een traditie die al jaren meegaat. Door middel van de corsages laat je min of meer zien wie de belangrijkste mensen op de bruiloft zijn. De traditie stamt voort van vroeger, wanneer de man een corsage meenam voor de vrouw wanneer hij haar mee uit nam. Hij bestaat uit één of enkele bloemen met wat groen en bij de bruid komen deze uit het bruidsboeket.

Hoe draag je hem? 

Het verschil tussen de corsage van bruid, bruidegom en gasten zit hem niet zo zeer in het design, maar eerder in de manier waarop hij wordt gedragen. Deze is namelijk anders voor mannen en vrouwen. Zowel mannen als vrouwen dragen hem aan de linkerkant. Vrouwen dragen hem hoog en dichtbij de schouder met de steel van de bloem omhoog en de bloem zelf naar beneden. In tegenstelling tot hen dragen de mannen de bloem met de steel omlaag en de bloem zelf omhoog. Een tip van ons is om de corsage door middel van magneten vast te maken, zodat je geen gaten in het pak hoeft te maken.

Wie dragen hem? 

In principe wordt het corsage gedragen door “de meest belangrijke mensen op de bruiloft”. Hieronder vallen uiteraard jij en je partner, maar ook jullie naaste familie, jouw bruidsmeisjes, zijn bruidsjonkers en de ceremoniemeester, maar de keuze is geheel aan jullie. Het is makkelijk om deze mensen allemaal een corsage te geven, zodat de andere gasten in één oogopslag kunnen zien wie ze moeten feliciteren op de bruiloft zelf.

Alternatieven op de corsage 

Wanneer jij niet zo gek bent van bloemen of simpelweg een ander soort corsage wilt is dit natuurlijk ook mogelijk. Je kunt het zo gek en zo goedkoop mogelijk maken als jij zelf wilt. Er zijn een aantal alternatieven op de bloem en wij geven daar wat voorbeelden van:

  • Een corsage van hout met daarin jullie namen en de datum van de bruiloft gegraveerd
  • Een zijden corsage
  • Een vetplantje in plaats van bloemen
  • Voeg veertjes toe aan je corsage
  • Gebruik papieren bloemen 
  • Laat jouw corsage laser snijden 
  • Een corsage gemaakt door een 3D printer 

De keuze voor een corsage is geheel aan jullie! Wij zijn benieuwd of jullie je laten verleiden of deze traditie toch overslaan. Laat het ons weten!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

De corsage op de bruiloft: wie, wat, hoe?