Huisdieren betrekken bij je bruiloft: wij geven 10 interessante redenen waarom!

Op je bruiloft nodig je gasten uit waarmee je je verbonden voelt en die heel belangrijk voor je zijn. Je wilt dat jouw familie en jouw beste vrienden aanwezig zijn, meedelen in je geluk en genieten van jouw mooiste dag.

Maar daarbij mag je trouwe viervoeter toch zeker niet ontbreken? Die lieve lobus die je kwispelend opwacht bij de deur als je thuiskomt, waarmee je ravot en je al jouw verhalen en geheimen vertelt, waarmee je lief en leed deelt. Tuurlijk is hij/zij erbij!! Toch?

Ronald Zijlstra Fotografie
foto: Ronald Zijlstra Fotografie

1. Onvoorwaardelijke vrienden

Je huisdier geeft je onvoorwaardelijke liefde. Liefde is the key word op jullie bruiloft. Zorg dat je je huisdier dicht bij je hebt zowel bij de voorbereidingen, bij het maken van de foto’s en bij de ceremonie.

Trouw Trendy
foto: Trouw Trendy

2. Good vibes

Huisdieren zijn doorgaans goed gehumeurd, energiek en vrolijk. Ze geven je een vertrouwd gevoel op een toch wel hele spannende dag. Je huisdier zal er zijn voor jou en voor je gasten. Zijn blijdschap is van absolute meerwaarde en zal de spanning daardoor breken.

Jesse van Kalmthout fotografie
foto: Jesse van Kalmthout fotografie

3. Dresscode voor je huisdier

Je huisdier is en blijft een dier, maar ook voor hem is het een hele bijzondere dag. Er zijn zoveel manieren om te laten zien dat hij echt bij jullie hoort. Er zijn heel veel geweldig leuke feestelijke gadgets, accessoires en zelfs feestelijke “kleding” voor dieren. Wat dacht je van een strik in een bijpassende kleur, een stropdas, een mooie bloem aan de riem? Als ook je huisdier een dresscode krijgt, doe dat dan wel met respect en aandacht voor het dier, zodat hij zich niet beperkt voelt in zijn bewegingen en/of last hiervan heeft. Bekijk de website van Funky Dogs, want zij bieden fantastische accessoires en kledingstukken om jouw huisdier te kleden!

Jesse van Kalmthout
foto: Jesse van Kalmthout

4. Onvergetelijke fotomomentjes

Vergeet je huisdier ab-so-luut niet te betrekken bij de fotoshoot én de groepsfoto’s. Een huisdier is spontaan en zal zorgen voor onvergetelijke fotomomenten, een rare move, zijn trouwe blik waarbij je smelt. Zijn “poot” op jullie handen. De ringen heel eventjes op zijn neus of een prachtige geposeerde foto die wellicht wel wat geduld vraagt van de fotograaf. Maar een goede bruidsfotograaf kent wel wat trucjes en heeft suggesties voor mooie fotomomentjes.

FotoBelle
foto: FotoBelle

5. Taakjes voor je huisdier?

Je kunt je huisdier tijdens de trouwdag taakjes geven. Zo kan je hem bij de start van de ceremonie bijvoorbeeld laten binnenkomen tesamen met je schattige jonge bruidsmeisjes of bruidsjonkers. Stel je voor hoe dat zal zijn. Wat zal hij blij zijn en graag naar jullie willen toelopen. Op welke manier dat gebeurt kan je niet helemaal regisseren, maar mocht hij blijven steken bij of afgeleid worden door een familielid of andere gast dan zorgt dat enkel voor hilariteit en blije gezichten. Gun hem zijn momentje ‘walking down the aisle” en roep hem daarna zachtjes of “lok hem met zijn favo brokjes”.

6. Jouw beste vriend brengt de ringen

Je kunt er ook voor kiezen om je huisdier de ringen te laten brengen tijdens de ceremonie. Dat maakt de ceremonie nog persoonlijker en mooier. Je kunt dit voorafgaand aan de ceremonie oefenen in de kerk of op de trouwlocatie, maar een dier blijft een dier en kan dus letterlijk de benen nemen. Zorg dus dat iemand dit goed begeleid en de ringen in bewaring neemt, totdat het moment daar is om ze aan je huisdier “over te dragen” en de ringen bovendien goed te laten bevestigen.

7. Je hebt zelf geen huisdieren, maar…

Heb je zelf geen huisdier, maar wil je toch een dier(en) graag betrekken bij je bruiloft, dan zijn daar natuurlijk ook zat mogelijkheden voor. Maar doe dit met aandacht en met respect voor de dieren. Zorg ervoor dat de dieren geen schade worden berokkend en dat zij goed worden behandeld en verzorgd.

Zo kan de bruidegom de bruid “te paard” ophalen, je kunt een fotoreportage maken in een wei met paarden, koeien of schapen, je kunt de ringen laten aanvliegen door een roofvogel of duiven na de ceremonie symbolisch laten uitvliegen. Een ring laten aanvliegen door een roofvogel is mogelijk bij De Valk Roofvogels, een professioneel en deskundig bedrijf die jou een spectaculair moment kan bezorgen.

Erwin Beckers Bruidsfotografie
foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie
FotoBelle
foto: FotoBelle

8. Een foto thuis of een pré-weddingshoot

Heb je thuis een huisdier dat je in redelijkheid niet mee kunt nemen naar een fotoshoot of de trouwlocatie (cavia, kat, vogel) overleg dan met de fotograaf of je thuis voor vertrek met jouw geliefde dier op de foto kan.

Als je je eigen huisdier liever thuis wilt laten in zijn vertrouwde omgeving, dan kan je er ook nog voor kiezen om een pré-wedding shoot te doen waarbij je je huisdier meeneemt.

Melissa Milis
foto: Melissa Milis

9. Je huisdier(en) als VIP gast

Zorg ervoor dat ook je huisdier een mooie dag krijgt. Verwen hem met een feestelijk hapje, maar zorg er ook voor dat hij zijn eigen mandje en/of hoekje krijgt met verzorging en aandacht van een door jou aangewezen gast die je deze belangrijke taak kunt toevertrouwen.

10. Jouw maatje

Dieren zijn geweldig, bijzonder en eigenzinnig. Ze horen bij jou, bij jullie gezin en door ze een rol te geven op je trouwdag laat je ze ook echt onderdeel zijn van jullie familie. Jij kent jouw huisdier het beste en je kunt de inschatting maken of…en op welke wijze je hem bij je trouwdag betrekt.

Om altijd up to date te blijven van onze nieuwste artikels, volg ons op Facebook en Instagram!

Auteur: Inge de Regt-Janssen / theway2yourwedding

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

foto: bruidbeeld
6 onthullingen over mannen. Ja, wij hebben ook geheimen!
Lees verder en ontdek onze geheimen, wat is onzin en wat niet, we zullen jullie verrassen met een reeks details waar jullie soms best rekening mee mogen houden!
De beste weddingplanners uit Nederland geven een gouden tip weg!
De beste weddingplanners uit Nederland geven een gouden tip weg!
Een selectie van de beste weddingplanners uit Nederland delen een gouden tip voor jullie droombruiloft!
Te gast op een bruiloft? Bij deze 10 leuke gedragsregels voor jou!
Te gast op een bruiloft? Bij deze 10 leuke gedragsregels voor jou!
Nuttige regels om in je achterhoofd te houden bij de aankomende bruiloft!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie