Huisdieren bij de bruiloft betrekken doe je zo!

Dieren zorgen niet alleen voor onvergetelijke en leuke foto's, maar dragen ook bij aan een fantastische dag!

Huisdieren bij de bruiloft betrekken doe je zo!
Foto: Trouw Trendy
  • Algemene informatie
  • Aanbeveling
  • Ceremonie
  • Bruidspaar

Huisdieren zijn doorgaans goed gehumeurd, energiek en vrolijk. Ze geven je een vertrouwd gevoel op een toch wel hele spannende dag. Je huisdier zal er zijn voor jou en voor je gasten. Zijn blijdschap is van absolute meerwaarde en zal de spanning daardoor breken. Aangezien jullie huisdier gelijk staat aan familie vinden wij het niet meer dan normaal dan dat jullie deze bij de mooiste dag van jullie leven willen hebben. De vraag is alleen: hoe pak je dit aan? Doe je een strikje om bij je goudvis of laten jullie je trouwe viervoeter de ringen brengen? Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet!

1. Hoe is jouw huisdier?

Adverteren

Voor jullie kunnen bedenken wat voor rol jullie huisdier in de bruiloft kan krijgen is het belangrijk om te kijken wat voor een soort huisdier jullie hebben. Hebben jullie een cavia, rat of hamster dan kan het misschien lastig zijn om deze een actieve rol op de trouwdag zelf te geven. Maar mochten jullie een hond hebben die goed luistert dan is dit al een heel ander verhaal!

2. Save the date kaarten

Een save the date kaart is de eerste indruk die jullie achterlaten bij jullie gasten van de bruiloft. Het is dan ook leuk om deze zo persoonlijk mogelijk te maken. Hoe tof is het om hier jullie huisdier bij te betrekken?! Hang een kartonnetje om bij jullie kat of hond met hierop jullie datum of maak een bordje en zet jullie konijn hiermee op de foto. Zo heb je een persoonlijke en originele save the date kaart! 

3. Fotoshoot

Aangezien jullie huisdier als een kind is voor jullie is moeten jullie deze ab-so-luut niet vergeten te betrekken bij de foto’s. Een huisdier is spontaan en zal zorgen voor onvergetelijke fotomomenten. Nu zijn er natuurlijk meerdere soorten fotoshoots: een verlovingsshoot, pre-wedding shoot of de fotoshoot op de bruiloft zelf. Het hangt van een aantal factoren af of jullie je huisdier hierbij kunnen betrekken. Is jullie huisdier bijvoorbeeld niet aanwezig bij de bruiloft zelf, dan kunnen jullie ervoor kiezen thuis een pre-weddingshoot te doen, zodat ook jullie lieve hamster hierbij kan zijn. Als jullie huisdier wel aanwezig is op de bruiloft kan die dan natuurlijk met jullie mee op de foto gaan. Kies er dan voor deze aan te kleden met wat lieve bruidsaccessoires voor het huisdier om het beestje helemaal in de juiste sferen te brengen. Bekijk de website van Funky Dogs voor de leukste bruidsaccessoires voor jullie trouwe hond! Let wel op, huisdieren zijn niet op alle trouwlocaties toegestaan. 

opslaanFoto: Fotobelle
Foto: Fotobelle

4. Taakjes voor je huisdier?

Je kunt je huisdier tijdens de trouwdag taakjes geven. Zo kan je hem bij de start van de ceremonie bijvoorbeeld laten binnenkomen tezamen met je schattige jonge bruidsmeisjes of bruidsjonkers. Stel je voor hoe dat zal zijn. Wat zal hij blij zijn en graag naar jullie willen toelopen. Op welke manier dat gebeurt kan je niet helemaal regisseren, maar mocht hij blijven steken bij of afgeleid worden door een familielid of andere gast dan zorgt dat enkel voor hilariteit en blije gezichten. Gun hem zijn momentje ‘walking down the aisle” en roep hem daarna zachtjes of “lok hem met zijn favo brokjes”.

opslaanFoto: Jesse van Kalmthout
Foto: Jesse van Kalmthout

5. Een helpende hand op de bruiloft!

Je kunt er ook voor kiezen om je huisdier de ringen te laten brengen tijdens de ceremonie. Dat maakt de ceremonie nog persoonlijker en mooier. Je kunt dit voorafgaand aan de ceremonie oefenen in de kerk of op de trouwlocatie, maar een dier blijft een dier en kan dus letterlijk de benen nemen. Zorg dus dat iemand dit goed begeleid en de ringen in bewaring neemt, totdat het moment daar is om ze aan je huisdier “over te dragen” en de ringen bovendien goed te laten bevestigen. Als jullie toch bang zijn dat jullie dier op dat moment niet goed luistert dan kunnen jullie ervoor kiezen iemand met hem mee te laten lopen. Denk bijvoorbeeld aan jullie lieve dochter of kleinste neefje. Zij zullen zich vereerd voelen met deze grote rol én dit zorgt ook nog eens voor een heel schattig beeld!

6. Jouw huisdier die jullie van A naar B brengt

Jullie zullen natuurlijk niet op de rug van jullie hamster naar de bruiloft gebracht kunnen worden, maar met een paard kan dit bijvoorbeeld wel. Als dit binnen het thema van jullie bruiloft past is er bijna niets romantischer dan wanneer het bruidspaar te paard aankomt op de bruiloft. Het geeft een sprookjesachtige uitstraling en laat een grote indruk achter bij de gasten! En denk eens aan de foto’s die jullie daarna kunnen maken, die worden geweldig! 

opslaanFoto: Fotobelle
Foto: Fotobelle

7. Je hebt zelf geen huisdieren, maar…

Heb je zelf geen huisdier, maar lijkt het je wel heel leuk dieren bij jullie bruiloft te betrekken? Hier zijn verschillende leveranciers voor. Houd wel altijd in gedachte dat je de dieren met aandacht en respect behandeld. Zorg ervoor dat de dieren geen schade worden berrokend en dat zij goed worden verzorgd.

Een van de bekendste dieren bij de bruiloft zijn misschien wel de duiven die na de ceremonie symbolisch uitvliegen. Hiernaast kunnen jullie er ook voor kiezen om een ring te laten aanvliegen door een roofvogel. Dit is mogelijk bij De Valk Roofvogelseen professioneel en deskundig bedrijf die zorgen voor een spectaculair moment op jullie bruiloft. Het is ook mogelijk om de bruidegom aan te laten komen op een paard, waardoor hij letterlijk jouw prins op het witte paard zou zijn of om een fotoreportage te maken in een wei met paarden, schapen en koeien.

opslaanFoto: Erwin Beckers Bruidsfotografie
Foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

Eindstand is dat jullie huisdier makkelijk bij de bruiloft betrokken kan worden. Al is het niet op de dag zelf, dan kan het beestje wel meedoen in de voorbereiding naar de bruiloft toe. Kleed ze aan met leuke bruidsaccessoires en plan niet te veel in. Het leuke aan huisdieren is juist dat ze zo onvoorspelbaar kunnen zijn en dit zorgt misschien nog wel voor de leukste momenten op de bruiloft!

Voor meer inspiratie en de laatste trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!