5 tips om de perfecte bruidsschoen te vinden

Het eeuwige dilemma, je wilt schoenen aan die passen bij je look en die als het even kan, ervoor zorgen dat je er zelfverzekerd en fantastisch uitziet. Maarja, je wilt ook graag schoenen aan, waar je comfortabel op kunt lopen. En dat geldt natuurlijk helemaal voor je trouwdag!

Het merendeel van de dag breng je staand door, en s’avonds wil je wellicht een dansje wagen op de dansvloer. Gelukkig ben je niet de eerste modebewuste vrouw met trouwplannen, dus bestaan er ook bruidsschoenen die én comfortabel zitten, én ook nog eens fantastisch staan. Het vergt wat doorzettingsvermogen om jouw perfecte schoen te vinden, dus hierbij 5 tips om het je wat gemakkelijker te maken.

Credits: Dusfrasnes
Credits: Dusfrasnes Fotografie

1. Kies eerst de bruidsjurk

Denk je nu ´ja natuurlijk!´ dan behoor jij waarschijnlijk niet tot de categorie schoenenverslaafd. Want vrouwen die wél in deze categorie thuishoren kunnen zomaar verliefd worden op een paar Jimmy Choo’s / Manolo Blahniks / andere hippe schoenenontwerper, voordat ze ook maar een bruidsjurk hebben gezien. Denk goed na voordat je ze koopt, want wellicht verander je nog van gedachten over kleur, stijl en hoogte van de hak als je eenmaal dé jurk hebt gevonden. En de verkeerde schoen kan een prachtige jurk omlaag halen. Just like that…

Credits: Kempff Fotografie
Credits: Kempff Fotografie

2. Denk na over de weersomstandigheden

Misschien ga je op zoek naar de goede schoen in September, terwijl je in December gaat trouwen. In plaats van lekker nazomerweer, is de kans groter dat je met je voetjes door de sneeuw moet trippelen. Bedenk dus waar en wanneer je eventuele trouwfoto’s gaat nemen, waar je op de dag zelf loopt en of je wellicht rekening moet houden met regen en vrieskou.

3. Denk na over de kleur

Natuurlijk, wit, ivoor, silver en créme kleurige schoenen zijn het meest gebruikelijk en ook bijna altijd wel goed. Maar we zien meer en meer bruiden die wel wat risico durven nemen met de kleur van hun bruidschoenen. En dan zijn de mogelijkheden ineens eindeloos, als het maar bij je jurk past: match je schoenen met de kleuren van je bruidsmeisjesde decoratie van het feest, of draag gewoon je lievelingskleur. Je wordt er bijna zenuwachtig van, zoveel mogelijkheden. Misschien toch maar een ivoren schoentje?

Foto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

4. Kies een haklengte die je aankunt

Lekker hoge hakken kiezen, omdat het er zo glamorous uitziet? Terwijl je normaal eigenlijk alleen maar op flatjes loopt? Geen. Goed. Idee. Kies een schoen waar je daadwerkelijk op kunt lopen en de hele dag op kunt staan. Hakken van 7 á 8 cm geven je nét dat beetje extra lengte, zonder het risico te lopen dat je  ‘ervan af valt’. En hé, als het jouw stijl is, waarom dan niet een paar classy ballerina’s? Daar maak je menig andere bruid jaloers mee!

Credits: Luther Fotografie
Credits: Luther Fotografie

5. Loop je schoenen in

Een paar weken voor de bruiloft kun je beginnen met het inlopen van je schoenen. Draag ze in huis, tijdens het ophangen van de was, het opruimen van de woonkamer of andere klusjes waarbij het –oh nee, vlekken op mijn bruidschoenen!– rampmoment wordt geminimaliseerd. Op de grote dag zullen je killer heels aanvoelen als comfi birkenstocks!

Credits: Arma Fotografie
Credits: Arma Fotografie

Wij hopen dat met deze tips je dé perfecte schoenen voor jouw bruiloft zult vinden!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Instagram en Facebook!


Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: de Kievit Bruiloften
Vind de perfecte trouwjurk voor jouw lichaamstype met deze tips
Een trouwjurk uitkiezen is misschien wel het meest opwindendste onderdeel van de hele bruiloftsplanning! Waar moet je op letten bij het oriënteren op een jurk?
Foto: Zwart Fotografie
De beste bruidboetieks uit Zuid-Holland, voor de perfecte jurk!
Ga je trouwen en zoek je nog naar de perfecte jurk? In dit artikel hebben we de beste boetieks uit Zuid-Holland geselecteerd!
Foto credits: Jouke Bos / Ass. Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist.
Krullen? De perfecte verzorging voor een perfect krullend bruidskapsel!
Wil jij mooie krullen op jullie trouwdag laat je dan inspireren door deze verschillende krullen tips.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie