6 ‘romantische’ gebaren die dat eigenlijk niet zijn

Alle mensen voelen liefde op een of andere manier, maar iedereen ervaart het op een andere manier. Niemand begrijpt waarom. De stereotypen die altijd aanwezig zijn in het leven weten het altijd te winnen. Laten we die overboord gooien en kijken naar hoe je je romantisch kunt gedragen zonder iets stoms te doen. Hoe ben je romantisch? Vandaag leren we je wat je NIET moet doen; wat je WEL moet doen is zaak voor jou en je partner.

Más que momentos
Foto: Más que momentos

Liefdevolle objecten

Het is geen probleem als het cadeau zijn geschiedenis heeft of het echt speciaal is voor diegene die het krijgt. Bloemen, knuffels, hartjes en al die cadeaus die zijn verzonnen door de samenleving als symbool van liefde zijn niet onze opties. Het is niet speciaal voor je partner en is eerder oppervlakkig. We vragen je alleen om je partner echt goed te kennen en laat je niet vertellen wat liefde is door films of verkopers in een winkel. Jij hebt het in de hand.

Iemand ten huwelijk vragen in het bijzijn van anderen

We willen je er nogmaals aan herinneren dat iemand ten huwelijk vragen in het bijzijn van anderen een no-go is. Het is een belangrijk moment in je leven dat  intimiteit verdient en een goede dosis originaliteit (Lees ook deze originele manieren om een huwelijksaanzoek te doen). Daarnaast: afgewezen worden in publiek zou een van de grootste klappen van je leven zijn. Beeld je eens in dat je daarna iemand onder ogen moet komen? En als een grappenmaker dat upload naar Youtube? Het zal je jaren kosten om daar overheen te komen.

Ocaña Hernández
Foto: Ocaña Hernández

Charmante situaties

Zowel vrouwen als mannen voelen de druk van de routine. Plan daarom momenten samen waarin jullie uiteindelijk de spontaniteit laten leiden. Je kunt dus niet alles plannen. Denk aan dat mythische avondje samen koken, allebei onder het meel of deeg, het wegvegen van de plukje haar als jullie zoeken naar wat juice voor jullie romantiek of seksleven.

Het is een voorbeeld. Maar denk ook aan samen naar IKEA gaan om jullie leven samen in te beelden. Zoals we zeggen: het leven van elke relatie is uniek en laat zich niet leiden door “handleidingen in de liefde”.

Familie inval

Als jullie net samen zijn is het geen goed idee dat je gaat winkelen met de moeder van je partner, om maar eens een voorbeeld te geven. Duik ook niet op tijdens een familiedinertje wanneer niemand nog van je gehoord heeft. Je moet blijven om te eten op een oncomfortabele manier omdat niemand op je gerekend had. Dit lijkt allemaal leuk in een typische jaren 90 film, maar als het realiteit wordt zul je al snel zeggen: nee, dat is niet romantisch. Doe dit dus nooit en wacht netjes op je uitnodiging.

Wedding's Art
Foto: Wedding’s Art

Zingen in publiek

In petit comité, als onderdeel van een spel, muziek kan een thema zijn om de routine te doorbereken. Maar liedjes in publiek zijn niet aan te raden om de romantiek nieuw leven in te blazen. Waarom? We hebben dat toch in miljoenen films gezien? Nou, omdat films niet altijd echt zijn. In dit soort omstandigheden zijn het de mensen om je heen die je observeren je of vol schaamte naar de andere kant kijken. Jouw partner, als hij of zij min of meer normaal is, zal ook niet weten waar te kijken of zal ongemakkelijk glimlachen. Het lijkt romantisch, maar het is een gebaar dat mensen oncomfortabel laat voelen.

Ruziën (geldt vooral voor mannen)

Mannen hebben meer testosteron dan vrouwen (tussen 20 en 40 keer meer) en misschien is het daarom dat we ze vaker zien in oververhitte discussies. Sommige mannen kunnen ruziën om niets en hun partners zijn motief nummer één. Als iemand naar hun vriendin kijkt is het al mis. Als de scheldwoorden na verloop van tijd stoppen is het de overwinnaar voelt zich belangrijk. Fout! Jouw partner zal zich echt niet prettig voelen als jij je als een idioot gedraagt. Het lijkt romantisch, maar denk eraan dat het John Wayne was en niet Colin Firth (hij deed dat in Bridget Jones, maar dat was onderdeel van een komedie en het hielp niets). Dus make love, not war!

The Creative Shot
Foto: The Creative Shot

Wil je leren romantisch te worden? Begin met leren wat je niet doen om dit te bereiken. Later, als je dat geleerd hebt, duik in de persoonlijkheid van je partner om te ontdekken wat je moet doen om hem of haar gelukkig te maken. De romantiek vraagt om deze zoektocht.

Wil jij niks van ons missen? Bekijk dan onze Facebook pagina!

Auteur: Eline Dabekaussen

Laat een bericht achter

Bruidsmeisjes: 11 fouten die gemaakt kunnen worden en hoe die te voorkomen zijn!
Bruidsmeisjes: 11 fouten die gemaakt kunnen worden en hoe die te voorkomen zijn!
Ze heeft jou gekozen als bruidsmeisje en je bent gelukkiger dan ooit! Je neemt de rol ter harte en je gaat ervoor zorgen dat alles perfect is, maar soms kan dit ook erg lastig zijn. Lees onze tips!
Hoe zorg je ervoor dat jullie bruiloft kidsproof is?
Hoe zorg je ervoor dat jullie bruiloft kidsproof is?
Hoe maak je een feest van je bruiloft voor de uitgenodigde kinderen? Voor een goede voorbereiding hebben wij een aantal tips voor jullie klaargezet..
Credits: Dario Endara
Catering uit Utrecht op je bruiloft? Deze cateraars zorgen ervoor dat jij een (h)eerlijke trouwdag hebt!
De catering maakt je huwelijksfeest tot een culinair succes en al helemaal als je hier verantwoordelijke en eerlijke keuzes voor maakt. Ontdek de heerlijkheid van deze cateraars uit Utrecht..

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie