6 tips zodat je geen huwelijksangst meer hebt!

Bang zijn voor het huwelijk is geen onbekend fenomeen. Al helemaal wanneer je om je heen meer horrorverhalen hoort dan perfecte sprookjes. Hier zijn 6 tips zodat je verlost wordt van de angstige gedachtes die door je hoofd spoken. Zo kan je eindelijk volmondig ja zeggen tegen jouw grote liefde!

Foto: Fotosolo
Foto: Fotosolo

1. Besef wat je hebt en waar je heen wilt

Wanneer jouw wensen duidelijk, eerlijk en realistisch zijn is het makkelijker afstand te nemen van je angst voor de toekomst. Onthoud waarom jouw vriend degene is waar je verliefd op bent geworden en denk aan alle momenten en ervaringen die jullie samen hebben gedeeld waardoor jullie zijn gekomen waar jullie nu zijn.

2. Accepteer en omarm imperfecties

Accepteer dat jullie samen goede en slechte momenten hebben gehad. Niemand is perfect en ook na jullie huwelijk zullen deze imperfecties niet ineens verdwijnen. Het huwelijk draait niet om continu perfect zijn of om iemand te dwingen zich aan jouw wensen aan te passen. Vind iemand die zelfs van jouw imperfecties leert houden en aan je zijde blijft als het even moeilijk is dan zal je je echt geen zorgen hoeven maken. En lees ook: 5 redenen waarom mannen willen trouwen.

Foto: Peter Olvera
Foto: Peter Olvera

3. Waardeer het hier en nu

Vaak zorgt het concept ‘voor altijd’ ervoor dat we ons zorgen maken en hierover gaan piekeren, zal ik over 50 jaar nog gelukkig zijn met deze persoon? Maar realiseer je dat ‘het hier en nu’ het meest zekere is dat je op dit moment kan krijgen. Het is goed om erover na te denken of je voor altijd bij je vriend wilt blijven maar over-analyseer de dingen niet, carpe diem! E

Foto: iSi Weddings
Foto: iSi Weddings

4. Vermijd negatieve gedachtes

Helaas werkt het menselijke brein zo dat we negatieve herinneringen maar al te goed onthouden. Het kan bijvoorbeeld dat de herinneringen van mislukte relaties heel duidelijk in je geheugen staan, deze herinneringen kunnen je huidige beeld negatief beïnvloeden. Zie in dat het misschien tijd is om je manier van denken te resetten. Vervang deze negatieve gedachtes over relaties voor positieve kanten van de relatie waar jij nu in zit. Zo zal je zien dat het leven vol met mooie gelukkige momenten zit die we juist moeten koesteren. Ook interessant: 29 dingen die elk bruidspaar moet horen voor de grote dag.

5. Vergeet deadlines

Trouwen en een gezin starten zijn belangrijke keuzes. Voor deze keuzes moet je samen veel plannen en overleggen. Vergeet wat de maatschappij je voorschrijft wat betreft een juiste leeftijd om te trouwen of in welke omstandigheden je een gezin zou moeten starten. Laat je niet onder druk zetten en ga er voor als het goed voelt! In dit artikel ontdek je hoe je jouw bruiloft ontspannen kunnen plannen.

Foto: Marco Samaniego
Foto: Marco Samaniego

6. Deel je gevoelens en gedachtes

Wanner je in een relatie zit moet je eerlijk zijn tegenover je partner. Wanneer je bang bent voor jullie gezamenlijke toekomst zeg dit dan tegen hem. Wanneer jij leert openlijk over je gevoelens te praten zal jullie band sterker worden en de angst afnemen. Eerlijk zijn is de sleutel tot een sterk en gezond huwelijk. Ontdek ook de 5 geheimen voor perfecte relaties!

Foto: Fotosolo
Foto: Fotosolo

Auteur: Jeltje Vanger

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: De Grote Dag
De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!
De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!
Foto: Bonte Raaf
Trouwkaarten versturen: 8 tips om je op weg te helpen!
Bij het versturen van je trouwkaarten komt nogal wat organisatie kijken. We geven je 8 tips om je op weg te helpen!
Orgineel gastenboek voor je bruiloft met onze 10 tips en alternatieven!
Orgineel gastenboek voor je bruiloft met onze 10 tips en alternatieven!
Vergeet het gastenboek voor op je bruiloft niet toe te voegen, want er zijn waanzinnig veel leuke ideeën hoe jij dit het origineelst kunt aanpakken, lees gauw verder!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie