8 dingen die je NIET moet doen direct na het aanzoek...

Als je dit leest ben je waarschijnlijk verloofd.. gefeliciteerd! Veel spannende momenten met emoties maar ook veel organisatie zullen de komende maanden op je pad komen. Geniet van elke seconde, want dit is een once in a lifetime moment…

Maar met alle opwinding van de aanstaande bruiloft zijn er situaties die uit de hand kunnen lopen als je té snel gaat. Wat moet je vooral niet doen in de weken na je verloving en tijdens het voorbereiden van de bruiloft? Lees snel verder en behoed jezelf voor misstappen!

Foto: Light Walkers
Foto: Light Walkers

1. Iedereen voor de bruiloft uitnodigen.

Natuurlijk heb je al een lijst met de belangrijkste genodigden in je hoofd, maar ga hier niet te ver in voordat je het op papier hebt. In je enthousiasme kun je misschien mensen uitnodigen waar je heus niet zo een goede band mee hebt.. En als  een uitnodiging eenmaal is toegezegd is het moeilijk deze weer te ontdoen.

De uitnodigingen gaan waarschijnlijk pas twee tot drie maanden vóór de bruiloft de deur uit. Dat betekent dat je nog genoeg tijd hebt om goed na te denken over je gastenlijst. Bedenk daarom eerst na wie je echt wilt uitnodigen. Lees ook: de 6 beste en leukste mensen die op je bruiloft moeten zijn.

Foto: Kape Photography
Foto: Kape Photography

2. Als een gek beginnen met plannen

Een bruiloft plannen is veel werk. Er zijn veel zaken die je lang van tevoren moet beslissen, samen met je partner. In welk jaargetijde willen jullie trouwen? En wordt het een dag- of avondbruiloft? Maar geniet eerst echt van de voorpret voordat jullie beginnen met het daadwerkelijk organiseren van de bruiloft! Want voor je het weet zit je er middenin!

3. Alles om jou laten draaien

Waarschijnlijk droom je sinds je kind bent over deze grote dag.. een prachtige jurk, een mooie ring en heel veel gasten. En nu kun je deze dromen eindelijk verwezenlijken! Maar let op, want trouwen doe je niet in je eentje en de bruiloft draait niet enkel om jou. Het is de grote dag van jou en je partner en het is dan ook belangrijk dat jullie samen beslissingen nemen en overleg voeren. Begin ten eerste met het praten over jullie bruiloft en vermijd het woord ‘mijn’. Een goed begin is het halve werk!

Foto: Cheesiness
Foto: Cheesiness

4. Grote veranderingen plannen

Verloofd zijn en een bruiloft plannen is erg spannend en tijdrovend. Let daarom op dat je geen andere grote veranderingen in je leven plant. Het trouwen an sich is al groots genoeg voor nu! Bovendien kun je je op deze manier ook goed focussen op de aankomende bruiloft, en er op en top van genieten.

5. Overal ja op zeggen

Zodra je de bruiloftswereld induikt zullen de beste aanbiedingen je om de oren vliegen. De cateraar, de bloemist, of wie dan ook, hebben fantastische en soms wel exclusieve deals voor jullie. Voel je niet verplicht hierop in te gaan. Kijk verder, zoek betere aanbiedingen of kwalitatief betere opties. Als je toch besluit voor de eerste te gaan is dat prima, maar dan weet je zeker dat het de beste is.

Foto: Ale Quiñonez
Foto: Ale Quiñonez

6. Geen nee durven zeggen

Er zullen veel mensen zijn die jullie advies willen geven over de planning van de bruiloft en er soms zelf wat uit willen halen of hun mening willen doordrukken  Leer subtiel nee te zeggen. Het is jullie bruiloft en die van niemand anders. Jullie zijn degenen die alle beslissingen gaan nemen, zelfs al gaat het om ogenschijnlijke onbelangrijke details.

7. Alleen maar over de bruiloft praten

Jij gaat trouwen maar waarschijnlijk zijn je veel vrouwen om je heen die net als jij van een mooie bruiloft dromen maar die misschien nog niet zo ver zijn. Toon empathie en probeer niet alleen maar te praten over jullie grote dag. Je wilt natuurlijk dat deze mensen ook meegenieten op de mooiste momenten van jullie grote dag,  en nog vele jaren daarna.

Foto: Peter Olvera
Foto: Peter Olvera

8. De bruiloft je alles maken

Je wilt er nu nog niet aan denken maar de grote dag zal ooit afgelopen zijn, jullie zullen zongebruind terugkomen van de huwelijksreis en de wittebroodsweken zullen ook ooit eindigen. Beetje bij beetje zullen jullie weer aan jullie normale leven beginnen. Zorg er daarom voor dat je hobbies, je vriendschappen, werk en andere passies in beeld blijven. Laat vriendschap, familie en liefde voorgaan voor het plannen van de bruiloft. Want na de grote dag wil je zonder al te veel moeite verder kunnen gaan met je leven.

Foto: Jaime Art Photography
Foto: Jaime Art Photography

Probeer je hoofd koel te houden tijdens de voorbereidingen, en als je deze tips toepast zal de bruiloft echt de onvergetelijke dag worden waar je altijd over hebt gedroomd. Geniet van het plannen en wees relaxed: Zo zul je ook op je grote dag namelijk heerlijk ontspannen kunnen genieten.

Lees ook: De ultieme Zankyou checklist: 101 tips voor het plannen van je huwelijk. en: Hoe kun je je bruiloft ontspannen plannen? Tips om ‘bridezilla’ trekjes te voorkomen!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Sherita Jager

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Credits: Dario Endara Photography
5 dingen die je moet weten voordat je aan jonge bruidsmeisjes of bruidsjonkers begint
Overweeg jij om je kind, je lieve neefjes en nichtjes of het buurmeisje, jouw bruidmeisjes en bruidsjonkers te laten worden op je trouwdag? Lees dan 5 dingen die je moet weten voordat je aan jonge bruidsmeisjes of bruidsjonkers begint.
Credits: Zwart Fotografie
8 dingen die je moet bewaren na je bruiloft
Eindelijk, na maanden van plannen, zenuwen, emoties en vast en zeker stress, is de dag aangebroken: je bruiloft! Ook al beleef je alles optimaal, het is voorbij voor je er erg in hebt. We weten dat herinneringen herbeleven betekent en daarom vertellen we je vandaag wat je moet bewaren om de mooiste van je leven optimaal te kunnen herbeleven.
Foto Dario Endara
29 dingen die elk bruidspaar moet horen vóór de bruiloft
29 dingen op een rijtje die iedereen zou moeten horen voor hij of zij in het huwelijksbootje stapt. Zo ben je op alles voorbereid!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie