Anti-stress tips voor je bruiloft

De meeste bruidsparen krijgen er vroeg of laat mee te maken: trouwstress. Geen reden voor paniek. Een beetje stress kan helemaal geen kwaad, zolang het maar niet de overhand krijgt en het de voorpret bederft. Wij hebben de 5 belangrijkste valkuilen voor je op een rijtje gezet en…. nog veel belangrijker….wat je er tegen kunt doen.

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je bent met 1000 dingen tegelijk bezig, maar er komt niets concreets uit je handen.
Planning en prioriteiten, dat zijn de sleutelwoorden! Neem de tijd en start ruim van tevoren met de voorbereidingen. Houd je op het juiste moment met de juiste dingen bezig. Sommige dingen kunnen namelijk best nog wel even wachten. Vanaf nu kan je niet meer zonder to-do- lijstjes!

Credits: Vovagerix

Onbeantwoorde mailtjes en onverwachte prijswijzigingen. Je leverancier blijkt toch niet zo’n fijne partij als gedacht.
Het zoeken van de juiste leverancier is een hele klus. Ga af op je intuïtie en let vooral op prijs/kwaliteit, communicatie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Laat je niet misleiden door een gelikte site of mooie verkooppraatjes. Informeer liever bij andere bruidsparen naar hun ervaringen met deze leverancier.

Je ziet zoveel leuke dingen dat  halverwege de voorbereidingen de limiet van je trouwbudget al in zicht is. 
Een budget is er niet voor niets, dus houd je eraan! Wees eerlijk en realistisch bij het opstellen van het budget. Bedenk goed op welke onderdelen je wel of geen concessies wilt doen en handel daar ook naar.

Credits: Kamil Macniak

Je ouders bepalen de gastenlijst, Ome Piet werpt zich op als trouwfotograaf en je vriendin heeft zichzelf tot getuige uitgeroepen. Langzaam verlies je de controle….
Sta open voor adviezen, maar vergeet niet dat jullie de dag bepalen! Maak op respectvolle wijze duidelijk dat je hun enthousiasme waardeert, maar dat je bepaalde dingen liever zelf in de hand houdt. Kijk of er misschien andere manieren zijn om de enthousiastelingen bij de voorbereidingen te betrekken.

Hij ergert zich eraan dat je over niets anders meer praat dan de bruiloft. Jij vindt dat hij wel wat meer betrokkenheid mag tonen. 
Natuurlijk wil je een perfecte bruiloft, maar blijf met beide benen op de grond. Het draait niet alleen om de invulling van de grote dag. Het gaat om iets veel groters: jullie liefde voor elkaar! Plan daarom ook momentjes in zonder dat jullie met de bruiloft bezig zijn. Na zulke time-outs kunnen jullie er samen weer enthousiast tegenaan.

Credits: iofoto

Als je bij voorbaat al weet dat je erg stressgevoelig bent, overweeg dan eens om een weddingplanner in te schakelen. Een professionele weddingplanner kent alle ins & outs van het organiseren, helpt bij de planning, houdt je budget in de gaten  en heeft een uitgebreid netwerk van betrouwbare leveranciers. Scheelt tijd, scheelt stress. De bruiloft en zeker ook de voorbereidingen horen een feestje te zijn, dus geniet ervan!

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Bonte Raaf
Trouwkaarten versturen: 8 tips om je op weg te helpen!
Bij het versturen van je trouwkaarten komt nogal wat organisatie kijken. We geven je 8 tips om je op weg te helpen!
De beste muziektalenten voor je bruiloft geven tips!
De beste muziektalenten voor je bruiloft geven tips!
Zankyou heeft de bruiloft muziektalenten van Nederland om tips gevraagd over muziek voor op je bruiloft. Bekijk ze nu!
Credits: Dusfrasnes
5 tips om de perfecte bruidsschoen te vinden
Je wilt dat ze comfortabel zijn, maar toch ook modieus en goed passend bij je jurk. Zo makkelijk is het dus niet, je bruidsschoenen uitkiezen! Daarom 5 tips om de perfecte bruidsschoen te kiezen.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie