Ben je nog niet bekend met de dip dye trouwjurken? Lees dan nu verder!

De traditie om als bruid een witte bruidsjurk te dragen stampt uit het jaar 1840. Deze traditie is dankzij koningin Victoria ontstaan doordat zij op haar bruiloft wit droeg. Dankzij haar fotograaf die deze traditie in het leven riep werd hierna de kleur wit door vele vrouwen als puur en zuiver gezien. Hierdoor maakten wereldwijd vrouwen de keuze om in wit te trouwen, een traditie die nog steeds voortleeft.

Er is jaar in jaar uit veel verandering in de bruidsmode te zien. Wit heeft plaats gemaakt voor gebroken wit, huidskleur en zelfs voor een aantal pastelkleuren.  Deze kleuren zijn even elegant en net een tikkeltje gewaagder voor degene die niet genoegen nemen met het gewone wit.

Een trend van de Jaren 70 die nu weer zijn populariteit wint zijn tie dye bruidsjurken. Hierbij wordt de oorspronkelijke kleur van de trouwjurk eruit gehaald en vervangen door verschillende kleuren. Ontdek een aantal ontwerpen die we voor je hebben uitgekozen waarin je de laatste mode kan terugvinden.

Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Chloé

Het gaat hier om een techniek waarbij je knopen in de stof maakt en deze onderdompelt in de verf waardoor je een kleurrijk effect creëert. Je kunt dit zelf doen maar er zijn ook veel ontwerpers die prachtige tie dye jurken hebben ontworpen. Een van deze ontwerpers is Chloé, zij heeft een trouwjurk ontworpen in prachtige pastelkleuren die bijzonder, elegant en chic is.

Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Rock and Roll Bride
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: JLM Couture
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Lucy Can’t Dance
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Cleo and Clementine

Rose en celeste zijn de meest voorkomende kleuren, dit zijn zachte kleuren die niet erg aanwezig zijn. Wanneer je de onderkant van de bruidsjurk kleurt kan je een prachtig contrast creëren door een traditionele witte bruidsluier te dragen. Bruidsluiers zijn al eeuwen te vinden in de bruidsmode en zijn daardoor altijd een goede keuze.

Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Cleo and Clementine

Deze gekleurde bruidsjurken zijn perfect voor een bruiloft die zich buiten afspeelt zoals op het strand, in een prachtige tuin of in een romantisch bos. Wanneer je een tye die trouwjurk combineert met dezelfde kleur schoenen weet jij de perfecte look voor deze gelegenheid te creëren.

Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Lucy Can’t Dance
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Emm And Clau
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Lucy Can’t Dance
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Mark Brooke Photography

Wanneer jij naar nog opvallendere kleuren verlangt blijf dan doorlezen. Je kan namelijk een prachtige bloemenkrans  of  bruidsboeket  met felle kleuren combineren met de kleur van je trouwjurk.

Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Amber Gress
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Jenny Markham
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: Yolande Snyders Photography of YSP
Vestidos de novia tie dye.
Vestidos de novia tie dye. Credits: French Kiss The Bride

Houd jij het bij de standaard trouwjurk in een romantische of elegante stijl? Of durf jij na dit artikel je te wagen aan de nieuwe tie dye mode? Welke stijl je ook kiest, het is het allér belangrijkste dat je er geweldig in voelt!

Auteur: Jeltje Vanger

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Hier kun je jouw ideale trouwjurk kopen in Groningen
Op zoek naar de beste bruidswinkels in Groningen? Wij hebben ze voor je gevonden! In Groningen kan werkelijk elk bruidje slagen. Of je nu van trendy, plus size, klassiek, vintage of excentriek houdt: in Groningen vind je het allemaal. Zelf je trouwjurk ontwerpen? Ook dat kan in Groningen.
Foto: Unielle Couture
Hier koop jij jouw droom trouwjurk in Amsterdam!
Wij zochten de beste bruidsmodehuizen en boetieks in Amsterdam voor jou uit. Begin dus ontspannen aan de zoektocht naar jouw droomjurk in onze hoofdstad!
Photo: Shutterstock
Hier vind je jouw droom trouwjurk in Rotterdam!
Niets is belangrijker dan je goed voelen op jouw droomdag. De mooiste versie van jezelf kan je alleen zijn in de perfecte trouwjurk. Maar wat zijn nou de boetieks waar je zeker een kijkje moet nemen? We hebben een selectie gemaakt van de beste trouwjurken boetieks in Rotterdam waar je zeker een kijkje moet nemen.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie