Bruiloft op de planning? Wij hebben tips voor een summer chique dresscode!

Je wilt als bruiloftsgast geen blauwtje lopen door in de verkeerde outfit op te draven. Daarom helpen wij je verder met een aantal tips voor een summer chique bruiloft, voor zowel mannen als vrouwen!

Bruiloft op de planning? Wij hebben tips voor een summer chique dresscode!
Credits: Sarina Dekker Photography
  • De gasten
  • Zomer
  • Gast

Het zijn gekke tijden en we mogen in onze handjes klappen wanneer de bruiloft waarvoor we een uitnodiging ontvangen hebben gewoon doorgaat. Als dit bij jou het geval is en je hebt een bruiloft op de planning staan met een summer chique dresscode ben je op het goede artikel geland, want wij kunnen je namelijk helpen met het scoren van de perfecte outfit.

Adverteren

De summer chique dresscode is een veel voorkomende dresscode wat betreft bruiloften. Velen van ons hebben gelijk al een idee voor een geweldige outfit, maar het kan ook zomaar zijn dat jij nu met je handen in je haren achter je laptop zit. Geen stress, wij helpen je uit de brand met een aantal tips voor een bruiloft met summer chique dresscode, voor zowel mannen als vrouwen!

De summer chique dresscode voor vrouwen

Met de summer chique dresscode kun je als vrouw eigenlijk alle kanten op. Je hoeft niet bang zijn om een beetje op te vallen dus ook felle kleuren en printjes zijn hier welkom! Denk aan een lange jurk, cocktailjurk of mooie jumpsuit. Over de lengte zijn over het algemeen geen regels houd alleen in je hoofd dat het chique moet zijn.

opslaanSummer chique
Pronovias

Stoffen voor de summer chique dresscode voor vrouwen 

Zoals de naam al verraadt zal deze dresscode vooral veel in de zomer voorkomen. Hij is dan ook zomers, informeel en chique. Losse modellen en fijne stoffen waarin je vooral niet te veel zweet zijn hier dan ook top. Onze aanraders zijn linnen en katoen, aangezien deze met hitte het meest comfortabel zitten.

Schoenen voor de summer chique dresscode voor vrouwen 

Als we naar de schoenen kijken is de keuze ook reuze. Sleehakken, sandalen, pumps: ze zijn allemaal welkom op een bruiloft met summer chique dresscode. Hoewel je best veel vrijheid krijgt is er één absolute no go en dat is het dragen van flip flops op de bruiloft. Laat deze dus alsjeblieft links liggen en kies voor een meer chique optie.

opslaanSummer chique
Pronovias

Accessoires voor de summer chique dresscode voor vrouwen 

Je kunt jouw summer chique outfit naar een hoger level tillen door hem te stijlen met de juiste accessoires. Ook wat betreft accessoires op de summer chique bruiloft heb je vrij spel. De accessoires die het beste passen bij zo een bruiloft zijn een zonnebril, hoed, sjaaltje en uiteraard een mooie tas. Kijk wel uit dat je niet te ver gaat wanneer je voor kleding met drukke print kiest. Less is more! 

Make-up voor de summer chique dresscode voor vrouwen 

Met make-up kun je een outfit maken of kraken. Aangezien de bruiloft in kwestie waarschijnlijk in de zomer plaatsvindt raden wij je aan voor make-up te gaan die niet al te heftig is. Kies voor lichte kleuren die goed bij jouw gezicht en outfit passen en ben vooral niet bang om voor een feestelijke look te gaan.

opslaan
Credits: Shutterstock

De summer chique dresscode voor mannen 

Net zoals de dresscode voor de vrouwen is de summer chique dresscode voor mannen ook zomers, informeel en chique. Van de mannen wordt verwacht dat zij strak in pak op de bruiloft verschijnen. Op de uitnodiging zelf staat vermeldt of jij in traditioneel of een variant op deze verwacht wordt.

Stoffen en kleuren voor de summer chique dresscode voor mannen 

Mannen worden op een summer chique bruiloft in kleurrijke kleding verwacht. Hieronder vallen bijna alle lichte kleuren en pasteltinten (welke zeer geliefd worden onder de mannen). Het is niet zo gebruikelijk om in een felle kleur pak op de bruiloft te verschijnen. De stoffen die geschikt zijn voor een summer chique bruiloft zijn linnen en katoen, aangezien deze ademen waardoor jij je op de bruiloft zelf niet in de rondte zweet; pluspunt! Houd er wel rekening mee dat linnen snel kreukt.

opslaansummer chique dresscode
Gio Rodrigues

Accessoires voor de summer chique dresscode voor mannen 

De meest gebruikelijke accessoire voor een man op een summer chique bruiloft is de zonnebril. Deze staat niet alleen chique, maar komt ook nog eens hartstikke goed van pas. Daarnaast mag je het pak natuurlijk altijd af stylen met een mooi horloge of een paar leuke armbanden en een goede riem. Als jij in de mood bent om wat extra flair aan je outfit te geven is het dragen van een hoed ook een leuke optie!

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips voor een bruiloft met een summer chique dresscode en willen je alvast heel veel plezier wensen op de grote dag!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!