Bruiloft trends 2020

Het nieuwe jaar brengt ook nieuwe bruiloft trends met zich mee! Voor welke bruiloft trend 2020 ga jij?

Bruiloft trends 2020
Shutterstock | Brooke Couch
  • Andere services
  • Editorial
  • 2020

Een nieuw jaar is aangebroken, wat ook betekent: nieuwe bruiloft trends! Het belooft weer een super tof jaar te worden met veel nieuwe elementen voor jullie trouwdag. Trends zijn een mooie richtlijn om jullie te helpen met keuzes maken voor de bruiloft, maar jullie zijn natuurlijk geheel vrij in jullie keuze! Laat je inspireren voor jullie grote dag in 2020 én wie weet zien we één van deze trends wel terug op jullie bruiloft!

Milieuvriendelijke keuzes

Adverteren

Een veelbesproken onderwerp dat tegenwoordig wereldwijd een grote rol speelt is het klimaat. Veel bruidsparen kiezen daarom voor een natuurlijke bruiloft, om een zo min mogelijke inpact op het klimaat achter te laten. Er zijn talloze mogelijkheden om jullie bruiloft eco-friendly te houden. Wij van Zankyou hebben een paar ideeën op een rijtje gezet! Ten eerste het gebruik van gerecycled materiaal voor de uitnodigingen. Zo bestaan er bloeikaarten die gemaakt zijn van duurzaam bloeipapier. Dit is duurzaam papier, gemaakt van recyclede kranten of katoenresten waar o.a. bloemen, groenten en kruiden in zijn verwerkt. Wanneer deze bloeikaart in de aarde wordt geplant, zullen er prachtige bloemen, heerlijke kruiden of -groenten uit groeien. Een super tof én duurzaam idee!  Een andere duurzame optie is het gebruiken van bloemblaadjes om na de ceremonie naar het bruidspaar te gooien, in plaats van confetti. Want, confetti verteert erg langzaam en zal daardoor voor onnodige milieuvervuiling zorgen. Daarnaast ruiken bloemblaadjes ook nog een super lekker én zorgen ze voor een romantisch effect, een win-win situatie dus! Een andere milieuvriendelijke toevoeging aan jullie bruiloft is het inschakelen van lokale leveranciers van streekproducten én leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Want streekproducten zijn lekker, vers én komen ook nog eens uit de buurt! Dit zal je ook een hoop onnodige transportkosten besparen én doordat het uit de buurt komt, zal het transport voor minder vervuiling zorgen.

opslaan
Foto: Shutterstock

Een bruiloft stijl die aansluit bij jullie persoonlijkheid

Astrid Blaauw Weddings & Events assisteert bij de totale organisatie van de huwelijksdag. Astrid is sinds 2008 weddingplanner en heeft veel kennis van de markt opgedaan. Zij kent de mooiste locaties en werkt met professionele leveranciers die inspirerende producten en diensten aanbieden. De adviesfunctie van Astrid als weddingplanner is heel belangrijk. Zij zorgt voor een persoonlijke begeleiding, kwaliteit en maatwerk. Het kan dus zijn dat een trend jullie niet aanspreekt en dat is natuurlijk helemaal niet erg. En dan komt het maatwerk om de hoek kijken; werken met jullie wensen en ideeën, waar jullie je goed bij voelen. Het belangrijkste is dat het een dag wordt zoals jullie voor ogen hebben. Dan kan een trend hier onderdeel van zijn, maar dat hoeft niet vanzelfsprekend te zijn. Naar aanleiding van jullie wensen en ideeën wordt er een plaatje neergezet wat bij jullie past. Astrid vindt het altijd heel belangrijk dat een bruidspaar bij zichzelf blijft en naar zichzelf luistert. Dat is een mooie basis voor de dag van jullie dromen.

opslaanbruiloft trends 2020 Neem contact op met Astrid
Astrid Blaauw. Foto: Inge Kooiman Fotografie
opslaanbruiloft trends 2020Neem contact op met Astrid
Astrid Blaauw. Foto: Pieter van Lierop

Vegan food

Vegan eten is hip! Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om vegan te eten. Vegan houdt in dat je dierlijk voedsel, waaronder vlees, eieren en merk vervangt door plantaardige alternatieven. Mensen die voor vegan kiezen, doen dit vaak uit bezorgdheid voor het dierenwelzijn en het milieu. Verder willen ze graag een gezondere levensstijl creëren, waar vegan eten bij kan helpen. Gelukkig zijn er tegenwoordig oneindig veel vegan recepten om te maken, zodat jullie bruidstaart en diner volledig vegan bereid kunnen worden. Hoe gaaf is dat? Zo hou je rekening met het dierenwelzijn én je gezondheid! Een tip van Zankyou is om jullie trouwlocatie/cateraar op de hoogte te stellen van jullie keuze voor vegan. Aan de hand daarvan kunnen jullie samen op zoek naar de heerlijkste gerechten voor jullie grote dag!

opslaan
The Good Food Kitchen | Foto: Lauren Vermue

Droogbloemen verwerkt in de bruiloft styling

Droogbloemen op de bruiloft zijn terug van nooit weggeweest! Je kunt droogbloemen natuurlijk kopen, maar een beetje DIY tijdens de voorbereidingen is ook niet verkeerd! Door de bloemen zelf te drogen, voeg je een persoonlijke touch aan je bruiloft toe. Je kiest zelf de bloemen en kleurcombinaties uit die je mooi vindt én bent ook nog eens creatief bezig. Droog de bloemen een aantal weken voor jullie trouwdag, de benodigdheden hiervoor zijn: een paar dikke boeken, keukenrol en bloemen naar keuze. Het vocht van de bloem zal zich door het gewicht van de boeken in de keukenrol trekken. Leg de bloemen daarom tussen twee vellen keukenrol en plaats deze tussen de boeken. Laat het gewicht van de boeken zo´n tien dagen op de bloemen rusten et voilà! Je hebt je eigen droogbloemen gemaakt. Na deze super leuke DIY is het ook leuk om dezelfde bloemen die je gedroogd hebt terug te laten komen in de decoratie en eventuele corsages en het bruidsboeket. Als bedankje voor de gasten zou je ook een aantal kleinere bloemen kunnen drogen en deze in  fotolijstjes stoppen als aandenken aan jullie bruiloft.

opslaan
The Bridal Blush | Foto: Kaylee Fotografeert

Velvet touch

Velvet (fluweel) is al een langere tijd te zien in de trouwwereld, maar ook zeker in 2020 niet weg te denken! Deze stof oogt luxueus en geeft een glamoureuze touch aan de bruiloft styling. Kies bijvoorbeeld voor velvet stoelen tijdens de ceremonie of een velvet zetel waar jullie als bruidspaar op plaats zullen nemen. De meest voorkomende kleuren die we zien zijn: donkerrood, donkergroen en okergeel. Deze kleuren krijgen een extra dimensie door het velvet effect. Verder is velvet ook een wat warmere stof, waardoor het een veelgekozen stof is voor de bruidskleding voor winterbruiloften. Tenslotte mag het volgende ook niet ontbreken: Red Velvet Cake! Deze heerlijke taart dankt zijn naam aan de velvet rode kleur die ontstaan is door de rode kleurstof gemengd met cacaopoeder. De Red Velvet zal door zijn uitstraling een geweldige toevoeging aan jullie trouwdag geven.

opslaanbruiloft trends 2020
Foto: RiCon Photography

Showcooking

Voor de meest uitzinnige en culinaire hoogstandjes op jullie bruiloft is showcooking dé oplossing! De chef tovert tijdens de showcooking de lekkerste en verse gerechten om tot een overheerlijk gerecht dat iedereen zal doen watertanden. Showcooking is waar spektakel voor jullie én jullie trouwgasten. Denk hierbij aan hoge vlammen die uit de pan schieten en het jongleren met flessen, het is hoe dan ook een feestje om naar te kijken! Showcooking kan in verschillende vormen plaatsvinden, van het bereiden tot volledige gangen tot alleen de afwerking van een gerecht. De chef kan zelfs bij jullie aan tafel zijn kookkunsten laten zien. Bij gebrek aan ruimte is het ook mogelijk om voor showcooking in buffetvorm te kiezen.

opslaan
Foto: Shutterstock

Wij hopen dat je genoeg frisse inspiratie hebt kunnen opdoen voor jullie bruiloft in 2020! Wij zijn in ieder geval grote fan van alle trends die 2020 te bieden heeft. En onthoud vooral om jullie hart te volgen bij het maken van keuzes voor jullie bruiloft. Lees ook bruidsmodetrends 2020 én trouwpak trends 2020 voor nog meer 2020 inspiratie!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!