X

´De ontdekkingsreis´van Bruiloftblogger Kim vervolgt zich bij Sugarlips Cakes, lees over de heerlijke smaaksensaties!

Eindelijk mag ik langs bij Tammy & Luc Reichert-Trinh die sinds 3 jaar trotse eigenaars zijn van boutique taart design studio Sugarlips Cakes. Ze maken echt de meest prachtige lekkernijen en de smaak, wow een echte sensatie. Ze hebben een enorm succes in de weddingbranche en staan bekend om hun unieke taarten, creatieve sweet tables en waanzinnig sweets, maar ook hun persoonlijkheden zijn geweldig. Ondanks hun drukke schema staan ze altijd open om een praatje te maken, ben je altijd welkom om langs te komen en praten ze vol passie over hun producten. Je leest het al: Ik ben fan!

Meer lezen “Bruiloftblogger Kim”
foto: Wit Photography

De keuze was snel gemaakt om een keertje bij hun langs te gaan en samen met Tammy iets lekkers te maken! Het contact liep via Luc en we besloten om Chocolade Piramides te gaan maken, jammie. Ik had er enorm veel zin in en samen met Renate van Wit Photography gingen we naar de binnenstad van Utrecht om hun producten te bewonderen en natuurlijk even te proeven ;).

Na een gezellig gesprek met een kopje thee en wat lekkers gingen we aan de slag. Als eerst gingen we de chocolade smelten, dit gebeurde au bain-marie. Au bain marie is een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het boven een pan met net niet kokend water te hangen. Het wordt vooral toegepast bij ingrediënten die het kookpunt niet mogen bereiken. Dit kostte dus even tijd, zodat de chocolade geleidelijk kon smelten.

Meer lezen “Bruiloftblogger Kim”
foto: Wit Photography

Het lastige kwam daarna, de chocolade moesten we weer af laten koelen oftewel temperen. Temperen is het langzaam en gecontroleerd af laten koelen van de gesmolten chocolade, dit zorgt ervoor dat de chocolade gaat glimmen, een fijne structuur krijgt en harde, knapperige chocola wordt. Het temperen is een nauwkeurig werk dat goed uitgevoerd moet worden. Tammy kiest voor de Tableer methode! Door de chocolade op een koude ondergrond te schenken en met een spatel te bewerken totdat het de juiste temperatuur heeft bereikt. Een zeer lastige methode die veel tijd in beslag neemt, maar mooi laat zien wat er allemaal bij komt kijken.

Meer lezen “Bruiloftblogger Kim”
Foto: Wit Photography

Oké, dat is klaar, nu mocht ik ook aan de slag! De chocolade is nu nog wit maar we gaven het een leuk kleurtje, roze! We druppelde er steeds een beetje kleurstof bij om de juiste kleur te krijgen. Echt precisie werk, want de kleurstof is best sterk dus gooi je er teveel bij dan moet je helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig ging het bij mij goed! Zo dat is gebeurt, nu verder met het spuitwerk, oh oh als dat maar goed gaat. We vulde 2 spuitzakken met de chocolade en we gingen beide een eigen vorm vullen, zodat je goed het verschil tussen ons kon zien, dit vond Tammy natuurlijk erg leuk!

Meer lezen “Bruiloftblogger Kim”
foto: Wit Photography

We begonnen eerst met een kleine onderlaag, dit wordt straks de bovenkant van de piramide. Ja, het werd al snel duidelijk dat dit niet mijn ding is en dat ik al snel ver achter liep op Tammy. Daarna kwam de vulling, ik koos voor pistache en Tammy voor de overheerlijke Oreo-koek. Deze ingrediënten werden eerst gekruimeld in de machine zodat we de goede formaat kregen.

Meer lezen “Bruiloftblogger Kim”
Foto: Wit Photography

Na een laagje gevuld te hebben kwam de rest van de chocolade. Tammy moest me wel even een makkelijke techniek aan leren want het ging nog niet echt soepel. Het was belangrijk dat alles geleidelijk gevuld was en er geen luchtbellen in zaten. Daarna netjes de restjes eraf halen en dan is het vol spanning afwachten tot de chocolade afkoelt en hard is geworden.

Ondertussen hebben we heerlijk gepraat over hun avonturen in de weddingbranche, plannen voor de toekomst en hun prachtige reis naar Amerika waar Tammy ook vandaan komt. We konden nog wel uren praten maar ik was ook wel stiekem heel erg benieuwd naar het resultaat. Tijd voor de onthulling! We ging de piramides uit de vorm halen en ja hoor, daar heb je het al! Mijn mooie chocolade dakjes bleven niet zitten, blijkt dat ik er teveel vulling in had gedaan. Balen! Uiteraard werd ik uitgelachen want mijn piramides waren veranderd in gevulde kraters, behalve eentje dan. Die hebben we dus ook maar gebruikt voor de foto. Gelukkig was de smaak voortreffelijk en vond ik het geweldig om te zien hoeveel werk het allemaal kost om zoiets kleins te maken. Stel je voor je moet hier 100 stuks van maken, dan ben je toch echt wel een poosje bezig!

Meer lezen “Bruiloftblogger Kim”
foto: Wit Photography

Er zijn super veel mogelijkheden bij Sugarlips Cakes en elke taart die ze maken is uniek. Zijn jullie op zoek naar voortreffelijke lekkernijen die met veel passie en liefde gemaakt worden? Dan moet je zeker even contact met ze opnemen want Tammy & Luc zullen jullie met open armen ontvangen!

♡Liefdevolle groet, Kim!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Comentaar (1)

eva
21 sep 2015

Hartstikke leuk!! 😀 Ik krijg ook meteen zin in taart!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie