Buiten trouwen: hier moet je rekening mee houden!

Buiten trouwen is een droom van vele bruidsparen: maar waar moet je nu eigenlijk rekening mee houden?

Buiten trouwen: hier moet je rekening mee houden!
  • Locaties
  • In de buitenlucht

Strak blauwe lucht, een fris briesje en een stralende zon; drie redenen waarom ieder van ons wel eens overwogen heeft buiten te trouwen. Wij moedigen het trouwen buiten dan ook zeker aan, maar er zijn uiteraard wel een paar dingetjes waar je aan moet denken wanneer je deze beslissing genomen hebt. Zo ga je eerst op zoek naar locatie, is de decoratie net anders en moet je ook jouw outfit in gedachten houden bij het opzetten van dit concept.

Waar je precies rekening mee moet houden vertellen wij je in dit artikel. Lees snel verder!

opslaanbuiten trouwen
Shutterstock

Locatie 

Adverteren

De kans bestaat natuurlijk dat jullie oog gevallen is op de tuin die aan jullie huis grenst. Wanneer jullie gezegend zijn met zo’n prachtig stuk grond wil je hier gebruik van maken. Dit kan zeker en de extra persoonlijke touch die dit aan de bruiloft toevoegt kan heel mooi zijn. Wanneer jullie in de tuin willen trouwen zijn er echter wel een aantal extra dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moeten jullie kijken of er genoeg plek is voor de gasten die op jullie lijst staan en daarnaast zijn er een aantal logistieke aspecten die jullie aandacht vereisen. Meer over thuis trouwen lees je hier.

Een populaire buiten locatie om te trouwen is aan of op het strand. We kennen allemaal wel de romantische plaatjes van bruidsparen die elkaar het jawoord geven met de zee op de achtergrond, maar in Nederland is het niet vanzelfsprekend dat dit kan. Daarom gaven wij eerder al tips over het organiseren van jouw eigen beach wedding, waarin wij onder andere vertellen rekening houden met het weer. Maar, veruit de populairste keuze voor bruidsparen in Nederland die buiten willen trouwen of hun trouwfeest willen vieren, is om dit te doen in de tuin van een prachtig kasteel of statig landhuis. En wij snappen waarom!

Één van onze favoriete trouwlocatie is Domaine d’HeerstaayenDeze unieke, landelijk gelegen trouwlocatie vind je op de grens met België. Als je door het oude tuinhekje stapt waan je je eerder in Frankrijk of Italië dan “gewoon’ in Nederland. Meestal wordt er getrouwd naast de grote open haard en gedineerd in de orangerie met honderden lichtjes en kaarsen. Maar buiten trouwen kan natuurlijk ook, het landgoed omvat o.a een wijngaard, boomgaard, bloementuin, groente kas en buxus topiary kwekerij achter de boerderij. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes waar jullie elkaar het ja-woord kunnen geven, de mooiste foto’s kunnen maken en de dag af kunnen sluiten met een romantisch diner.

opslaanBuiten trouwenVraag informatie op
Orangerie d’Heerstaayen Foto: Patricia fotografeert.

Nederlandse regenbuitjes… 

Als je buiten gaat trouwen in Nederland is er één factor die we niet mogen vergeten en dat is moeder natuur. We weten allemaal dat er dik kans is op een buitje in ons kikkerlandje en dan maakt het niet uit als jullie trouwen in februari of in juli. Om die reden is het noodzakelijk dat jullie een plan B achter de hand hebben. Houd de weersverwachting goed in de gaten en mocht het er een week voor de bruiloft nog steeds niet goed uitzien dan raden we je aan om of een tent te regelen of alsnog voor een indoor locatie te gaan. Een tip van ons is om te kijken naar trouwlocaties die mogelijkheden hebben om zowel binnen als buiten te trouwen. Zo voorkom je dat je dag in het water valt.

Tropische hittegolven 

Naast een plaatselijk regenbuitje zijn we tegenwoordig ook niet bang van een tropisch hittegolfje in ons land. Zo zou het zonnetje zomaar eens volop kunnen schijnen en kunnen de temperaturen hoog op lopen. Zorg ervoor dat zowel jij als je gasten genoeg te drinken hebben gedurende de hele dag. Zorg voor koel water, bijvoorbeeld met munt en framboos in watertanks, zodat het er ook nog eens leuk uit ziet. Verzorg daarnaast ook zonnebrand om te voorkomen dat jouw gasten de rest van de bruiloft als kreeft mee maken. Ook niet geheel onbelangrijk voor jou zelf trouwens, rood steekt zo lekker af bij wit…

opslaanbuiten trouwen
Shutterstock

Een buitenbruiloft schreeuwt om lampjes! 

Hoewel je bij het decoreren van een buitenbruiloft net als bij een bruiloft binnen rekening moet houden met het thema van jouw dag, speelt vooral de verlichting hier een grote rol in de decoratie. TL-lampen zullen we niet zo gauw voorstellen, maar je moet natuurlijk wel kunnen zien waar je naartoe gaat. Lichtslingers en fakkels zijn hiervoor een leuke optie. Ze zien er romantisch uit en zorgen voor een knus effect. Daarnaast zijn lichtslingers verkrijgbaar in allerlei soorten en maten waardoor je een leuke variatie kan verzorgen!

Jouw outfit 

Je kunt je wel voorstellen dat een outfit voor een buitenbruiloft verschilt van die van een binnenbruiloft. Als je trouwt in de zomermaanden kan het ‘s avonds aardig wat afkoelen. Kijk daarom of je een mooi vestje, cape of sjaal kan vinden die je over je jurk kan dragen.

opslaanbuiten trouwen
Shutterstock

Als jullie met alle bovenstaande elementen rekening houden wordt het zonder twijfel een mooie bruiloft (hopelijk in de zon). Neem contact op met Domaine d’Heerstaayen voor een bruiloft die voelt alsof je op een Franse wijngaard staat, met alle gemakken van Nederland.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!