De 10 lastigste items voor de planning van jouw bruiloft waar je zeker een professional voor nodig hebt!

Ben jij verloofd en gaan de voorbereiden van jullie bruiloft van start? Verdiep je dan eerst alvast even in dit artikel en weet na afloop waar jullie de focus op moeten leggen!

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • DIY
  • 2016

Het begrip ´DIY´ is helaas niet voor iedereen geschikt. Dat klinkt misschien een beetje hard, maar niet elke bruid is gezegend met het talent om een bruiloft van A tot Z te regelen. Je kan ten slotte niet overal goed in zijn. Gelukkig hebben we daar het beroep weddingplanners, zij maken het mogelijk om jouw bruiloft tot in de puntjes te regelen en zorgen ervoor dat jouw grote dag soepel verloopt. Om te bewijzen dat je voor het organiseren van een bruiloft toch echt een pro nodig hebt op verschillende vlakken, geven wij jullie de 10 lastige punten weer op het gebied van een bruiloftsplanning.

opslaan
foto: Kempff Fotografie

Het bruidskapsel

Adverteren

Och, in het dagelijks leven is het heerlijk om te knutselen aan je haar en in je vrije tijd andere kapsels uit proberen. Wie weet ben je hier ook wel echt creatief in, of helemaal niet en zit je haar elke dag hetzelfde. Voor beide type personen is het goed om te beseffen dat je mooiste dag eraan gaat komen en je daar extra je best voor mag doen om er per-fect uit te zien! Verwen jezelf met een prachtig kapsel, waardoor je er even anders uit ziet dan in het dagelijks leven. Daarnaast is het een heerlijk idee dat je wakker wordt op de dag van je bruiloft, niet hoeft te denken aan het zelf moeten knutselen aan je haar maar dat je mooi gestylt wordt door een pro.

opslaan
foto: Ikzegja Trouwreportages

Make-up

Hetzelfde geldt voor je make-up: dit laten doen door iemand die écht verstand heeft van visagie kan jouw look nog even een extra shiny boost geven. Natuurlijk, de meeste vrouwen weten wel hoe zij zich mooi kunnen opmaken.. Een mooie blush, highlighter voor een extra schitter, lijntje eyeliner en een mooi gekrulde zwarte wimper en je bent klaar om de deur uit te gaan. Voor je dagelijkse look is dit ook voldoende, maar voor een extra feestelijke look en voor prachtige trouwfoto´s is het leuk om jezelf te laten verrassen door een professionele topvisagist voor jouw droomdag. Je zult je versteld doen staan wat professionele make-up met je look kan doen!

opslaan
foto: Rox and San

Ontwerpen voor bruiloftskaarten

Houden jullie van knutselen en creatief bezig zijn? Dan denk je vast ook, dat het een eitje is om zelf de ontwerpen te maken voor de kaarten op jullie bruiloft. Helaas is niets minder waar, want er komen nu een hoop dingen bij waar je aan moet denken. Het is een hoop: ontwerpen voor jullie uitnodigingen, de kaartjes voor de zitplaatsen van de gasten, menu-kaarten en de kaartjes voor bij de bedankjes. Het is het mooist als jullie ervoor kiezen om alles in één bepaalde stijl te hebben en daar helpen grafische ontwerpers jullie heel graag mee. Naast het ontwerpen, moet je ook denken aan het verzenden van jullie uitnodigingen en het laten drukken van alle ontwerpen. Ook dat kan je uit handen geven bij de grafische ontwerpers, dat klinkt als een fijn idee hé?

opslaanLove Letter PressMeer lezen “Love Letter Press”
foto: Wit Photography

Slingers en decoratie

Slingers, ballonnen, kaarsen en andere decoratieve mogelijkheden zijn van groot belang voor een feestelijke en kleurrijke locatie. Dit is, net zoals de bruiloftskaarten, ook een creatief onderdeel waar veel belangrijke tijd in gaat zitten. Wil je jouw decoratie op een originele manier verwerken in je bruiloft, dan zijn weddingplanners hier échte pro´s in!

Persoonlijke berichten

Een absolute trend van nu, is het gebruik maken van krijtborden. Krijtbord-verf bijvoorbeeld is een enorme hit geworden voor decoratie in je huis of in restaurants. Naast verf, is het ook een leuke item om dit door te vertalen naar krijtborden voor bijvoorbeeld op jullie receptie. Een origineel idee waarop jullie gasten hun wens, zegen of leuk gezegde kunnen opschrijven voor jullie als herinnering of andersom, jullie kunnen de gasten ook iets toewensen door middel van een krijtbordje. Natuurlijk zijn ook hier ontzettend veel creatieve dingen in te bedenken, geef het door aan je weddingplanner en hij/zij zal jou verrassen met een origineel idee.

opslaanNINA WeddingsMeer lezen “NINA Weddings”
foto: Hanke Arkenbout Photography

De servetten

Wanneer je aan tafel gaat voor het bruiloftsdiner, zijn mooi gevouwen servetten altijd prachtig en extra feestelijk om te zien. Het is even dat ene detail dat je laat zien dat je geeft om de decoratie en het geeft een extra luxe tint op de tafels. Maar om nou zelf tientallen of honderden servetten te vouwen in bijvoorbeeld een zwaan, is wel het laatste waar je mee bezig wilt zijn. Overhandig dit dus aan de locatie waar jij het diner hebt gepland en geef hen de ideeën door die jij en je toekomstige man mooi vinden.

opslaan
Foto: Rachael Connerton Photography

DJ of band

Een playlist aan nummers voor op je bruiloft mag natuurlijk niet ontbreken. Iedereen heeft zo zijn eigen muziekprogramma, maar bedenk dat je graag wilt dat alle gasten tevreden zullen zijn met de door jouw gekozen muziek en dat kan knap lastig zijn. De leeftijd van de gasten zal variëren van jong naar oud en dit betekent dat je een groot publiek zult hebben waarvan velen een andere muziekstijl hebben. Bedenk dan, dat het de moeite en het geld waard is om een professionele DJ of band te vinden! Zij weten door hun jarenlange ervaring welke nummers perfect op feesten van bruiloften passen en kunnen goed inschatten waar het publiek zin in heeft.

opslaan
foto: Arma Fotografie

De foto´s op je bruiloft

De dochter van je neef heeft zojuist een nieuwe fototoestel gekregen en is daarom voortbestemd om de foto´s te gaan schieten op jouw bruiloft. Heel leuk natuurlijk en dit zal zeker schelen in jullie kosten, maar wees er van bewust dat foto´s en filmpjes dé herinnering zullen zijn aan één van jullie mooiste dagen. Neem de tijd om samen op zoek te gaan naar jullie favoriete fotograaf: bekijk op hun websites hun blogs en hun fotoshoots en ontdek van welke stijl foto´s jullie ondersteboven zijn.

De bruidsjurk

Natuurlijk, voor de vrouw waarschijnlijk het meest belangrijke onderdeel van de dag. Dit is één van de voorbereidingen waar je mee zult gaan beginnen en wat misschien ook je leukste uitje zal gaan zijn. Maar voordat je precies weet in welke bruidsjurk jij wilt gaan rondlopen, is het van belang dat je erachter komt welk model jurk jou het beste staat en welke stijl jij het mooist vind. Gelukkig zijn hier de bruidsboetieks voor! Daar zullen professionele mensen zijn die jou goed kunnen helpen met het vinden van die éne perfecte jurk. Zij zullen alles uit de kast halen om jou een geslaagde dag te kunnen bezorgen.

opslaanMeer lezen “”
foto: Fotosolo Fotografie

De bruiloftstaart en zoetigheden

Ben jij een echte keukenprinses? Vind je het heerlijk om urenlang in de keuken te staan en prachtige taarten te bakken? Het is een geweldig idee om je eigen taarten en cakes te bakken voor je eigen bruiloft, maar weet dan dat het bakken voor je eigen bruiloft niet even leuk urenlang zal zijn, maar dagenlang. Met dit idee in je hoofd, zul je waarschijnlijk niets liever willen dan dit uit handen geven aan een professionele bakkerij of banketbakker. En oja hoor, het proeven van de verschillende resultaten is ook nog steeds mogelijk wanneer je dit door iemand anders laat doen! Je krijgt op deze manier dan ook gegarandeerd de mooiste en lekkerste taarten volgens de laatste bruidstaarten trends van 2016!

opslaanSugarlips CakesMeer lezen “Sugarlips Cakes”
foto: Wit Photography

Wij hopen, dat wij jullie hebben overtuigd met het geven van de 10 lastigste items bij het voorbereiden van je bruiloft, waarbij het gemakkelijker wordt om een professional in te schakelen. De ontspanningsruimte voor jullie bruiloft is essentieel, wil je er uiteindelijk helemaal klaar voor zijn om écht te kunnen genieten op jullie grote dag. Het is heerlijk om het uit handen te kunnen geven en de professionals te kunnen delegeren in plaats van zelf te moeten stressen! Laat je informeren door Zankyou en doe inspiratie op door middel van onze online magazine.

Wil je tips van de weddingplanners zelf lezen? Lees dan 8 weddingplanners uit Nederland geven een gouden tip weg!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

NINA weddings Weddingplanners
Arma Fotografie Trouwfotografen
Love Letterpress Uitnodigingen en Stationery
Rox and San Trouwfotografen
Sugarlips Cakes Taart en Zoetigheid
Wit Photography Trouwfotografen
Kempff Fotografie Trouwfotografen
Fotosolo Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!