Adverteren

De 11 mooiste, tragische, en hopeloos romantische films

Is het jouw beurt om de film uit te kiezen vanavond? Bekijk dan een van deze zwijmel films waarbij je zowel kan lachen als huilen.

  • Na de bruiloft
  • Aanbeveling
  • Romantisch
  • Emotionele

De romantische film behoort altijd tot meer dan één genre. De genres gaan van romantische komedies waar je met een grote lach naar kijkt, tot melodrama’s die je hart verwarmen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat is ook niet gek. Want ja, liefde, daar leven we voor, toch? Maar als je de perfecte komedies en liefdesverhalen een beetje zat bent, ga dan eens voor deze films. Zet deze oude, maar klassieke films over delicate liefde, moeilijke beslissingen en altijd met een persoonlijke slag eens op je ‘nog te kijken lijst’ en begin vanavond nog!

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michael Gondry; 2004)

Adverteren

Hoe indrukwekkend deze titel ook is, hij doet geen recht aan de inhoud van de film. Deze komische dramafilm onderzoekt de duizelingwekkende wereld van de vergetelheid en de vlucht van herinneringen. Jim Carrey en Kate Winslet delen een van de meest hartverscheurende en authentieke verhalen op het grote scherm. Dit doen zij op een podium met surrealistische aspecten. Maar, hoe ontwikkeld de wetenschap ook is, sommige dingen zijn niet te controleren!

opslaanFoto: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Foto: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

2. Begin Again (John Carney; 2013)

Niet alle romantische komedies focussen zich op het jongen-meisje verhaal met een makkelijk begin, typische acteurs en goedkope scripts. Binnen het genre musical focust Begin Again op het terugwinnen van hoop en illusies, ook al lijkt het allemaal onmogelijk. Met bekende A-acteurs als Keira Knightley en Mark Ruffalo, wordt de liefde voor muziek en vriendschap verfilmd met als decor een van de meest bohemienne stukjes van New York. Met als extra de fijne stem van Adam Levine, die ook een rolletje in de film meepakt.

opslaanFoto. Begin Again
Foto. Begin Again

3. Edward Scissorhands (Tim Burton; 1990)

De donkere en mysterieuze films van Tim Burton richten zich vaak op liefde, een gevoelige emotie en een gotisch gevoel. Deze keer is het Johnny Depp die deze rol perfect uitbeeldt. Edward Scissorhands is een angstaanjagend type met scharen als handen. Hij is bewaarder van een eng, leegstaand huis tot hij in de bewoonde wereld terechtkomt en daar in de vorm van een typische American Dream zijn weg probeert te vinden. Hij komt erachter dat niet altijd alles is wat het lijkt, en dat liefde op onverwachte plekken is te vinden.

opslaanFoto: Edward Scissorhands
Foto: Edward Scissorhands

4. Manhattan (Woody Allen; 1979)

Elke romantische film van Woody Allen doen het goed in deze lijst. Zijn buitengewonde humor, subtiele ironie en briljante dialogen vertolken zijn favoriete onderwerpen – seks, dood en religie- perfect. Liefde is een van de belangrijkste onderwerpen die in zijn drie favoriete thema’s worden onderzocht. Manhattan is het perfecte podium om het op te projecteren. Rokkenjagers, morele dilemma’s, existentiële vragen en romantische personages maken Manhattan een romantische, gedurfde en culturele film.

opslaanFoto: Manhattan
Foto: Manhattan

5. Her (Spike Jonze; 2013)

Een geweldige realistische science fiction film, die niet zo gek ver van de toekomst afstaat. De gevoeligheid van regisseur en scenarioschrijver Spike Jonze brengt liefde naar een nieuw niveau. Her gaat over een relatie tussen een mens en een machine. Geregisseerd met liefde, alsof het een poëzie is, met een artistieke beelden een vintage look, maar ook futuristisch, vertelt de film het verhaal van een onstuitbare kracht van technologie, maar ook over het potentieel van de liefde, die alle barrières overwint. Joaquin Phoenix borduurt voort op een van de meest gevoelige en boeiende rol van het moderne cinema en Scarlett Johansson leidt de rest met haar stem van virtuele verleider. Een echte traktatie voor het publiek dat hongerig is naar nieuwe ideeën.

opslaanFoto: Her
Foto: Her

6. 500 days of Summer (Marc Webb; 2009)

Deze film is de bijbel voor de hipsters en romantici van de 21e eeuw. De romantische komedie met Joseph Gordon-Levitt gaat over de dromers, degenen die nog geloven in het lot en de wederhelft. Tegenspeler Zoey Deschanel, daarentegen, vertolkt de rol van Summer, een typisch zoet en lief personage, maar het absoluut tegenovergestelde van Joseph. 500 days of Summer is een verhaal dat je met een glimlach en een traan zal wegkijken.

opslaanFoto: 500 days of Summer
Foto: 500 days of Summer 

7. Trilogie “Before”Before Sunrise, Sunset and Midnight (Richard Linklater; 1995, 2004, 2013)

Gefilmd in een timelaps van twintig jaar, vertelt de Before-trilogie het verhaal van een koppel vanaf het moment dat ze elkaar kennen in een lange-afstandstrein naar Parijs. Het koppel, gespeeld door Ethan Hawke en Julie Delpy, wisselt van gedachten over het leven, dromen, angsten en romantische relaties. Deze diepgaande en sappige gesprekken, vooral interessant voor fijnproevers, nemen je mee op een reis door Europa, op zoek naar nieuwe sensaties.

opslaanFoto: Trilogie ‘Before’
Foto: Trilogie ‘Before’

8. The disappearance of Eleanor Rigby (Ned Benson; 2014)

James McAvoy en Jessica Chanstain spelen in deze film een echtpaar dat een van de moeilijkste momenten van het leven overkomt, en over de nasleep hiervan. De intieme film gaat over een verdwijning, een vlucht, een stukgelopen relatie, over jezelf herontdekken en het opnieuw beginnen, bekeken vanuit beide standpunten: Him en Her.

opslaanFoto: The disappearance of Eleanor Rigby
Foto: The disappearance of Eleanor Rigby

9. Garden State (Zach Braff; 2004)

Deze Amerikaanse indie-film vertelt het verhaal over het belang van je spoken uit het verleden confronteren. Geschreven en gespeeld door Zach Braff, leert hoofdpersoon Andrew Largeman, Samantha (Natalie Portman) kennen. Beide hebben een donker verleden met weggestopte gevoelens maar ze komen erachter dat somberheid ook op andere manieren opgelost kan worden.

opslaanFoto: Garden State
Foto: Garden State

10. The Theory of Everything (James Marsh; 2014)

Het leven van Stephen Hawking, de beroemdste natuurkundige van de XX en XXI eeuw, is een onweerlegbaar bewijs van de kracht van liefde. De ziekte, die zijn hersenen intact hebben gelaten (zijn belangrijkste kracht), kon de liefde tussen hem en zijn vrouw ook niet vernietigen. Liefde eist af en toe offers en deze film laat zien hoe liefde sterker kan zijn dan het lot. Eddie Redmayne en Felicity Jones zijn de hoofpersonen in het verhaal en degenen die je tranen over je wangen doen laten rollen, van vreugde verdriet.

opslaanFoto: The Theory of Everything
Foto: The Theory of Everything

11. The Danish Girl (Tom Hooper; 2015)

Mensen zijn een gigantische innerlijke wereld, bedekt door slechts een omhulsel. Soms komt de binnenkant niet overeen met de inhoud, en moet je hier iets aan doen. Einar Wegener (Eddie Redmayne) zoekt ondanks alle omstandigheden van zijn leven, een huwelijk inbegrepen, een manier om uit de gevangenis van zijn lichaam te ontsnappen. Maar, wat gebeurt er met Gerda Wegener (Alicia Vikander), zijn geweldige en trouwe echtgenoot? Zoals al vele male gezegd: liefde overwint alles en het gaat om offers maken, zelfs als dat betekent dat je hiervoor je eigen geluk moet opgeven. Als liefde zo oprecht is als die van Gerda, is er niets wat onoverkomelijk is. Deze prachtige Britse film vertelt het verhaal over opofferingen, veranderingen en krachtige liefde.

opslaanFoto: The Danish Girl
Foto: The Danish Girl

Als het weer tijd is voor een avondje Netflixen met je liefde, kun je op basis van deze lijst weer eens voor een andere film gaan. Wél wegzwijmelen, maar wel met net wat meer diepgang en realiteit! Voor welke ga jij?

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Ook leuk om te lezen:

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!