De 5 origineelste cafés voor een speciale date

Er zijn kroegen die uniek zijn. In de stad of het dorp waar je vandaan komt, ga je bijna altijd naar ‘de kroeg van altijd’, de plek waar al veel mensen zijn geweest en waar hun eerste stap binnen voelde als een enorme ontdekking. Er heerst een ontspannen sfeer en er zijn typische producten die worden geserveerd, bier is natuurlijk het belangrijkste. Maar er zijn meer voorwaarden!

Sommige landen hebben een heuse ‘bar cultuur’ die diepgeworteld is in de samenleving. Spanje is met het grootste aantal bars per hoofd van de bevolking een goed voorbeeld. Maar er zijn andere landen met  kroegen in overvloed en andere filosofieën.

Als je deze plekken die glimmen van originaliteit wil ontdekken, bereid dan een date voor in een van onderstaande kroegen. Het gaat om de gekste, origineelste en leukste kroegen van de wereld, die klaar zijn om jou iets anders aan te bieden en je, in sommige gevallen, verbijsterd achter te laten. We weten dat er veel cafeetjes zijn die bloeien dankzij hun eenvoud en daardoor juist het middelpunt van de feestvreugde zijn. In dit geval zoeken we naar originaliteit, wat die dan ook is.

Syda Productions
Foto vía Shutterstock: Syda Productions

Skeleton Bar (Gruyeres, Zwitserland)

De elegantie en soberheid van de Zwitsers is in contrast met deze ruimte waarin zowel inwoners van de stad als buitenlanders genieten. De plaats is ontworpen door Rudi Giger, bekend vanwege zijn kunst en de special effects in de film ‘Alien’. Het ontwerp van de kroeg is gebaseerd op een menselijk skelet en de decoratie is daar op afgestemd: schedels, botten…. Alles is er aan gedaan om het een geheel te laten vormen. Het is een bizarre sfeer die niet afdoet aan de elegantie van het lokaal dat door heel veel soorten mensen bezocht wordt. De schilderijen zijn van kunstenaars als Salvador Dalí en Ernest Fuchs en zorgen voor het culturele aspect op deze prachtige locatie.

Skeleton Bar
Foto: Skeleton Bar

El Mar Rojo Estrella Bar (Eliat, Israël)

Zoals de kleine zeemeermin uit de Disney film al zong, leeft deze prestigieuze bar ‘diep in de zee’ met vissen in scholen en alle andere mooie wezens die je maar kunt bedenken. De kleuruitbarstingen vinden plaats op de zeebodem en met elegantie, net als inde bar, die goede smaak met esperpento combineert op basis van stoelen in de vorm van een octopus en kwallen als lampen. Een slokje van je bier of cocktail nemen, heeft meer charme op zes meter diepte met een zandstrand langs de vloer en onberispelijk uitzicht op de inmensheid van de zee. Hier beleef je een date die je je hele leven zult herinneren.

fpsbutest
Foto vía fpsbutest

Nevermind Bar (Barcelona, Spanje)

Deze kroeg is perfect voor de alternatieve stellen of voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar deze plek. Deze bar in Barcelona is voorzien van een paar hellingen voor indoor skaters. Aan de andere kant van het glas zijn er tafels en underground decoratie (schilderijen, posters, affiches voor concerten…) in een moderne en grunge sfeer, hoewel allerlei mensen deze kroeg bezoeken. Deze ruimte is een revolutie voor iedereen die een biertje wil drinken onder een 100% urban sfeer met rock, indie, punk en grunge muziek als officiële soundstrack.

Time Out
Foto vía Time Out

La Mina Club (Zacatecas, Mexico)

Op 184 meter diepte, met de herinnering aan de mijn die hier voorheen zat, is deze bar annex discotheek een begrip voor jongeren. Hoewel deze kroeg dus ook een discotheek is, is dit de ideale plek om een namiddag/avond door te brengen met je geliefde op een andere manier.

Om toegang te krijgen tot de bar, moet je de trein nemen die je meeneemt naar het binnenste van de aarde. Na vier minuten sta je bij de deur. Het interieur van de ruimte speelt met het licht en kleuren om een verrassende mix te creëren. Het is alsof je een schat van de Tempeliers hebt ontdekt.

La Mina Club
Foto: La Mina Club

Overtoom 301 (Amsterdam, Nederland)

In een van de langste straten van Amsterdam, aan de rand waar de beroemde grachtenring begint, vind je een van de interessantste plekken van de stad. Het zit vol met jonge en minder jongen gasten in een moderne ruimte waar de biertjes, wijntjes en frisdrank tegen een betaalbare prijs worden aangeboden op het ritme van de beste alternatieve muziek. In het midden staat als belangrijkste attractie een pingpongtafel waar meerdere mensen tegelijkertijd kunnen spelen. Men maakt het cirkel en gaat rouleren, iedere speler slaat een balletje en beweegt tot er slechts twee over zijn. Dan volgt de finale. Natuurlijk zijn er ook tafels om een ouderwets spelletje te spelen, maar die worden uiteraard overschaduwd door boven beschreven parel. Geen zin in pingpong? Geen probleem, je mag hier ook gewoon een drankje doen of genieten van een van de concerten in een van de vele zalen.

Asher Floyd
Foto: Asher Floyd

De wereld is enorm en er zijn talloze bars waar we een drankje kunnen bestellen en waar een heerlijk vibe hangt. Om te beginnen hebben we deze vijf voor jullie uitgezocht, maar we raden jullie aan in elke hoek op deze wereld op zoek te gaan naar de perfecte plek voor jullie.

Lees ook: ¨Mannen vs Vrouwen: hoe bereiden wij ons voor op een date?¨

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Eline Dabekaussen

Laat een bericht achter

Foto: Trouw Trendy
Huisdieren bij de bruiloft betrekken doe je zo!
Dieren zorgen niet alleen voor onvergetelijke en leuke foto's, maar dragen ook bij aan een fantastische dag!
Foto: Wedding International
Trouwen in het buitenland: alle tips voor een geweldige bruiloft!
Trouwen in het buitenland: veel bruidsparen dromen erover. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Lees hier de beste tips!
Foto: Mark Hadden
Wie vraag je als getuigen bij je huwelijk?
De getuigen zijn enorm belangrijk op de bruiloft, want zonder hen is er geen huwelijk! Maar hoe kies jij eigenlijk je getuige?

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie