De top 10 beste liedjes voor jouw bruiloft met aanbevolen live bands, artiesten en tips!

De top 10 beste liedjes voor jouw bruiloft met aanbevolen live bands, artiesten en tips!

Bezig met de organisatie van jullie trouwdag? Vergeet dan niet de muziek in te plannen voor op jullie bruiloft, want dat gaat zorgen voor absolute sfeer en geeft een persoonlijke touch aan jullie mooie dag.

  • Muziek en Animatie
  • Adviseren
  • Band
  • Ceremonie
  • Bruidspaar

Dat klinkt als muziek in je oren.. Want wat is een trouwdag zonder muziek? Muziek is sfeermaker nummer 1. Het geeft jullie trouwdag niet alleen sfeer, maar ook heel veel persoonlijkheid. Jullie hebben vast wel muziek waaraan jullie een bijzondere herinnering hebben of waarvan de teksten van de liedjes een voor jullie bijzondere betekenis hebben én je hart raken. Tijd om samen eens te kijken naar zomaar wat mogelijkheden waardoor jullie bruiloft meer dan TOP wordt!

opslaanJesse van Kalmthout Fotografie
foto: Jesse van Kalmthout Fotografie

Natuurlijk is het belangrijk om samen na te denken over het programma van jullie bruiloft en op welke momenten muziek gewenst is. Als je trouwt op de feestlocatie, overleg dan met hen of je een playlist kunt aanleveren met al jullie lievelingsmuziek, bijvoorbeeld via Spotify. Stel je voor dat jullie als bruidspaar op de locatie arriveren en daar jullie eigen muziek horen. Heerlijk toch! Muziek op band is mooi, heel mooi, maar hoeveel mooier nog is het om een échte zanger of zangeres, band of muzikant uit te nodigen die jullie liedjes live zingen of spelen. Vind je het moeilijk om teksten uit te spreken? Laat ze dan terugkomen in de muziek tijdens bijvoorbeeld de ceremonie. Er is voor elk moment gedurende de trouwdag muziek mogelijk. We zetten het voor je op een rij en doen leuke aanbevelingen.

opslaanTrouw Trendy
foto: Trouw Trendy

Live muziek bij de trouwceremonie maakt het écht persoonlijk

De trouwceremonie is natuurlijk hét grote moment van jullie trouwdag waarop jullie elkaar het ja-woord geven omringd door jullie familie, vrienden en dierbaren. Maak je ceremonie nog persoonlijker door liedjes uit te zoeken waarbij jullie een bijzonder gevoel hebben. Je kunt de liedjes aanleveren op band, maar je kunt ook vragen of Floor Hansen ze voor jullie zingt of Paul Smithuis ze voor jullie speelt. Live muziek heeft absoluut meerwaarde en geeft de ceremonie nog meer persoonlijkheid.

Floor heeft voor jullie de top 10 van romantische ceremonie muziek op een rijtje gezet:

Taart, toost & bubbels vraagt om vrolijke en feestelijke muziek

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Kies je voor een receptie dan kan je gaan voor de traditionele- of een hippe trendy receptie. Pas je muziek daarop aan. Je kunt kiezen voor heerlijke zachte achtergrondmuziek van Pur Sang of, jazzy sounds van Suitcase Suzy. Je kunt met hen afspreken wel genre jullie aanspreekt, bepaal ook hoe lang zij spelen en/of zingen en hoe hard of zacht je de muziek wilt.

Heerlijke achtergrondmuziek tijdens het diner?

Het diner of de catering wordt op een heleboel verschillende manieren genuttigd. Tijdens een buitenbruiloft bij het strand of ontspannen met foodtrucks op een binnenplaatsje of zelfs in het weiland. Trouw je in de wat koudere maanden en heb je een binnenlocatie met bijvoorbeeld een knapperend haardvuur of een grote feestzaal met een buffet, voor alles is er passende muziek.

opslaanMooibelicht Trouwreportages
foto: Mooibelicht Trouwreportages

Voetjes van de vloer op jullie feestavond!

En dan is het tijd om te gaan knallen! En daar hoort heerlijke feestmuziek bij. Er zijn een heleboel DJ’s die zorgen voor een lekkere sfeer, een goede vibe en een binnen no-time goed gevulde dansvloer. SKYFLY is er zo één. Zij zullen jullie vragen van welk type muziek jullie houden, wat jullie wel, maar ook niet leuk vinden. Je kunt op de tafels ook briefjes neerleggen waarop jullie gasten nummers kunnen “aanvragen”. Natuurlijk bespreek je wel vooraf met de DJ waar jullie NIET van houden zodat die muziek in ieder geval NIET zal worden gedraaid. Wil je echt uitpakken en een feestje bouwen met live muziek van een feestband dan zorg je ervoor dat Nederlands beste feestband BostonTeaParty in da house is! Een spetterende en knetterende drie mans blazerssectie, een pompende vier man sterke ritmesectie, drie superspontane zangeressen, spectaculair licht en adembenemend geluid staan garant voor een absolute spektakelshow.

opslaanDe Grote Dag
foto: De Grote Dag

Of je nu kiest voor een DJ of een live band, er zijn een heleboel mogelijkheden. Kijk naar wat bij jullie past, maar ook wat er bij de locatie past en mogelijk is.

Voetjes van de vloer en… dansssssssen maar.

Ben je nog niet uitgelezen over muziek op jullie bruiloft? Ontdek dan de ook de 20 meest favoriete en romantische liedjes voor op jullie bruiloft!

Auteur: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen

 

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Theway2yourwedding Weddingplanners
Mooibelicht Fotografie Trouwfotografen
Floor Hansen Live muziek
Trouw Trendy Trouwfotografen
Boston Tea Party Live muziek
De Grote Dag Trouwfotografen

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!