7 trouw regels die wel oke zijn om te breken op je trouwdag

Tot op de dag van vandaag, zijn er veel verloofden die nog steeds zitten te treuzelen over de trouw etiquetten die al tientallen jaren bestaan en worden na gestreven, maar wij denken dat het nu eens tijd wordt om een aantal regels te breken. Lees de zeven trouw etiquette regels waarvan wij denken dat ze gebroken kunnen worden.

Foto: courtesy of Style Me Pretty

Er was een moment dat een bruidsschat een plicht was voorafgaand aan het huwelijk. De familie van de bruid zou de familie van de bruidegom een bruidsschat uitbetalen, alsof ze aan het onderhandelen zijn over een stuk grond. Uiteraard word deze traditie tegenwoordig niet meer bijgehouden en dit maakte ons nieuwsgierig over welke bruiloft regels wel nog steeds worden gehandhaafd, ondanks hun verouderde karakter.

Foto: courtesy, Pinterest

 1. De bruid draagt wit

Met de trend: bruidsjurken in kleur, durven we te zeggen dat de witte traditionele bruidsjurk langzamerhand begint te verdwijnen. Begrijp ons niet verkeerd: wij houden van bruidsjurken in alle kleuren en vormen, maar wij denken dat als een bruid zich beter voelt in een blush pink jurk dan in een witte baljurk, dan moet ze dat zeker dragen!

2. De gasten dragen wit

Het werd vaak gezegd dat het een grote overtreding is om wit te dragen tijdens de bruiloft tenzij je de bruid bent. Dankzij Pippa Middleton die een prachitige witte jurk aanhad, is het meer acceptabel geworden voor gasten om wit te dragen op de bruiloft. Geloof ons, niemand gaat jou aanzien als de bruid.

3. Elke regel die te maken heeft met: wie betaalt het?

Hier is een hele traditionele samenvatting over wie, wat betaald voor de bruiloft: de ouders van de bruid betalen voor de kerk of voor het bedehuis, de jurken, alle accessories, alle bloemen voor de ceremonie en de receptie, de uitnodigingen, fotografie, eten voor de receptie en vor het vervoer. De ouders van de bruidegom betalen voor het huwelijksreis, de ring van de bruid, pak van de bruidegom, en sommige bloemen regelingen.

In de samenleving van vandaag, creëren veel bruidskoppels een budget en zijn bereid om voor hun eigen bruiloft te betalen. De meeste ouders bieden het koppel een bedrag voor financiële ondersteuning of kiezen soms wel eens om voor gehele elementen te betalen zoals voor de fotografie of voor de catering bijvoorbeeld. Wij denken dat dit een beter idee is dan het origineel.

Foto: courtesy of Somewhere Splendid

4. Bruids shower gastvrouw: geen moeders

De oude regel dat moeders niet beschikbaar mogen zijn om de bridal shower te organiseren is voorbij. Het was eigenlijk onbeschoft voor de moeder om het te organiseren omdat dit een indruk geeft van een hebzuchtige bruid en moeder. Voor zussen was het ook verboden om dit te organiseren om dezelfde reden. Gooi deze regel weg en laat je moeder plezier hebben met het plannen en het voorbereiden van de shower die zij voor jou organiseerd.

Meer lezen “ruffled”
Foto: courtesy of Ruffled

5. Trouwfeesten zijn nodig

Het komt niet vaak voor, maar het is wel oké om geen trouwfeest te geven. Niet iedereen kiest hiervoor, maar als jij en jouw aanstaande twijfelen of jullie een feest moeten geven om wat voor een reden dan ook, moet je er misschien eens erover nadenken om er helemaal geen te geven. Als je gewoon uitlegt dat je er geen feest van wou maken, dan zullen de mensen ook niet teleurgesteld worden.

6. De bruidegom mag jouw jurk niet zien

Veel vrouwen zullen zich aan deze regel vast houden, eigenlijk alleen omdat ze iedereen versteld wil doen staan wanneer ze naar het aal toe loopt. Aan de andere kant, als je de mening van jou bruidegom waardeerd over jouw trouwjurk, nodig hem dan uit wanneer je begint met het zoeken naar jurken. Het zal jullie niet vervloeken, dat beloven we!

Meer lezen “etsy”
Foto: courtesy of Etsy

7. Ceremonie zitplaatsen: bruid´s kant, bruidegom´s kant

Iedereen denkt dat de gastenlijst wordt gesplist in 2 delen, de bruids kant en de kant van de bruidegom. Een bruiloft is een viering van twee levens die samen komen, dus waarom de zitplaatsen niet samen opstellen en iedereen laten zitten waar ze zelf willen?

Trouw tradities verbinden ons met het verleden,  maar soms kunnen deze een domper zijn tijdens de planning van jouw dag. Wanneer het op trouwen aankomt, zijn er sommige regels gemaakt om gebroken te worden. Maak plezier, en plan jouw bruiloft zoals jij het wilt.

Welke andere trouwregels zijn ook overdatum? vertel het ons in een reactie hieronder!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Trouw Trendy
Huisdieren bij de bruiloft betrekken doe je zo!
Dieren zorgen niet alleen voor onvergetelijke en leuke foto's, maar dragen ook bij aan een fantastische dag!
Credits: Shutterstock
Deze kerstmarkten mag je ook dit jaar niet missen!
Met de kerst voor de deur zijn weer heel wat steden omgetoverd tot een Winter Wonderland met een gezellige kerstmarkt. Waar moet je naartoe? Wij zetten vandaag de beste kerstmarkten ter wereld voor je op een rijtje!
Foto: Shutterstock
Vijf ontzettend romantische steden voor een stedentrip met je lief!
Zin in een weekendje weg met je partner en ben je nog op zoek naar een bestemming? Zankyou selecteerde 5 locaties voor een romantische stedentrip.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie