De bruidstaartentrends voor 2019 - om je vingers bij af te likken!

De bruidstaartentrends voor 2019 - om je vingers bij af te likken!

Dit jaar heeft weer prachtige nieuwe trends voor trouwtaarten in petto. Van zwarte cakes, tot botercreme textuur, en van eetbare bloemen tot kleine éénlaagse taarten. Heerlijk én trendy!

De bruidstaartentrends voor 2019 - om je vingers bij af te likken!
  • Receptie en Feest
  • 2019

De tijd dat een bruidstaart een simpele en witte taart was, is lang voorbij. Vandaag de dag is een bruidstaart niet ‘alleen’ maar lekker. Het oog wil ook wat! En daar geven de beste bakkers en creatievelingen gehoor aan. Dit zijn de bruidstaarttrends van 2019!

Samen met Merel van Bird on your Cake hebben wij deze prachtige trends in kaart gebracht. Merel is Wedding Cake Designer en een geweldige professional. Ze maakt de mooiste taarten, die ook nog eens heerlijk smaken. Deze cake designer studeerde in New York, en na haar studie nam ze de Amerikaanse spirit terug mee naar Nederland. Wat houdt die Amerikaanse spirit in? “Alle gebeurtenissen worden gevierd, en Cake is meer dan cake alleen.” Halelujah!

opslaanBird on your CakeBird on your Cake
Bird on your Cake

Eetbare bloemen

Liefhebber van een natuurlijke wedding? Dan zijn eetbare bloemen op je cake een geweldige trend die je zeker wilt volgen. De bloemen passen perfect bij een naked, of semi-naked cake. “Je kunt dan kiezen voor een witte crème of in een pasteltint, en dit combineren met de harde kleuren van eetbare bloemen, zodat ze er echt uitspringen,” vertelt Merel. Eetbare bloemen zijn er in veel soorten en maten, en, je denkt misschien van niet, maar er zijn veel eetbare bloemen. Denk aan bosviooltjes, doperwtenbloesem, duizendschoon, chrysant en leeuwenbekken. Elke soort heeft zijn eigen smaak. Eetbare bloemen zijn speciaal gekweekt, en zijn dan ook niet in de bloemenwinkel te koop. Een goede taartdesigner weet precies welke bloemen het beste bij jouw taart en het seizoen passen.

Klein éénlaagse bruidstaaren

Deze trend is geweldig om veel redenen. Allereerst; wie heeft er tegenwoordig nu geen last van keuzestress? Gelukkig hoeven we niet meer te kiezen, en kunnen we gaan voor méér. Dé oplossing voor alles. Ga hier dan ook voor kleine, eenlaagse taarten in plaats van voor een grote taart. Merel: “Dit is een gave manier om in plaats van een hele grote taart een aantal kleinere bruidstaarten neer te zetten, met eventueel allemaal een andere smaak – voor als je niet kon kiezen tijdens de proeverij 🙂 -. Deze losse bruidstaarten kun je dan bijvoorbeeld ook allemaal net even anders decoreren, en zo creëer je een tafel vol taart!” Wij zien het helemaal voor ons, en weten zeker dat dit je gasten met hun mond open zal achterlaten.

opslaanBird on your Cake
Bird on your Cake

Zwarte wedding cakes

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Met zwart kun je nooit mis gaan, zelfs niet op een bruiloft. Het is dan ook niet zo gek dat zwarte cakes trendy zijn! De zwarte taart is een geweldige optie voor een herfst- of winterbruiloft. Het staat heel verfijnd, en past bij elk kleurenpalet dat je voor je wedding gebruikt. Als een zwarte cake iets te dramatisch voor je is, kun je zachte details toevoegen zoals verse bloemen of pastelkleuren. Of ga all the way en versterk het dramatische effect met metal kleuren.

Handgeschilderde cake

Handbeschilderde taarten maken een bijzondere trend. Deze stijl opent deuren voor allerlei stijlen en thema’s. Je kunt het namelijk zo bijzonder maken als je zelf wilt! Van abstracte penseelstreken, aquarel geschilderde bloemen of op tegeltjes geïnspireerde prints. Breng zelf je eigen persoonlijkheid en creativiteit in, en laat de taartontwerper voor een dagje schilder zijn.

opslaanBird on your Cake
Bird on your Cake

Hoge lagen

Cakes zijn dit jaar echte torentjes. Steeds meer zien we taarten die uit meerdere hoge lagen bestaan. De verschillende verdiepingen hoeven niet gelijk te zijn, en sommige delen mogen extra hoog zijn. “Als een bruidstaart bijvoorbeeld drie lagen heeft, kan de middelste laag dubbel zo hoog zijn als de rest,” vertelt Merel. Het geeft een speels maar ook modern effect aan de taart.

Botercrème textuur voor de afwerking

De afwerking van de cake kan een heel andere uitstraling krijgen, afhankelijk van hoe er met de botercrème wordt gewerkt. Met een botercrème textuur kan dan ook gespeeld worden. “Verschillende botercrème texturen als afwerking van de cake, zorgen voor een rustieke of juist stoere look.” Hiermee creëer je bijzondere details en unieke texturen.

Heb jij ook trek gekregen? Neem dan contact op met Merel van Bird on your Cake!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bird on your Cake Taart en Zoetigheid

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!