• Online magazine
  • De leukste ideetjes om jullie eigen tafeldecoratie te maken voor de bruiloft!

De leukste ideetjes om jullie eigen tafeldecoratie te maken voor de bruiloft!

In plaats van tafeldecoratie huren kun je deze voor je huwelijk natuurlijk ook gewoon zelf maken. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet voor het maken van goedkope tafeldecoratie.

De leukste ideetjes om jullie eigen tafeldecoratie te maken voor de bruiloft!
Foto: shutterstock
  • Decoratie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Ben jij goed met je handen en hartstikke creatief? Dan is het uiterst zonde om hier geen gebruik van te maken tijdens het organiseren van de bruiloft en met name voor de tafeldecoratie. In plaats van deze te huren is het veel leuker om zelf creatief aan de gang te gaan. Je kunt tafeldecoratie namelijk super easy zelf maken. Denk hiervoor aan bloemen, kaarsen en andere tierlantijntjes die de tafel voor het diner heel erg op leuken. In dit artikel geven we je een aantal do it yourself ideeën die super zijn als tafeldecoratie op de bruiloft. Lees snel verder en ga aan de slag!

opslaanFoto: Jessica Fotografie
Foto: Jessica Fotografie

Fotokaartjes als tafeldecoratie

Adverteren

Er is niets persoonlijker dan foto’s van jullie zelf als decoratie op de bruiloft. Trek samen een zondagmiddag uit waarop jullie foto’s uit gaan zoeken van de tijd die jullie samen zijn. Maak een selectie van jullie favoriete foto’s en print deze bijvoorbeeld als vierkante foto uit. Strooi de foto’s uit over de tafel en maak dit af met een paar glitters of slingers in de kleur van de rest van jullie bruiloft en voilà! Klaar is jullie super persoonlijke tafeldecoratie. Jullie kunnen er ook voor kiezen om foto’s van jullie met de bruiloftsgasten uit te printen. Strooi de foto’s van de gasten uit over de tafels waar zij zitten en op deze manier zullen zij blij verrast worden wanneer ze zichzelf terugvinden op de tafel.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Ballonnen aan foto’s als tafeldecoratie 

Als jullie het idee van foto’s wel zien zitten, maar het feestelijke gevoel van de ballonnen niet willen laten varen kun je deze twee ook combineren als tafeldecoratie. Print foto’s uit en maak hier door middel van een perforator een gaatje in. Hang hier een lint aan waardoor je de ballon vast maakt aan de foto. Hang de ballonnen op en zo combineer je feestelijk met persoonlijk.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Vetplantjes en mini-cactussen als tafeldecoratie 

Vetplantjes en mini-cactussen zijn nog steeds hot en happening en wij begrijpen wel waarom! De plantjes zijn hip en zorgen door hun groen voor een frisse uitstraling van de bruiloft. Naast versiering voor de zaal kunnen jullie vetplantjes en mini-cactussen ook als tafeldecoratie gebruiken voor de bruiloft. Ga samen op zoek naar leuke potjes waar je de plantjes in verpakt en personaliseer deze met een foto van jullie, jullie trouwlogo of simpelweg de trouwdatum en jullie namen.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Naamkaartjes als tafeldecoratie 

De naamkaartjes zijn natuurlijk ook een groot aandeel van de tafeldecoratie. Afhankelijk van jullie thema zijn er honderden manieren waarop jullie de naamkaartjes kunnen presenteren. Het leukste is om deze helemaal onder te dompelen in de stijl van jullie bruiloft. Een aantal leuke ideeën zijn om:

  • De namen op bladeren te schrijven
  • Een stukje leder uit te knippen en hier de namen op te schrijven
  • De naamkaartjes tussen een vork te klemmen
  • Een naamkaartje uit te printen en deze tussen twee kurken te klemmen
  • De namen op wasknijpers te schrijven en deze om een servetje heen te klemmen
  • Een foto van de gast uit te printen en deze op het bord te leggen
opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Drank met bloemen als tafeldecoratie 

Drankliefhebbers opgelet! Voor iedereen die wel van een drankje houdt op zijn tijd hebben wij de ideale en goedkoopste manier voor het zelf maken van de tafeldecoratie. Verzamel al jullie mooiste oude drankflessen, vul deze met water en mooie bloemen. De drankfles op tafel zorgt voor een sfeervol beeld en het is daarnaast ook nog eens makkelijk. Kies er zelf voor om te variëren met soorten drankflessen of om voor alleen maar dezelfde flessen te gaan.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Met deze ideeën moet het jullie vast lukken om zelf wat tafeldecoratie voor de bruiloft in elkaar te flansen. Trek hier een vrije dag voor uit en laat jullie creatieve brein hier op los. Bekijk hier nog meer DIY ideeën voor de bruiloft en lees hoe je een thuisbruiloft organiseert.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!