De ontdekkingsreis van Bruiloftblogger Kim bij Ouiyessi!

Wat maakt een zelfstandige trouwambtenaar zo bijzonder? Dat vroeg ik mezelf af en wilde dit ontdekken. Dus ging ik langs bij Jessi Tuinman, een zelfstandige trouwambtenaar van Ouiyessi die ik heb mogen ontmoeten tijdens een beurs en een enorme indruk op me had achter gelaten. Dus hup! De auto in en ik ging samen met Renate van Wit Photography weer op ontdekkingsreis.

Wit Photography
foto: Wit Photography

Een zelfstandige trouwambtenaar is echt een toevoeging voor jullie bruiloft. Uiteraard kun je er voor kiezen om een ambtenaar via de gemeente te nemen, maar dit is vaak een stuk minder persoonlijk. Kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar, dan ben je verzekerd van persoonlijke aandacht, iemand die liefde heeft voor het vak en maatwerk. Om dit een keer te mogen ervaren vroeg ik Jessi of ze mij eens wilde uitleggen wat haar vak inhoudt en wat ze er allemaal voor doet. Dit vond ze helemaal te gek!

Wit Photography
foto: Wit Photography

Vooraf aan onze afspraak vroeg Jessi wat een beetje de bedoeling was en of we misschien onze laarzen mee wilde nemen. Uhm, beetje aparte vraag maar waarom niet, ik laat me graag verrassen. We kregen een warm onthaal en werden ontvangen in haar, net gerenoveerde keuken, die ze helemaal gestyled had voor onze afspraak. Er stond een heerlijk vijgentaartje op tafel met chocolade kokosballen van NomNomculinair, kaarsen branden, takjes met gouddraad aan het plafond en de houtkachel stond aan. geweldig! Ze had er echt werk van gemaakt.

Wit Photography
foto: Wit Photography

Ik vroeg aan Jessi  hoe ze te werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Meestal neemt een bruidspaar contact met haar op via de website, telefonisch of misschien omdat ze haar een keertje hebben ontmoet tijdens een beurs of tijdens een huwelijkse ceremonie. Ze vraagt het bruidspaar altijd langs te komen bij haar thuis. Dit vond ik erg verrassend, merendeel hoor je dat een leverancier langs gaat bij het bruidspaar om ze beter te leren kennen. Jessi legde uit dat ze het belangrijk vond om te laten zien wie Jessi is, want als zelfstandig trouwambtenaar gaat het om de persoon zelf en op deze manier leer je de persoon echt goed kennen. Ik vond dit erg bijzonder en knap, want je laat mensen echt dichtbij komen. Tijdens zo’n eerste gesprek houd ze het vaak erg luchtig, gewoon om te kijken wie ze voor zich heeft en ze verteld wat dingen over zichzelf. Ze legt altijd het verschil uit tussen een zelfstandige trouwambtenaar en een ceremoniële spreker. Ze gaat het bruidspaar nog niet hele diepe persoonlijke vragen stellen maar soms gebeurt het dat mensen zelf persoonlijke dingen gaan vertellen. Dit is alleen maar fijn want dan voelen ze zich wel op hun gemak. Ze geeft aan het einde van het gesprek aan dat ze er even over na kunnen denken of de klik er is, maar ook dat ze er zelf over nadenkt. Want de klik moet wel van beide kanten zijn!

Wit Photography
foto: Wit Photography

Als de offerte opgestuurd is en het bruidspaar gaat akkoord, dan gaan jullie samen aan de slag. Er komt een voorgesprek wat wel plaats vindt bij het koppel thuis. Het voorgesprek doet ze ong. 2 a 3 maanden voor het huwelijk. Dit kan alleen met het bruidspaar zijn, maar als het een interactieve ceremonie is dan is er ook contact met de dierbaren. Bij dit gesprek hoort ook een vragenlijst met meer dan 100 vragen. Dat zijn er inderdaad heel veel! Dit zorgt er wel voor dat ze jullie echt goed leert kennen en zo een passende speech kan voorbereiden. Dit formulier vul je samen in. Dit kan ter plekke gedaan worden of als het bruidspaar het prettig vindt, wordt het formulier opgestuurd. Daarnaast wilt ze ook graag een gesprek apart van elkaar. Dit kan op verschillende wijze, net wat het bruidspaar prettig vind.

Wit Photography
foto: Wit Photography

Zijn de vragen allemaal ingevuld, dan komen de gekleurde kaartjes aanbod. Een hele handige oplossing om duidelijkheid te krijgen in het programma. Op deze manier kan ze heel gemakkelijk het structuur van de ceremonie uitleggen. Samen met het bruidspaar wordt het programma ingevuld, welke onderdelen willen ze erin en misschien willen ze bepaalde onderdelen er helemaal niet in. Alles is mogelijk! Erg leuk om te zien dat ze er echt veel werk in steekt om het bruidspaar veel te kunnen uitleggen, duidelijkheid te scheppen en op deze manier zorgt ze voor rust naast alle hectiek die er al bij  komt kijken als je gaat trouwen.

Wit Photography
foto: Wit Photography

Nadat ze alle informatie heeft, gaat ze een passende ceremonie voor jullie schrijven. Elke ceremonie is origineel en bijzonder! Ze neemt hier echt de tijd voor en zorgt dat alles in elkaar vloeit. Tussendoor een speech, handeling of een liedje? Geen probleem! Als alles klaar is dan gaat ze ook echt oefenen. Ze wilt natuurlijk wel weten wat ze gaat vertellen en hoe iets overkomt. Dus haar kat is regelmatig aan de buurt als publiek! Op de dag zelf is ze ruim op tijd aanwezig om nog een praatje te kunnen maken met speciale gasten. Na de prachtige dag volgt er nog een evaluatie. Dit kan ook weer op verschillende manieren gebeuren, net wat iedereen prettig vindt. Zoals je hebt kunnen lezen komt er eigenlijk wel wat bij kijken en gaan er ook veel uren in zitten. Maar als je echt kwalitatief persoonlijke aandacht wilt geven dan is dat ook echt nodig. Jessi van Ouiyessi richt zich op een breed publiek en reist graag met het bruidspaar mee als zij trouwen op een plek die voor hun speciaal is. Na mijn interview met Jessi ben ik er echt achter gekomen dat het een vrouw is die liefde heeft voor haar vak en er heel graag voor zorgt dat jullie de ceremonie, maar ook het proces erom nooit zullen vergeten!

Wit Photography
foto: Wit Photography

Wilde je nog weten waarom we onze laarzen mee moesten nemen? Jessi nam ons mee naar haar prachtig, vooral gigantische, achtertuin waar ze bruidsparen ook de mogelijkheid bied om te kunnen trouwen. Voor meer informatie kun je dit natuurlijk aan haar vragen!

♡Liefdevolle groet, Kim!

Benieuwd naar de andere ontdekkingsreizen van Kim? Ontdek dan haar reis naar de top-bloemist van Nederland ‘Moods by Sarah’, de overheerlijke reis naar Sugarlips Cakes en de reis naar de wereld van Letterpress.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: By Melinda Photography
Styled Shoot: A Moody Daydream
Deze styled shoot is de perfecte inspiratiebron voor de bruiloft van je dromen. Kom in de dromerige sferen en begin na het zien van deze foto het plannen van je bruiloft!
Credit: Alicia Post Photography
Deze bijzondere Real Wedding van Chrissy & Benji moet je zien!
Zorg dat je trouwdag de dag is waar JULLIE van hebben gedroomd! Uniek, gedurfd, bijzonder én superromantisch: bekijk de real wedding van Chrissy en Benji!
Credits: Renate Smit
Styled Shoot: een vintage sprookje in het Koloniekerkje in Drenthe
Een klein kerkje, lampen in de bomen, overal prachtige bloemen, veel eten, een haardvuur: kijk snel verder voor deze super sfeervolle vintage styled shoot in het Koloniekerkje in Drenthe!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie