De prinsessen trouwjurk: alles wat je moet weten over dit model

De prinsessen trouwjurk is perfect voor iedereen die van een sprookjeshuwelijk droomt! Heb jij altijd al gedroomd van een bruiloft die zo uit een sprookje lijkt te komen? Dan is het kopen van dit model een goede eerste stap.

  • Trouwjurk stijlen
  • Aanbeveling
  • Bruid

De prinsessen trouwjurk is de meest opvallende soort trouwjurk. Dit model herken je uit duizenden! Heb jij altijd al gedroomd van een bruiloft die zo uit een sprookje lijkt te komen? Dan is het kopen van dit model een goede eerste stap.

Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten over dit model!

opslaanFoto: Bruidsmode van Os
Foto: Bruidsmode van Os

Wat is een prinsessen trouwjurk?

Adverteren

Laten we beginnen met wat een prinsessen trouwjurk nou eigenlijk is. Dit is de jurk waar wij allemaal mee opgegroeid zijn. We hebben  hem veel gezien bij Disney sterren en royalty’s. De jurk heeft een strakke body en een zeer grote rok die vanaf de middel uitzet. Volume is hier het sleutelwoord en less is more geldt in dit geval niet. De hals is vaak hartvormig, maar ook verkrijgbaar in andere vormen.

Geschiedenis

Dit model gaat eigenlijk al jaren mee. Het is door de jaren heen één van de meest populaire modellen geworden samen met de A-lijn trouwjurk. De A-lijn trouwjurk lijkt trouwens veel op het prinsessen model, maar is wel degelijk anders.

opslaanFoto: Stephanies Bruidsboutique
Foto: Stephanies Bruidsboutique

Wanneer draag je hem?  

Je bent natuurlijk vrij om hem te dragen wanneer je wilt. Van mij part doe je hem morgen naar je werk aan, maar over het algemeen wordt hij vaak gedragen bij grote bruiloften. Dit heeft te maken met het feit dat de grote rok best wel extra is. Maar nogmaals, wanneer jij dit wilt moedigen wij je aan om hem te dragen. Het is jouw dag en je mag doen en laten wat je wilt, geniet ervan!

opslaanFoto: Stephanies Bruidsboutique
Foto: Stephanies Bruidsboutique

Voor wie

We hebben goed nieuws: deze trouwjurk staat mooi bij vrijwel elk figuur! Hij komt echter het mooist uit bij vrouwen met een slank of peervormig figuur. Dit model is ook een optie voor kleine vrouwen, alleen moet je uitkijken dat je niet voor een te grote rok kiest. Door het vele volume van de rok oog je namelijk kleiner.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Nadelen

Het is niet alleen maar zonneschijn en er zitten uiteraard ook wat nadelen aan dit model. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoekje aan de wc brengen met zo een grote rok… Dat gaat heel lastig! Tegenwoordig zijn er zakken gemaakt om jou een handje te helpen, maar wij raden je aan gewoon even je beste maatje aan de mouw te trekken om jou te helpen.

Daarnaast vallen de schoenen niet zo op, aangezien de volumineuze rok hier overheen valt. Dit kan uiteraard ook een voordeel zijn! Je kunt nu meer comfortabele schoenen dragen, omdat ze toch nauwelijks zichtbaar zijn. Neem ‘comfortabele schoen’ niet té serieus en laat die gympen gewoon thuis…

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Bekijk hier 50 prinsessen trouwjurken waar wij helemaal gek op zijn en mis de collectie prinsessen- en zeemeermin trouwjurken van Rebecca Ingram ook niet.

Voor inspiratie en alle hulp bij het plannen van jouw bruiloft volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!