Destination Wedding in het Caribisch gebied: Jamaica, Bahama’s en de Caicoseilanden

De beste voorstelling van het paradijs is in het Caribisch gebied: ongetwijfeld zijn Jamaica, de Bahama’s en de Turks- en Caicoseilanden perfect als Destination Wedding.

  • Trouwen in het buitenland
  • Aanbeveling
  • International

Waar is het paradijs? De beste voorstelling van het paradijs is in het Caribisch gebied: daar waar het leven goed is. De Caribische Zee staat bekend om de helderheid van het water, de goede temperatuur en het buitengewone kleurenpalet (prachtige tinten blauw en groen zijn zichtbaar in de oceaan). Eilanden en kusten van alle soorten en maten vinden hun thuis in deze zee. Echter, het Caribische gebied kent ook invloeden van de Atlantische Oceaan, de thuisbasis van eilanden van onmiskenbare schoonheid. Ongetwijfeld zijn Jamaica, de Bahama’s en de Turks- en Caicoseilanden perfect als Destination Wedding.

opslaanmbrand85
Foto vía Shutterstock: mbrand85

Zo is het Caribisch gebied

Adverteren

Spreek je over de Caribbean dan spreek je met grote woorden. Het is gelegen ten oosten van Midden-Amerika en raakt het Noorden van Zuid-Amerika. De Caribische Zee, ook wel bekend als de Antilliaanse Zee, kent prachtige kusten. Deze zijn verbonden aan continentale landen zoals de VS (Mexico), Centraal-Amerika (Costa Rica, Panama,…), Zuid-Amerika (Venezuela, Colombia, ….) en een handvol prachtige eilanden (Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek,…)

Het Caribisch gebied is een tropisch gebied, dus het klimaat is het hele jaar door aangenaam en is dus perfect om te genieten van de lange witte stranden en het kristalheldere water. Kun je je het voorstellen om jouw bruiloft hier te hebben? Helemaal geen gek idee toch, zo op het zand, in een lounge en met uitzicht op de zee? Deze droom kan uitkomen!

Het Caribisch gebied heeft zich ontpopt tot een toeristisch referentiepunt voor mensen van alle leeftijden. Dit komt door de vrijetijdsactiviteiten die er te vinden zijn, zowel aan land als op het water. De Caribische cultuur is anders: vrolijk en feestelijk. Wil jij een tropisch huwelijk dat compleet tegenovergesteld van je dagelijks leven is (ritme, kleur, vreugde en ontspanning), dompel je dan onder in het goede leven van de Caribbean!

opslaanValentin Valkov
Foto vía Shutterstock: Valentin Valkov

De Bahama’s

Dit complete gebied staat geografisch bekend als de Bahama’s, hoewel de naam eigenlijk alleen aan het land toebehoort. Het water van de stranden behoort niet tot het Caribisch gebied, maar de gemeenschap die de naam geeft aan dat water dan weer wel. Het heeft de invloeden van de Atlantische Oceaan en het heeft een tropisch en subtropisch klimaat en het gebied bestaat uit meer dan 700 eilanden.

Hier vind je grote spektakels van de natuur: ‘s werelds derde grootste koraalrif, je kunt dolfijnen zien dansen, op de strand wordt er gesport en er zijn veel van onontdekte stranden. Andere stranden zijn juist bekend over de hele wereld zoals Pink Sand Beach en Surfer’s Beach, laatstgenoemde wordt gezien als een van de beste plaatsen ter wereld om te surfen.

opslaanBlueOrange Studio
Foto vía Shutterstock: BlueOrange Studio

Cape Santa Maria Beach Resort & Villas bevindt zich in Long Island, het is hét bewijs van de hemel op aarde en uiteraard uitermate geschikt voor bruiloften. De villa’s en bungalows zullen alle gasten bekoren en Jeff Keenliside, de beroemde chef-kok, is verantwoordelijk voor de catering.

Ondertussen heeft Breezes Resort & Spa Bahamas ook speciale kamers met uitzicht op de prachtige oceaan. Er is ook genoeg binnen te doen dankzij de prachtige spa, verschillende fitnessruimtes en dan zijn er buiten nog tientallen zwembaden. Kijkend naar jouw bruiloft, heeft het resort met het zogenaamde  ‘Marrying on your Dream Honeymoon’, een idee dat de viering van jouw grote dag combineert met je huwelijksreis in het hotel. Natuurlijk met de hulp van de Dream Wedding Planner die alle details tot in de puntjes verzorgt.

opslaanCape Santa Maria Beach Resort & Villas
Foto: Cape Santa Maria Beach Resort & Villas
opslaanBreezes Resort & Spa Bahamas
Foto: Breezes Resort & Spa Bahamas

One&Only Ocean Club is een ander juweeltje. Hier wordt gebruikgemaakt van de naam van de locatie: Paradise Island. Als ze praten over plannen voor de bruiloft, denk dan aan een het aflopen van een pad van bloemen dat leidt van het parelwitte strand tot aan het Augustijner klooster uit de twaalfde eeuw. Een perfect begin voor je trouwdag.

opslaanOne&Only Ocean Club
Foto: One&Only Ocean Club

De Turks- en Caicoseilanden

De Turks- en Caicoseilanden vormen op hun beurt een verborgen schat boven Haïti en de Dominicaanse Republiek. Ook zonder te kunnen zwemmen in de Caribische Zee (want hun stranden liggen aan de Atlantische Oceaan), is de kracht van de stranden zeer verleidelijk. Ze strekken zich uit langs de 332 km² lange kust. Het maakt deel uit van het Caribisch gebied dus het klimaat en landschap zijn hetzelfde: prachtig.

opslaanRamunas Bruzas
Foto vía Shutterstock: Ramunas Bruzas

Er zijn veel exclusieve hotels te vinden, zoals de Grace Bay Club, een centrum van luxe met kamers en suites met direct uitzicht op de oceaan. Het behoudt een vleugje van de Caribische flair in je omgeving. Bij Grace Bay Club zijn ze ook gespecialiseerd in het organiseren droom bruiloften, met volledige pakketten die al jullie behoeften vervullen, inclusief adviesen en hulp bij het oplossen van je problemen.

Palms, ook gelegen in het prachtige Grace Bay Beach met uitzicht op  de turquoise wateren, geeft je alle mogelijke faciliteiten: een enorme spa, een sfeer van luxe en ontspanning en het beste personeel dat beschikbaar is. Reserveer hele weekenden voor een bruiloft! Het team is verantwoordelijk voor de organisatie van het begin tot het einde. En het “ja, ik wil” mag je uitspreken op het zand van Grace Bay, in de Messel Ballroom of in de prachtige spa ruimtes.

opslaanGrace Bay Club
Foto: Grace Bay Club
opslaanPalms
Foto: Palms

Jamaica

Wat een fantastische sfeer vind je op Jamaica! Muziek, een ontspannen gevoel, blijdschap, vriendelijkheid… De muziek, met reggae als hoogste vertegenwoordiger, voert de dominante toon op het eiland. Toch heeft Jamaica veel meer te bieden. Het oppervlak is bergachtig en kent verborgen natuurschatten, zoals Dunn’s River, de Green Grotto Cabes, Montes Blue National Park en John Crow National Park, de thuishaven van het geweldige hotel Strawberry Hilldat een raam biedt op de wereld van bovenaf. Je bruiloft kan hier plaatsvinden met 150 gasten en de locatie is perfect voor een super romantische bruiloft. Het complex viert met je mee door jouw ideeën vorm te geven.

opslaanSherry Talbot
Foto vía Shutterstock: Sherry Talbot
opslaanStrawberry Hill
Foto: Strawberry Hill

Bovendien kent het Jamaica  glorieuze zonsondergangen, gouden stranden  waar je mag ontspannen, en  kristalhelder water om in te duiken. Op dit gebied is Royal White Sands Resort, in Montego Bay, een parel. Zij verzorgen heerlijke evenementen met enkele gratis diensten, warm advies en diverse opties om je trouwgeloften uit te spreken op het strand.

opslaanLucky-photographer
Foto vía Shutterstock: Lucky-photographer
opslaanRoyal White Sands Resort
Foto: Royal White Sands Resort

Lijkt het je wat om te trouwen in het Caribisch gebied? Baad in luxe en geniet van de dag van je dromen. Je zult die de rest van je leven niet meer vergeten!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Eline Dabekaussen

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!