Deze 10 magische zinnen horen bij een gezonde relatie!

Hoe goed loopt jouw relatie eigenlijk? Als jullie de onderstaande zinnen regelmatig tegen elkaar zeggen, zullen jullie nog lang bij elkaar blijven:

Credits: Happy Photographer
Credits: Happy Photographer

1. Ik mis je! 

Een weekendje weg met vrienden, een paar dagen naar het buitenland voor werk? Laat je geliefde weten dat je hem of haar mist! Enkel een Whatsapp-berichtje of een kort telefoontje waarin je diegene het gevoel geeft hoe belangrijk hij of zij is, is al een ontzettende bevestiging voor de ander. Is je partner op kantoor en zit jij thuis met de kinderen? Stuur een groepsfoto met de tekst: ´We kunnen niet wachten tot je vanavond thuis komt´! LOVE LOVE LOVE!

Meer lezen “Credits: Shutterstock”
Credits: Shutterstock

2. Hoe was je dag?

Toon interesse in elkaar! Vraag hoe zijn of haar dag was, luister natuurlijk ook goed en stel vragen. Niets is zo fijn als je verhaal kwijt kunnen bij degene bij wie je je het meest vertrouwd voelt, toch?

Credits: Shutterstock

3.  Weet je nog, toen….

Herinneringen ophalen! Altijd leuk. Misschien maakt het jullie ontzettend aan het lachen of doet het jullie zomaar weer eens beseffen hoe lief jullie altijd voor elkaar waren en zijn. Die eerste keer samen op vakantie, die blunder tijdens de eerste ontmoeting met de schoonfamilie of de keer dat hij jou die bijzondere verrassing gaf.

Credits: Mon et Mine
Credits: Mon et Mine

4. Zal ik je even helpen? 

Help elkaar! De vaatwasser in- en uitruimen, de tafel dekken, koken, schoonmaken… Wees gelijk aan elkaar en zelfs als jouw schatje heeft aangeboden vanavond te koken, dan mag je altijd nog aanbieden om de tafel klaar te maken. Niets is zo vervelend en demotiverend als een vriend of vriendin die lui op de bank ligt terwijl jij je rot werkt.

Credits: Shutterstock

5. Wat denk jij ervan?

Praat samen, overleg samen. Sta open voor elkaars mening, geef de ander niet het gevoel dat jij de baas bent. Andersom natuurlijk ook – de relatie moet in balans zijn. Een totaal andere mening over iets? Jullie kunnen vast wel tot een compromis komen.

Credits: Shutterstock

6. Wat ben je toch mooi/knap/sexy!

Geef elkaar complimenten! Misschien is het voor jou logisch dat hij of zij de mooiste ogen op aarde heeft (“ik heb toch niet voor niets een relatie met je, tuurlijk vind ik je mooi”), maar voor de ander kan het heel fijn zijn om te horen hoe mooi jij haar of hem vindt, en dat kan dan ook niet vaak genoeg benadrukt worden.

Credits: Dufrasnes Fotografie
Credits: Dufrasnes Fotografie

7. Laten we tot een compromis komen

“Compromise is the best and cheapest lawyer.” – Robert Louis Stevenson

Natuurlijk kun je het niet altijd met elkaar eens zijn, maar luister altijd naar elkaars argumenten. Misschien denkt hij iets vanwege een reden die jij nog helemaal niet bedacht had, of begrijp je haar wel maar wil je ook je eigen ding doen. Zorg dan dat je er samen uitkomt, geef allebei iets en neem allebei iets. Samen tevreden zijn is het allerbeste!

Credits: Shutterstock

8. Het spijt me, je hebt gelijk 

Natuurlijk denken we in het begin altijd dat we zelf gelijk hebben (nee, maar echt! Ik weet het zeker!). Hopelijk realiseren we ook allemaal dat dit niet altijd het geval is. Geef dat vooral toe! Wees altijd open en durf toe te geven.

Credits: Shutterstock

9. Alsjeblieft en Dank je 

“Geef me even de pindakaas” of “Wil je de pindakaas even aangeven, alsjeblieft”. Klinkt suf, maar het is wel degelijk een groot verschil. Denk eens terug aan het begin van jullie relatie – toen was je vast wat beleefder dan dat je nu tegen de ander bent. Je deed er alles aan om aardig en lief te zijn. Waarom zou je dat nu niet meer doen?

Dit kun je ook in een grotere context zien. Bedank hem of haar eens voor de liefde die je krijgt. Een klein briefje op het ontbijtbord met “bedankt dat je er altijd voor me bent”, maar ook zijn andere dagen als Valentijnsdag een prima gelegenheid om zomaar eens te laten zien hoe dankbaar je diegene bent voor jullie relatie.

Credits: Shutterstock

10. Ik hou van je! 

Niets is zo belangrijk als deze vier woorden. Dat is ten slotte waar jullie relCredits: Shutterstockatie omdraait! Dus… Waar wacht je nog op? Bel/Skype/Sms/Whatsapp/Schrijf een brief en vertel je partner hoeveel jij van hem of haar houdt!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Vijf ontzettend romantische steden voor een stedentrip met je lief!
Zin in een weekendje weg met je partner en ben je nog op zoek naar een bestemming? Zankyou selecteerde 5 locaties voor een romantische stedentrip.
REFILE - CORRECTING TYPO IN HEMSWORTH: World Premiere of “Thor: Ragnarok” – Los Angeles, California, U.S., 11/10/2017 - Liam Hemsworth and Miley Cyrus.CODE: X90045
Eindelijk! Miley Cyrus en Liam Hemsworth zijn getrouwd!
Na een lange knipperlicht relatie zijn Miley Cyrus en Liam Hemsworth eindelijk getrouwd, en wel in het geheim!
Credits: Bruidsfotografie de Kievit Bruiloften
De prachtige Real Wedding van Sherelle en Gertjan!
De bruiloft van Sherelle en Gertjan, 7 maanden na het aanzoek overtrof in ieder geval ook alle verwachtingen. Een fantastische sfeer, veel lachende gezichten en een setting waar je u tegen zegt. Bekijk deze prachtige real wedding van Sherelle en Gertjan.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie