Dit is de officiële trendkleur 2019: Living Coral van Pantone

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone selecteert elk jaar de trendkleur van het jaar. In 2019 is Living Coral de winnaar!

  • Na de bruiloft
  • International
  • 2019

Pantone, het kleurcoderingen bedrijf,  maakt de trendkleur voor 2019 bekend op een geschikt moment: de dagen zijn kort en vrij donker en we zijn wel in voor wat vrolijke kleuren! De nieuwe kleur Living Coral is precies het tegenovergestelde: helder, warm, een kleur die op de zomer lijkt!

opslaan
Foto: Pantone

Het Amerikaanse kleurcoderingen-bedrijf Pantone selecteert elk jaar de trendkleur. Voor 2018 was de kleur Ultra Violet. Nu is het veranderd naar living Corel, de it-kleur voor 2019! De kleur is koraalrood met een gouden ondertoon, die volgens Pantone “energie geeft en zachtheid uitbeeld.”

opslaan
Foto: Pantone

Achter de warme, vreugdevolle kleur zit ook een serieuze boodschap: Living Coral staat – zoals de naam al aangeeft – voor de koraalriffen, die steeds meer in gevaar komen. De riffen op de Malediven worden met uitsterven bedreigd als gevolg van vervuiling en natuurrampen. Alleen de levende koralen hebben de prachtige rode kleur. Dus wie deze trend gaat volgen voor 2019, moet ook in gedachten houden dat het wordt gezien als een rood uitroepteken, om meer te doen tegen milieuvervuiling.

Al 20 jaar lang, bepaald Pantone de kleur van het jaar. Ze hebben een aanzienlijke invloed op de productontwikkeling en aankoopbeslissingen in veel industrieën, waaronder mode, beauty, meubels en bruiloften! Wij zijn benieuwd hoe Living Coral zich in de komende 12 maanden laat zien. Wij kijken uit naar de eerste bruiloften met deze kleur als thema!

Nog meer leuke trends en ontwikkelingen zien? Bekijk dan Facebook, Pinterest, Instagram!

Lees ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!