7 tips voor het doen van een loveshoot!

De loveshoot is een fotoshoot die plaatsvindt voor de grote dag. Het is een speciaal moment om nooit te vergeten. Waarom is een loveshoot echt een van de beste investeringen die je kunt doen? Lees snel verder!

  • Foto en video
  • Adviseren

De loveshoot is een fotoshoot die plaatsvindt voor de grote dag. Het is een speciaal moment om nooit te vergeten. In dit artikel geven wij je een aantal tips en lichten wij de, wat ons betreft, beste loveshoot ideeën uit. Bovendien geven we je meer informatie over de prijzen van een loveshoot en of jij deze in de studio moet doen of niet. Dus, of jij nou gaat trouwen in Amsterdam, Zeeland,Utrecht of Rotterdam – als jij geïnteresseerd bent in een loveshoot is dit het artikel dat je niet wilt mislopen! Samen met trouwfotograaf Roy van der Wens hebben wij de beste tips op een rijtje gezet!

opslaanFoto: Roy van der Wens Fotografie
Foto: Roy van der Wens Fotografie

Gun jezelf de tijd om te wennen 

Adverteren

Wij zouden elk toekomstig bruidspaar met cameravrees een loveshoot aanraden. Simpelweg omdat het gewoon een heerlijke manier is om te oefenen voor de grote dag. Het is namelijk niet niks, om voor de camera te staan! en al helemaal niet met zo een druk op je als jouw trouwdag. Modellen en acteurs oefenen jaren om er goed in te worden, dus het is logisch dat je het moeilijk vindt, of dat je je niet zo op je gemak voelt. Met een loveshoot kun je alvast een beetje wennen, en je zult zien dat je erom van geniet en je op en top mooi voelt. Je kunt namelijk gewoon jezelf zijn!

opslaanFoto: Roy van der Wens Fotografie
Foto: Roy van der Wens Fotografie

Geef jezelf de kans om de fotograaf te leren kennen 

Een tip van ons is om jezelf alsjeblieft de kans te gunnen om jouw fotograaf te leren kennen. Geloof ons, wanneer we zeggen dat dit echt zijn vruchten afwerpt. Als het goed is hebben jullie al een goede klik die je kon merken toen jullie elkaar voor het eerst ontmoette, maar het echte werk gebeurt natuurlijk pas wanneer jullie voor en de fotograaf achter de camera staan. Een als het ware generale repetitie laat jullie meer op jullie gemak voelen, waardoor je de trouwdag zelf minder nerveus in zal gaan, omdat je beter weet wat je van de fotograaf kunt verwachten. Foto: Roy van der Wens FotografieFoto: Roy van der Wens Fotografie

Gun de fotograaf de kans om jullie beter te leren kennen

Een loveshoot gaat niet alleen over jullie. Een loveshoot is ook een perfect moment voor jullie fotograaf om jullie te leren kennen. Hij of zij heeft de kans om meer over jullie te weten te komen en kan op deze manier met jullie persoonlijkheid werken. De fotograaf weet precies waar jullie behoeftes liggen, en je kunt de locaties en het soort foto’s bespreken, zodat hij of zij perfect voorbereidt is op de grote dag. Het laatste wat je dan wilt is namelijk bang zijn. Je zult al bang zijn dat er iets mis gaat – de taart valt, of het eten is niet goed –  maar door het kiezen voor een loveshoot weet je dat het aan de fotograaf en jullie klik in ieder geval niet zal liggen. 

Roy van der Wens Fotografie is een fotograaf die ons altijd opvalt op Instagram. Met zijn academische achtergrond aan de fotoacademie in Rotterdam en ervaring in fashion fotografie (lees: publicatie in Vogue Italia!) kent hij alle kanten van fotografie – en dit zien wij terug in zijn prachtige foto’s. Zijn foto’s zijn oprecht en vertellen een verhaal waarin jullie gevoelens gefotografeerd getoond worden. Op de dag zelf brengt hij een ongedwongen en relaxte sfeer mee. Bovendien weet hij door zijn achtergrond in fashion fotografie mensen als geen ander op hun gemak te stellen en is hij makkelijk in de omgang. Geloof ons als wij zeggen dat dit een goede is die je er graag bij wilt hebben!

opslaanFoto: Roy van der Wens FotografieNeem contact op met Roy van der Wens Fotografie
Foto: Roy van der Wens Fotografie

Voel je meer op je gemak

Roy van der Wens vertelt ons ook dat veel bruidsparen voor een pre-wedding loveshoot kiezen, zodat zij zich op de trouwdag zelf meer op hun gemak voelen. Hij kan dit dus alleen maar aanraden. De periode van de bruiloft is al stressvol genoeg en zenuwen voor de bruiloft zijn er hoe dan ook. Hoe fijn is het als jullie dan een soort ‘generale repetitie’ achter de rug hebben, waardoor jullie de bruiloft wat betreft de foto’s meer ontspannen ingaan? Alle beetjes helpen en wat ons betreft is de pre-wedding loveshoot een grote stap!

Gebruik de foto’s van de loveshoot voor de bruiloft 

Wanneer je de foto’s van de loveshoot krijgt, kun je ze gebruiken in de aanloop naar uw grote dag. Sommige bruidsparen kiezen ervoor om ze te gebruiken voor de trouwuitnodigingen, en anderen willen ze gebruiken als onderdeel van een collage voor in bijvoorbeeld het gastenboek. Je zult de foto’s in verschillende formaten ontvangen, zodat je ze op elke gewenste manier kunt gebruiken. Het hebben van de foto uitnodigingen is ook ideaal voor de gasten. Sommigen zullen jouw partner nog nooit hebben ontmoet, en een uitnodiging met foto zorgt voor een persoonlijke touch. Ook kunnen jullie de foto’s voor de save the date kaarten gebruiken. 

opslaanFoto: Roy van der Wens Fotografie
Foto: Roy van der Wens Fotografie

Spreek de laatste details door 

Een face to face moment is ideaal om de laatste details van de wedding te bespreken Zijn er onverwachte veranderingen, dingen waar de fotograaf rekening mee moet houden, of zijn er nog wat zaken waar je nog wat twijfels over hebt? Gebruik de loveshoot dan om die laatste zaken te bespreken. Het is een extra momentje naast de kennismaking die jullie al hebben gehad.

Geniet van meer herinneringen! 

Een loveshoot is een geweldige shoot om later met warme gevoelens op terug te kijken. De loveshoot is van de tijd dat jullie enkel ‘verkering’ hadden en nog niet gehuwd waren. Een shoot in normale kleding, puur zoals jullie zijn. Daarnaast brengt de loveshoot ook mooie herinneringen naar boven aan de tijd van voorbereidingen voor jullie huwelijk en de spannende tijd die daar bij hoorde.

opslaanFoto: Roy van der Wens Fotografie
Foto: Roy van der Wens Fotografie

Een loveshoot voor jullie bruiloft vinden wij dé manier om je op en top voor te bereiden voor jullie grote dag. Hebben jullie een loveshoot gedaan? Waarom wel of niet? Laat het ons weten! 

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!