Do's & Don'ts voor de bruiloft van je beste vriendin

De bruiloft van je beste vriendin komt eraan, een bijzondere dag voor jullie allebei. Lees mee met de belangrijkste Do´s en Don´ts voor de beste vriendin.

  • De gasten
  • Bruiloft entourage of bruidsmeisjes
  • Gast

De bruiloft van je beste vriendin is een heel bijzondere dag voor jullie allebei; de dag dat haar grote droom eindelijk werkelijkheid wordt en voor jou de dag dat je je ware vriendschap in alle glorie kunt tonen. In dit artikel zetten we alle Do´s en Don’ts voor de bruiloft van je beste vriendin op een rijtje.

Adverteren

Tijdens alle voorbereidingen in de aanloop naar de “grote dag”  zal je beste vriendin je hulp hard nodig hebben. Maar wellicht zal ze je emotionele steun op de huwelijksdag zelf nog meer nodig hebben. Spanning, opwinding of zelfs wellicht een beetje twijfel zijn allemaal emoties die de kop kunnen opsteken.

Wij hebben de belangrijkste Do´s en Don’ts voor deze periode op een rijtje gezet zodat je je beste vriendin en bruid zo goed als mogelijk kunt ondersteunen.

opslaanCredits: de Kievit Bruiloften
Credits: de Kievit Bruiloften

De belangrijkste Do’s:

De Helpende Hand: Al in de bruiloftsvoorbereidingen kan je je vriendin enorm tot hulp zijn zijn. Veel bruiden voelen zich overweldigd door de enorme planning die op hun afkomt, denken een ernstig gebrek aan tijd te hebben of weten niet goed uitvoering aan al hun creatieve ideeën te geven. Hier komt jouw hulp erg goed van pas. Probeer haar te steunen met kleine dingen waar je kunt. Denk aan de decoratie of eventuele knutseldingen die op haar lijstje staan.  Ben je tevens ceremoniemeester dan is er natuurlijk een veel grotere rol voor je weggelegd en is het erg belangrijk een lijst paraat te hebben met daarop de contactgegevens van alle professionals die betrokken zijn bij de bruiloft.

opslaanCredits: Simone Bruidsfotografie
Credits: Simone Bruidsfotografie

Een luisterend oor: Kort voor de bruiloft kunnen emoties en eventuele (eerste) twijfels de overhand nemen: de zogenaamde “koude voeten”. Ze twijfelen aan hun de opzet van de bruiloft, of hun jurk wel perfect is of zelf aan de hun partner. Luister naar je vriendin en probeer haar twijfels weg te nemen. Een bemoedigend gesprek onder twee ogen doet vaak al wonderen.

Op de trouwdag: Het is eindelijk zover, de trouwdag is aangebroken! Omdat uitgebreide communicatie vaak lastig is in alle hectiek, is het belangrijk alert te zijn op non-verbale hints. Zij is het middelpunt van de belangstelling en moet ongestoord van alle aandacht te genieten. Beantwoord zo veel mogelijk alle eventuele vragen van betrokken professionals zoals de bloemist, de cateraar, de gasten en stuur deze waar mogelijk aan.

opslaanCredits: Wit Photography
Credits: Wit Photography

De Dont’s:

Verkeerde prioriteiten stellen: Je hebt stress op je werk en daarnaast heeft de bruid jouw hulp ook nog eens hard nodig bij de voorbereidingen van de bruiloft…maar je hebt geen tijd!  Bedenk dat tijd een geschenk is en iedereen dezelfde hoeveelheid tijd te besteden heeft. Hoe je deze tijd verdeelt is echter afhankelijk van je prioriteiten. De bruiloft van je beste vriendin is een eenmalige gebeurtenis; een top prioriteit dus!

De aandacht naar je toe trekken:  De bruid steelt de show. Punt. Zo is het dragen van wit een voorrecht dat louter en alleen aan de bruid toebehoort. Let er daarnaast op dat je bij het kiezen van je kleding niet voor een te kleurrijke en extravagante outfit kiest. Er is niks mis mee er prachtig uit te zien, maar niet ten koste van de bruid. Zij moet het stralende middelpunt zijn!

opslaanCredits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Los gaan op de bruiloft: Houd je een beetje in op de receptie en eventueel diner en feest. Wees ervoor de bruid in plaats van je heerlijk te laten bedienen van drankjes en hapjes en deze dag louter als een goede reden voor een feestje te zien. Houd je alcoholgebruik in toom en flirt je niet suf met jan en alleman. Natuurlijk mag je het prima naar je zin hebben, maar je prioriteit ligt bij de bruid.

Het verkeerde zeggen: Tijdens de bruiloftsvoorbereidingen en op de grote dag zijn er nou eenmaal dingen die een bruid liever niet wil horen. Stel haar gerust in plaats van mee te gaan in haar angst of zorgen. Houd het hoofd koel, heb een luisterend oor en vertel haar vooral (wat er ook gebeurt) dat alles goed komt. Je beste vriendin moet zich helemaal op haar gemak voelen, vol vertrouwen in jou hebben en zich nergens zorgen over te hoeven maken.

Meer tips over het plannen van een huwelijk kun je lezen op onze website. Hier vind je tevens een super handige tool om een gratis huwelijkswebsite te maken.

Veel succes en vooral plezier bij de voorbereiding én het vieren van een voor jullie allebei onvergetelijke dag!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wit Photography Trouwfotografen
De Grote Dag Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Simone Bruidsfotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!