Dresscode: Black Tie voor dames!

Ben jij te gast op een bruiloft met als dress code ¨black tie¨? In dit artikel vertelen we je alles over wat er verwacht wordt van jouw outfit als bruiloft gast!

 • De gasten
 • Adviseren
 • Gast

Dat moment dat je de uitnodiging opent en er black tie staat, maar jij eigenlijk niet weet wat het nou precies inhoudt… Geloof me, we hebben het allemaal meegemaakt. Gelukkig zijn wij van Zankyou daar om je uit de brand te helpen. Na het lezen van dit artikel weet jij de ins en outs en do’s en don’ts van deze dresscode en hoef jij je dus nergens druk over te maken.

Waar zien we deze dresscode? 

De black tie dresscode wordt ook wel crevate noire genoemd. Het is een formele dresscode. We zien deze vaak op bruiloften, maar ook prijsuitreikingen en zakelijke evenementen. De dresscode wordt gebruikt voor evenementen die plaatsvinden na zes uur ‘s avonds. Over het algemeen hebben de vrouwen het hier makkelijker dan de mannen, aangezien zij meer keuze hebben. De hoofdgedachte van de dresscode is dat je er goed en netjes verzorgd uitziet en het heeft een chique tintje.

De look 

Zoals we al eerder aangeven hebben de vrouwen aardig wat vrijheid als het gaat om de outfit. De meest dames dragen een lange avondjurk, maar in de meeste gevallen is een nette cocktailjurk ook gestaan. Vergeet geen panty te dragen als jij voor een cocktailjurk kiest. Alleen in het geval van een diner of wanneer dit expliciet op de uitnodiging vermeld is moet jij een lange avondjurk dragen.

Do’s en don’ts

Do’s

 • Lange avondjurk
 • Classy schoenen
 • Accessoires tevoorschijn halen

Don’ts

 • De dresscode te letterlijk nemen
 • Te veel been laten zien
 • Plateauhakken
 • Schoenen tot aan de knie
 • Felle kleuren en heftige prints

Accessoires 

Bij een chique look horen ook chique accessoires. Denk dus aan accessoires van goede kwaliteit. Misschien een vintage ketting die van je oma geweest is of een mooie clutch met diamanten of stenen erop. Een clutch wordt zeer gewaardeerd, maar een grote tas is een echte no go. Ook het dragen van een horloge moet je vermijden bij deze dresscode. Als je een horloge draagt geef je de gastheer- of vrouw namelijk de indruk dat je op de tijd aan het kijken bent.

Schoenen 

Bij een black tie evenement kies jij voor een pump. In dit geval maakt het niet uit of deze een lage of hoge hak heeft, beide is toegestaan zolang het voor jou maar comfortabel is. Kies voor een chique schoen met niet al te veel tierlantijntjes, maar wel met mooie details. Verfijnde details zijn één van de belangrijkste factoren binnen deze dresscode.

Het weer 

Houd bij het kiezen van jouw outfit ook rekening met het weer. Als jij bang bent dat het fris gaat worden in de loop van de avond is het verstandig om hier een oplossing voor te zoeken. Je kunt hier niet aan komen met een vest, leren- of spijkerjasje. Denk aan een jasje van (imitatie)bont, chique overslagsjaal of een overjas.

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en willen je heel veel plezier wensen op jouw black tie evenement. Lees hier alles over de dresscode Tenue de Ville en lees hier alle regels voor de dresscode.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!