Drie tips om te ontspannen voor de grote dag

Het plannen van een bruiloft is een achtbaan van emoties; naast vele prachtige gelukkige momenten zijn er helaas ook stressvolle momenten die je het gevoel geven dat het je allemaal even te veel wordt. Je hoort het je omgeving zeggen: ontspan! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarnaast is er nog de vraag hoe je het beste te ontspannen?

Eén van onze redactie medewerksters heeft zich aangeboden als proefkonijn en in de 3 maanden voorafgaande aan haar bruiloft geëxperimenteerd met verschillende activiteiten die zouden kunnen bij dragen aan het veranderen in een benijdenswaardige “Zen” bruid. Haar top drie hebben we op een rijtje gezet.

Credits: BruidBeeld
Credits: BruidBeeld

1. Probeer een creatieve uitlaatklep te vinden zoals schrijven, schilderen, fotografie of knutselen

Onze Zen bruid vond het creatief bezig zijn een heerlijke ontspanningsactiviteit. Het concentreren op een dergelijke bezigheid leidt je gedachten af van de rompslomp in je hoofd en dirigeert je aandacht naar iets positiefs.

Je hoeft echt geen Van Gogh te zijn om te schilderen, je doet dit voor jezelf. Niemand hoeft je werk te zien of te beoordelen, dus leef je uit!  Zoek een hobby die bij je past, waarvan je geniet en je ontspant. Probeer hier minstens één keer in de week tijd voor vrij te maken.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

2. Verruim en verrijk je geest en ziel door te lezen, te luisteren naar podcasts of documentaires te bekijken

Door deze bezigheden kun je je gedachten even helemaal loskoppelen van alle huwlijks stress.

“In het begin vond ik het moeilijk tijd in te plannen om een boek te lezen, het voelde bijna als tijdsverspilling” aldus ons proefkonijn. Echter al snel kwam zij tot de conclusie dat deze kleine investering van tijd er voor zorgde dat zij daarna met een frisse blik en positieve energie verder aan de to-do list kon werken en hierdoor flink opschoot.

Voor de bruiden die na het huwelijk last hebben van post-wedding blues is dit tevens een perfect therapie.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

3. Ontspanningsoefeningen (yoga, meditatie etc.)

Dit soort activiteiten is een must voor iedere bruid. Alle stress rondom de organisatie van een bruiloft verhoogd je mentale stress. Of dit niet genoeg is, is er ook vaal sprake van lichamelijke stress door slaapgebrek, haastig eten of te veel sporten/diëten om in shape te zijn voor de grote dag

Meditatie oefeningen kunnen je gedachten helpen ordenen en dingen vanuit een ander perspectief te zien.  Daarnaast heeft een rustige geest een positieve invloed op je hormonen waardoor je stofwisseling kan versnellen, je beter slaapt, je minder cravings voor suiker zal hebben, dit alles met resultaat je bruiloft niet alleen perfect georganiseerd is maar je er ook nog eens stralend uitziet!

Credits: BruidBeeld
Credits: BruidBeeld

Dit zijn slechts 3 voorbeelden van ontspanningsactiviteiten. Onnodig te zeggen dat er talloze mogelijkheden zijn, experimenteer en vind jouw relax hobby.

Om helemaal de stress voor het plannen van de bruiloft weg te nemen, is het handig om zoveel mogelijk taken aan professionals over te laten. Wij hebben hiervoor een handig lijstje gemaakt, namelijk de 10 lastigste items voor de planning van jouw bruiloft waar je zeker een professional voor nodig hebt.

 

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
5 tips om de perfecte trouwringen te kiezen
Trouwringen uitkiezen is super leuk, maar er komt vaak wel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt! Met deze 5 tips zijn jullie er helemaal klaar voor om de beste keuze te maken! Succes!
Foto: MooiBelicht Fotografie
Tips voor het vinden van de perfecte bruidsjurk
Het shoppen voor je bruidsjurk kan heel erg leuk, maar ook heel lastig zijn. In dit artikel geven we een aantal tips zodat je niet onbeslagen ten ijs komt.
Foto: Shutterstock
Hoe kies je een bruidsboeket?
Je moet natuurlijk wel een mooi bruidsboeket de lucht in gooien aan het einde van je grote dag. Lees hier de tips voor het vinden van het perfecte bruidsboeket!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie