Bijzonder! Een bruidsboeket van je gasten

Ben jij een bruid die de controle wel een beetje los kan laten? Eentje die een beetje out-of-the-box durft te denken ook voor wat betreft het bruidsboeket?

In de meeste gevallen volgen bruiden de traditionele weg als het om het bruidsboeket gaat. Je lief wordt met een lijst wensen (ehh eisen), moodboards en een stukje stof van de trouwjurk naar de bloemist gestuurd. Vergezeld door je moeder of een goede vriendin. Want die kennen je zo goed en kunnen de boel nog een beetje bijsturen en controleren. Uiteindelijk heeft je aanstaande op papier het bruidsboeket geregeld, maar in werkelijkheid ben je het toch weer zelf. Eigenlijk best jammer, je hebt al zoveel voor je bruiloft te regelen. Laat het los! Laat je verrassen!

Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken, want je wilt natuurlijk wél een boeket op je trouwdag! Een begrijpelijke reactie. Daarom hierbij een idee voor het  meest persoonlijke bruidsboeket ooit.

Credits: Nina Buday

Vraag alle daggasten of ze een bloem voor je mee willen nemen. Deze taak kan je aan je ceremoniemeester of weddingplanner overlaten, maar jij of je lief kunnen het natuurlijk ook zelf doen. Leg de gasten uit dat van alle losse bloemen jouw bruidsboeket wordt samengesteld. Als je bang bent dat het een allegaartje wordt, kan je eventueel  wat hints geven voor wat betreft de kleur, soort bloemen en lengte van de stelen. Treed niet al teveel in detail en probeer het niet teveel te sturen. Het gaat er juist om dat het een persoonlijk boeket wordt. Een boeket dat met zorg is samengesteld door de mensen die het dichtst bij je staan. Dat je achteraf denkt : “O ja, die Gerbera kreeg ik van Oma, die roos van ome Jan, dat vergeet–me-nietje van m’n kleine nichtje .”

Het leukste is om je husband-to-be  de eerste bloem te laten geven als hij je komt ophalen voor de grote dag. De rest van de bloemen zou je bijvoorbeeld in ontvangst kunnen nemen als jullie samen de loper overgaan tijdens de ceremonie. Laat alle gasten zich aan weerszijden van de loper opstellen met hun bloem. Terwijl jullie over de loper schrijden, krijg je van iedere gast een bloem aangereikt. Eenmaal bij het altaar aangekomen heb je  het meest persoonlijke boeket aller tijden! Als finishing touch een mooi lint er omheen (leuke taak voor de bruidegom) en je hebt voor de rest van de dag een onvergetelijk boeket in handen.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Hoe kies je een bruidsboeket?
Je moet natuurlijk wel een mooi bruidsboeket de lucht in gooien aan het einde van je grote dag. Lees hier de tips voor het vinden van het perfecte bruidsboeket!
Foto: Happy Photographer
Bruiloft catering: originele ideeën om je gasten te verrassen met een geweldig menu!
Bekijk met plezier de verschillende ideeën voor maaltijden op je bruiloft. Laat je inspireren voor de bruiloft catering!
Credits: 2BSquared Designs
Dineren met je gasten: hoe presenteer je de menukaart?
Een paar ideetjes voor een originele presentatie van de menukaart.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie