Een stijlvolle en gezellige kindertafel maak je zo!

Kinderen op de bruiloft zorgen vaak voor wat zenuwen. Dit is vaak omdat de bruid en bruidegom bang zijn dat kinderen -onder andere- tijdens het diner zich gaan vervelen. Met onze tips hoef je je daar geen zorgen meer over te maken! Het diner is ook voor de kinderen een festijn als je onze tips opvolgt!

  • De gasten
  • Adviseren

Of je gaat ervoor, of niet: kinderen op de bruiloft. Voor sommige koppels is het niet meer dan vanzelfsprekend dat ook de mini’s aanwezig mogen zijn. Toch zien we de laatste tijd ook veel bruiloften waarbij kinderen niet op de gastenlijst staan. Als dat is omdat je niet weet hoe je de kinderen een leuke dag kan bezorgen, hoef je je geen zorgen te maken. Wij hebben namelijk de beste ideeën voor een succesvol bruidsdiner met kinderen. Het diner is vaak het lastigste onderdeel van een bruiloft voor jonge kinderen. Volg deze tips en jullie bruiloft zal ook voor de kleinste gasten een onvergetelijke moment worden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Maak gebruik van passende decoratie

Adverteren

Het diner is het moment waar de kinderen meer tijd doorbrengen en de juiste aankleding van de kindertafel is het geheim achter een vlekkeloos diner. Bij het versieren van de kindertafel hoe je echt niet alles in dezelfde stijl als de overige decoratie te hebben. Kinderen worden aangetrokken door kleuren, vormen en beweging, en dit alles kan op een sfeervolle maar effectieve manier worden toegepast bij de tafeldekking, zonder de essentie van jullie grote dag uit het oog te verliezen.

Waar wij wegsmelten bij prachtig chique en minimalistisch servies, gaan kinderen los bij borden en bekers van hun favoriete stripfiguur, televisieheld of lievelingsdier. Geen idee van de laatste kindertrends? Neem een kijkje in de lokale speelgoedwinkel of vraag het aan bij de ouders. Let ook op kindproof bestek! Scherpe messen en vorken zijn natuurlijk een no go. Vergeet bij het aankleden van de tafel niet een passend tafelkleed. Ga voor een tafelkleed waar je op kunt tekenen, gave placemats, of een kleed met interessante afbeeldingen of vrolijke kleuren.

Kaarsen of bloemen op de tafel is geen goed idee. Toch hoeft de kindertafel niet helemaal leeg te blijven. De tafel kan namelijk opgevrolijkt worden met ballonnen, beeldjes, piñatas, of andere leuke figuurtjes.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een kindvriendelijke goodiebag

Naast een leuke tafeldecoratie hebben kinderen ook echte spelletjes nodig. Goodiebags voor kinderen zijn bij uitstek een goed idee. Passend en leuk voor iedereen. Wat is zo’n goodiebag voor kinderen? Een kindergoodiebag een doosje of zakje met daarin leuke dingen voor kinderen. De inhoud is vaak gericht op kinderen onder de 10 jaar, en vaak bevatten ze opdrachten. Deze goodiebag is natuurlijk helemaal afgestemd op jullie bruiloft.

De bag bevat een lijst met leuke opdrachten die een ouder kind zal moeten voorlezen. Opdrachten kunnen bijvoorbeeld een tekening maken zijn, maar ook andere spelletjes: zoek de verschillen, puzzeltjes, drie op een rij, of andere spelletjes waarbij je gebruik kunt maken van de tafels of kranten en afbeeldingen. De bag zorgt ervoor dat kinderen zich betrokken voelen bij de bruiloft en kunnen meedoen met de volwassenen, zij het op hun eigen manier.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aantrekkelijk eten

Het kindermenu lijkt meestal niet op het diner van de volwassenen – tenzij de kleintjes op de bruiloft echte fijnproevers zijn, iets dat op die leeftijd heel onwaarschijnlijk is. Volwassenen houden vaak van verfijnde smaken, bijzondere combinaties en een aantrekkelijke look. Kinderen houden natuurlijk ook van lekker eten en mooie vormen, maar als kinderen plezier willen hebben bij het eten, moet hier speciale aandacht aan worden besteed. En dan hebben we het niet alleen over het menu – patat met appelmoes – maar ook over de presentatie hiervan, en over de hapjes en drankjes.

Maak gebruik van leuke vormen, sprankelende smaken, figuurtjes en kleuren die de aandacht trekken. Dit alles zal de kinderen niet alleen vermaken, maar ook helpen bij de aankleding van de tafel. Een goed voorbeeld van aantrekkelijk eten is het zogenoemde Bento. Bento-gerechten zijn aantrekkelijk opgemaakte lunchboxes voor kinderen. De bento-gerechten komen uit Japan waar men kinderen al jarenlang verrast met vrolijke en lekkere maaltijden. Vraag de cateraar naar de opties.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De kindertafel kan verder omringd worden door een mini candy-bar, speciaal gericht op de kleintjes. Waar volwassenen blij worden van macarons en nougat, kun je voor de kinderen ijsmakers, milkshakes en popcorn klaarzetten, of kraampjes met zoetigheden, cakes en koekjes neerzetten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Passend speelgoed

Zorg voor een speciaal ingerichte speelruimte tijdens het diner. Je kunt het zo gek niet bedenken: tenten, een theater, een photobooth, een fotocamera of koffers met speelgoed. Zorg ervoor dat deze ruimte dicht bij de kindertafel is zodat kinderen het eten en spelen makkelijk kunnen afwisselen.

Voor en na het diner kun je een kleinigheidje geven aan de kinderen, zodat ze zich extra speciaal voelen. We hebben het hier niet over videogames of andere dure cadeaus, maar over kleine spelletjes zoals puzzels, stickers, plaatjes, tekeningen, bellenblaas of lolly’s. Na het diner, als de groten aan het feest beginnen, kun je nog een laatste cadeau geven zoals iets lekkers voor tijdens het feest.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Leuke spellen organiseren

Eten is leuk en lekker, maar nog leuker is het om te spelen! Organiseer een spelletje na elke gang, om de tijd tussen de gerechten te doden. Een eerste spel kan een kennismakingsspel zijn zodat alle kinderen elkaar leren kennen. Organiseer daarna bewegingsspellen of andere spelletjes die kinderen motiveert om bezig te zijn, zoals liedjes zingen, verhalen vertellen, rijmpjes te maken of een quiz.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wij weten zeker dat de mini-gasten op jouw bruiloft een geweldig diner hebben als je onze tips toepast. Lees hier ook hoe je de kinderen het beste kunt vermaken op jullie bruiloft. Wil je nog meer inspiratie voor de verdere organisatie van jouw bruiloft? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!