Een vintage bruiloft: de decoratie die niet mag missen!

Alles over wat vintage nou precies is en hoe decoreer je jouw bruiloft in deze stijl?

  • Decoratie stijlen
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Vintage

Rond 2013 verscheen er ineens een stijl die de wereld veroverde: pak mooie, oude spulletjes van goede kwaliteit, knap ze op en gebruik ze als decoratie voor je bruiloft. De naam die gegeven werd aan de stijl waar we het over hebben is natuurlijk vintage. Het is een blijvertje gebleken want vandaag de dag zien we hem nog vaak terug bij huwelijksfeesten. Ieder bruidspaar heeft een eigen unieke karakter, maar vintage is een van de meest voorkomende stijlen op bruiloften van deze tijd. Vintage heeft een plekje veroverd in de harten van veel bruiden. 

opslaanAleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Het woord vintage komt uit de wereld van de wijn. We hebben allemaal wel eens een scene gezien waarbij de naam van de druif genoemd wordt, de naam van de wijn en daarna het jaar waarin de druif geoogst werd. Er wordt een knipoog gemaakt alsof je weet dat dit iets heel goeds is. Dat is de referentie: met vintage of vintage oogst bedoelen we dat het gaat om het beste van een bepaalde tijd dat kan kleding of decoratie zijn.

opslaanMelike Doganbas
Melike Doganbas

Deze decoratiestijl is de favoriet van de Bohemien bruiden, maar past ook in een romantische stijl of bij bruiden die zich aangetrokken voelen tot klassiek. Als we denken aan romantische taferelen vroegen we experts om advies. Wat is nou vintage? En hoe decoreer ik mijn bruiloft in deze stijl? María Ximena legt uit welke elementen je precies vintage mag noemen:

Er zijn veel mogelijkheden als we het over decoratie hebben! ‘Wat absoluut niet mag ontbreken op een vintage bruiloft zijn de houten borden met persoonlijke teksten om de locatie te decoreren”, aldus Ximena. ‘Deze borden zorgen voor een romantische touch, vooral als er gebruik wordt gemaakt van beige, goud of pastelkleuren.’

opslaanMichiel Otten
Michiel Otten

Er zijn andere elementen die deze design professional aanraadt: ’Vaantjes zijn een andere manier om je bruiloft vintage-stijl te decoreren, met name als je materialen gebruikt als stoffen in effen lichte kleuren of in jute. Je kunt het gebruiken om je gehele locatie mee te versieren of enkel een ruimte, maar eigenlijk zijn vaantjes altijd van de partij op een vintage bruiloft.’ Als laatste adviseert ze ‘oude accessoires als decoratie te gebruiken zoals boeken, elpees of oude koffers.’

Een element dat wat extra’s kan geven door een echte vintage ervaring te bieden is het gebruik van een fotocabine. Deze bestaan al sinds 1833 en beleefden hun hoogtijdagen tussen 1920 en 1960. Ze kunnen de liefde voor antiek terugbrengen op je bruiloft en ze kunnen je helpen een mooie herinnering te maken met de je gasten. Je kunt er ook aan denken deze foto als presentje aan je gasten mee te geven. Denk aan grappige foto’s waarbij je met enkele antieke accessoires een te gekke setting maakt.

opslaanAleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Wil je vintage tot in de puntjes doorvoeren, denk er dan aan dit ook aan je gasten te melden. Adviseer ze om bijvoorbeeld voor een casual pak te kiezen. Voor bruidegom is een zelfde soort pak goed,  de casual look voor de bruidegom is een mogelijkheid die goed staat in deze setting. Maar pas op! Ga wel al altijd naar een professional om je pak te kopen, zo niet kan het er goedkoop uitzien en je wil natuurlijk wel shinen. Bekijk in dit artikel de beste bruidegom winkels uit omgeving Utrecht.

De bruid drukt een belangrijk stempel op de vintage bruiloft, want zonder vintage bruid is er geen vintage bruiloft. Het is heel belangrijk dat je let op de kleur: ‘het is nooit een pure witte kleur’, legt  Maria uit ‘normaal gesproken zijn deze jurken in de kleuren ivoor, taupe of champagne’. Andere elementen die belangrijk zijn voor het vintage karakter van de jurk zijn het materiaal en het model: Ze gebruiken modellen met een korte hals, een boothals of off shoulder jurken’. Qua materiaal wordt er gezocht naar een klassieke look waarbij veel kant voorkomt. Het gaat om mooi uitgewerkte en verschillende soorten kant, legt Marina uit.

opslaanSUEGRAPHY
SUEGRAPHY

‘Er zijn liefdes die resistent zijn tegen het verstrijken van de jaren, net als wijn die beter wordt met de jaren’, zingt Shakira in het nummer dat zingt voor de filmversie van ‘liefde in de tijden van cholera’. Als jouw liefde in die stijl is, een oude, goede smaak, een goede oogst en heb je een voorliefde voor een oude stijl, dan zit je vintage goed.

Lees ook alles over hoe jullie een intieme bruiloft organiseren en hoe jullie marinekleuren kunnen toevoegen aan de dag! En wie houdt er van een bruidstaart van kaas?!

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan op Instagram en Facebook! En heb jij onze Pinterest pagina al gezien?

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Melike Doganbas Trouwfotografen
Michel Otten Fotografie Trouwfotografen
Out of Focus Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!