Game of Thrones: hoe de serie jouw bruiloft kan inspireren!

Wie is er nou nog niet bekend met de serie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin? Echte fans laten zich inspireren door de kleding, vernoemen hun kinderen naar een van de karakters of halen er inspiratie uit voor een trouwerij. Ook wij hebben tips voor een echte Game of Thrones-bruiloft!

  • Organiseren bruiloft

Wie is er nou nog niet bekend met de serie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin? Game of Thrones is hét tv-fenomeen dat miljoenen mensen wereldwijd bezighoudt. Echte fans laten zich inspireren door de kleding, vernoemen hun kinderen naar een van de  karakters of halen er inspiratie uit voor een trouwerij. Ook wij hebben tips voor een echte Game of Thrones-bruiloft!

opslaanFoto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography

De rode bruiloft

Hoewel het tijdperk en de wereld uit Game of Thrones fictief zijn, zijn deze toch grotendeels gebaseerd op de middeleeuwen. Details uit de mystieke decors zijn goed te verwerken in jullie bruiloft: denk aan tal van kaarsen, chique glazen, kroonluchters en decoratie in de kleuren donkerrood, goud en zwart. Ook dierenhuiden, geweien, landkaarten en beelden van draken zorgen voor die echte Game of Thrones-sfeer.

opslaanFoto Coasters & Coastlines
Foto Coasters & Coastlines
opslaanFoto Vix Venture
Foto Vix Venture

Papier van weleer

De uitnodigingen verraden alvast de stijl van de bruiloft. Voor een Game of Thrones-trouwerij kun je daarom denken aan uitnodigingen met afgebrande randen, een familiesymbool op de kaart, bijzondere typografie en natuurlijk een envelop die verzegeld is met wax. Allemaal details die de gasten alvast in de mystieke stemming brengen en een mooi voorproefje voor de bruiloft!

opslaanFoto Nerd Approved
Foto Nerd Approved

Bruid of prinses?

“ik ben geen prinses, ik ben een Khaleesi”, zegt Daenerys Targaryen in de serie. Bruidsjurken in Game of Thrones-stijl hebben dan ook geen hoog prinsessengehalte en zijn niet zo traditioneel. Denk eerder aan een sierlijke jurk met niet al te grote rok in kleuren als blauw, wit en zilver. Het bruidskapsel is lang en bevat uiteraard meerdere vlechten, afgemaakt met een diadeem op het hoofd.

opslaanFoto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography
opslaanFoto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography

De bruidegom

Hoe word je een middeleeuwse gentleman voor een dag? De bruidegom ziet eruit als een dandy uit de twaalfde eeuw, klaar voor de strijd en natuurlijk gezeten op een wit paard. Denk aan een elegant kostuum met een sierlijk gewaad, en mooie jas en leren accenten in de kleuren smaragdgroen, rood en zwart.

opslaanFoto Candice Benjamin Photography
Foto Candice Benjamin Photography

Grote gebouwen

Een bruiloft in Game of Thrones-stijl kan het beste gehouden worden in een grote ruimte. Rustieke elementen zoals hout en steen zijn hiervoor perfect. Denk bijvoorbeeld aan landelijke locaties zoals een oud landhuis, een kasteel of een imposante villa. Kroonluchters, veel bloemen, fakkels en verdere decoratie maken de stijl helemaal af. Je kunt zelfs de IJzeren Troon nabootsen! Uitzicht op de vrije natuur zou een fantastische achtergrond zijn voor de trouwerij. De melancholische herfst is volgens ons het perfecte seizoen voor deze bruiloft.

opslaanFoto ZT Photography
Foto ZT Photography

Een koninklijk feest

De sfeer van het feest moet aanvoelen als een middeleeuws bal, gedecoreerd met donkere houten tafels, elegant servies en veel kaarsen. Qua eten passen grote stukken vlees (karbonades, varkenshaas, lam) en weelderige bijgerechten zoals aardappelen en groenten perfect bij het thema. Bij dit diner zal niemand honger lijden! Bier en borrels zijn onmisbaar tijdens dit menu. Ondertussen kan iedereen genieten van de klanken van violen en doedelzakken, om de stemming compleet te maken.

opslaanFoto Divulgação Claudia Porteiro
Foto Divulgação Claudia Porteiro

Zoete kunst

Desserts zijn een belangrijke afsluiting van het diner. Kies voor verschillende soorten gebak en laat de bruidstaart versieren met draken, zwaarden en banners. Toetjes in de vorm van drakeneieren zullen iedere Game of Thrones-fan verrassen en maken het diner helemaal af.

opslaanFoto Semi Sweet Design
Foto Semi Sweet Design

Groot fan van de serie en wil je een onvergetelijke bruiloft? Waarom zou je perse moeten kiezen voor een traditionele dag? Jullie hebben hierdoor de dag van je leven en de gasten zullen deze Game of Thrones-bruiloft in ieder geval nooit meer vergeten!

Auteur: Rebecca Seunis

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!