Game of Thrones: hoe de serie jouw bruiloft kan inspireren!

Wie is er nou nog niet bekend met de serie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin? Game of Thrones is hét tv-fenomeen dat miljoenen mensen wereldwijd bezighoudt. Echte fans laten zich inspireren door de kleding, vernoemen hun kinderen naar een van de  karakters of halen er inspiratie uit voor een trouwerij. Ook wij hebben tips voor een echte Game of Thrones-bruiloft!

Foto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography

De rode bruiloft

Hoewel het tijdperk en de wereld uit Game of Thrones fictief zijn, zijn deze toch grotendeels gebaseerd op de middeleeuwen. Details uit de mystieke decors zijn goed te verwerken in jullie bruiloft: denk aan tal van kaarsen, chique glazen, kroonluchters en decoratie in de kleuren donkerrood, goud en zwart. Ook dierenhuiden, geweien, landkaarten en beelden van draken zorgen voor die echte Game of Thrones-sfeer.

Foto Coasters & Coastlines
Foto Coasters & Coastlines
Foto Vix Venture
Foto Vix Venture

Papier van weleer

De uitnodigingen verraden alvast de stijl van de bruiloft. Voor een Game of Thrones-trouwerij kun je daarom denken aan uitnodigingen met afgebrande randen, een familiesymbool op de kaart, bijzondere typografie en natuurlijk een envelop die verzegeld is met wax. Allemaal details die de gasten alvast in de mystieke stemming brengen en een mooi voorproefje voor de bruiloft!

Foto Nerd Approved
Foto Nerd Approved

Bruid of prinses?

“ik ben geen prinses, ik ben een Khaleesi”, zegt Daenerys Targaryen in de serie. Bruidsjurken in Game of Thrones-stijl hebben dan ook geen hoog prinsessengehalte en zijn niet zo traditioneel. Denk eerder aan een sierlijke jurk met niet al te grote rok in kleuren als blauw, wit en zilver. Het bruidskapsel is lang en bevat uiteraard meerdere vlechten, afgemaakt met een diadeem op het hoofd.

Foto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography
Foto Willinghams Photography

De bruidegom

Hoe word je een middeleeuwse gentleman voor een dag? De bruidegom ziet eruit als een dandy uit de twaalfde eeuw, klaar voor de strijd en natuurlijk gezeten op een wit paard. Denk aan een elegant kostuum met een sierlijk gewaad, en mooie jas en leren accenten in de kleuren smaragdgroen, rood en zwart.

Foto Candice Benjamin Photography
Foto Candice Benjamin Photography

Grote gebouwen

Een bruiloft in Game of Thrones-stijl kan het beste gehouden worden in een grote ruimte. Rustieke elementen zoals hout en steen zijn hiervoor perfect. Denk bijvoorbeeld aan landelijke locaties zoals een oud landhuis, een kasteel of een imposante villa. Kroonluchters, veel bloemen, fakkels en verdere decoratie maken de stijl helemaal af. Je kunt zelfs de IJzeren Troon nabootsen! Uitzicht op de vrije natuur zou een fantastische achtergrond zijn voor de trouwerij. De melancholische herfst is volgens ons het perfecte seizoen voor deze bruiloft.

Foto ZT Photography
Foto ZT Photography

Een koninklijk feest

De sfeer van het feest moet aanvoelen als een middeleeuws bal, gedecoreerd met donkere houten tafels, elegant servies en veel kaarsen. Qua eten passen grote stukken vlees (karbonades, varkenshaas, lam) en weelderige bijgerechten zoals aardappelen en groenten perfect bij het thema. Bij dit diner zal niemand honger lijden! Bier en borrels zijn onmisbaar tijdens dit menu. Ondertussen kan iedereen genieten van de klanken van violen en doedelzakken, om de stemming compleet te maken.

Foto Divulgação Claudia Porteiro
Foto Divulgação Claudia Porteiro

Zoete kunst

Desserts zijn een belangrijke afsluiting van het diner. Kies voor verschillende soorten gebak en laat de bruidstaart versieren met draken, zwaarden en banners. Toetjes in de vorm van drakeneieren zullen iedere Game of Thrones-fan verrassen en maken het diner helemaal af.

Foto Semi Sweet Design
Foto Semi Sweet Design

Groot fan van de serie en wil je een onvergetelijke bruiloft? Waarom zou je perse moeten kiezen voor een traditionele dag? Jullie hebben hierdoor de dag van je leven en de gasten zullen deze Game of Thrones-bruiloft in ieder geval nooit meer vergeten!

Auteur: Rebecca Seunis

Meer informatie over

Laat een bericht achter

The Weddingsingers. Credits: RiCon Fotografie
De mooiste muziek voor op jouw bruiloft!
Jullie grote dag is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Met de volgende tips kiezen jullie de perfecte muziek die het beste bij jullie bruiloft past.
Foto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie
Alle tips voor jouw winterbruiloft lees je hier!
Wat is het toch mooi buiten als er sneeuw ligt. Er is geen romantischer seizoen dan de winter en daarom geven wij jullie een aantal tips voor een bruiloft in dit prachtige seizoen!
De top 20 meest romantische liefdesliedjes voor jullie bruiloft!
De top 20 meest romantische liefdesliedjes voor jullie bruiloft!
Laat je inspireren door onze top selectie beste bruiloft liedjes! Bekijk ze hier...

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie