Hoe kies je gezamenlijk jullie meest favoriete trouwringen?

Naast de trouwfoto’s en de mooie herinneringen zijn er twee dingen die de rest van je leven blijven na de bruiloft: je eigen echte man en de trouwringen. Gelukkig, de juiste man heb je inmiddels gevonden! Nu alleen de ringen nog. Dat kan, na de zoektocht naar de perfecte man, toch niet zo moeilijk zijn? Maar helaas, het uitzoeken van de ringen is nog niet zo gemakkelijk…

Trouw Trendy
foto: Trouw Trendy

Mannelijk, vrouwelijk of toch iets ertussenin? In tegenstelling tot de bruidsjurk van de bruid en het pak van de bruidegom, moet er over de trouwringen instemming zijn van beide kanten. Er moeten ringen gevonden worden die bij beide personen passen en die beiden mooi vinden. En dat voor een leven lang, om het allemaal nog wat gewichtiger te maken.

In de unisex categorie kun je kiezen voor eenvoudige ringen zonder versieringen. Omdat ze onopvallend zijn, kunnen ze altijd en overal gedragen worden door zowel mannen als vrouwen.Klassiek en praktisch; goed uitgevoerd kan het dé ring voor jullie zijn.  Maar pas op dat het niet te saai wordt, unisex ringen zijn meestal niet al te opvallend, dus als jij een oooohh en aaaahh ring wilt, kun je beter even verder zoeken. Niet het unisex type? Kies voor ringen die worden aangeboden in een mannelijke en een vrouwelijke versie. De ring van de bruid krijgt meestal één of meerdere diamantjes, de ring van de bruidegom blijft zonder opsmuk.

Dario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

Een origineel idee? Ontdek de juwelier genaamd Suuz, waar je persoonlijke trouwringen kunt laten maken. Om dat voor elkaar te krijgen geeft Suuz je de mogelijkheid om online je eigen sieraad te ontwerpen. Bij ieder product zie je op basis van jouw invoer (materiaal, steen en/of tekst) het ontwerp gelijk online. Een perfect concept dus!

Alternatief voor de ring-van-je-leven. Als je het idee van de trouwring ouderwets of te klassiek vindt, dan doe je gewoon iets anders. Neem samen met je partner een tatoo die symbool staat voor jullie liefde, hang je trouwring aan een ketting en draag hem om je nek,  kies een armband in plaats van een ring, kortom laat je fantasie de vrije loop! Ook een mogelijkheid: sommige koppels beginnen hun huwelijk met een zilveren ring, kopen voor hun vijf-jarig jubileum een gouden ring om na vijftien jaar te gaan voor platina. Altijd handig om in je achterhoofd te houden.

Foto: Alexandra Ukhaneva
Foto: Aleksandra Ukhaneva

Een ander prachtig Nederlands merk is Promises Trouwringen: oog voor kwaliteit en detail. Zij hebben recent ook een nieuwe kleur goud toevoegd, namelijk abrikoos-goud. Een prachtige warme kleur tussen geel- en roodgoud.

Tot de dood ons scheidt… Gemiddeld moeten trouwringen het zo rond de dertig jaar volhouden. Omdat je met de beste wensen en voornemens gaat trouwen, is de kwaliteit, duurzaamheid en levensduur van de trouwringen ontzettend belangrijk. De beste materialen garanderen een levensduur dat ieder huwelijk te boven gaat: platinum, 585, 750 of zelfs een hogere kwaliteit goud. Roestvrij staal is veel goedkoper, maar komt niet overeen met het klassieke beeld van een trouwring. Schrik alsjeblieft niet van de prijs: als het huwelijk  zo lang duurt als je hoopt, is het de investering in duurzame ringen meer dan waard.

Simone Bruidsfotografie
foto: Simone Bruidsfotografie

Keuzes maken die voor blijvend zijn, zijn niet de meest gemakkelijke keuzes. Neem er de tijd om samen met je geliefde te bedenken wat jullie beide het mooist vinden!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Reacties (3)

Laat een bericht achter

Foto: Fotosolo
Hoe kies ik mijn bruidspak? De beste tips om ook de bruidegom te laten stralen!
De bruidsjurk is het gesprek van de dag... maar het bruidspak dan? Zankyou geeft de beste tips om als man ook te schitteren op de grote dag!
foto Dario Endara
Hoe kies je de perfecte stoelen voor je bruiloft
Stoelen zijn op een bruiloft niet langer simpele gebruiksvoorwerpen, de bruid en bruidegom kiezen er steeds vaker voor om ze ook als decoratiestuk te gebruiken. In dit artikel laten we een paar populaire modellen zien, deze geven je vast inspiratie!
Credits: Simone Bruidsfotografie
Inscriptie van de trouwringen: er is meer dan naam en datum!
Wat laat je in de trouwringen graveren? Naam en trouwdatum zijn de standaard, maar er zijn nog veel meer leuke opties. Wij hebben onze favoriete alternatieven op een rijtje gezet!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie