Zó kies je een bestemming voor jullie huwelijksreis!

Jouw honeymoon moet de perfecte afsluiting zijn van een droombruiloft. We hebben daarom de populairste bestemmingen voor je op een rijtje gezet en uitgezocht waar je rekening mee moet houden!

Zó kies je een bestemming voor jullie huwelijksreis!
  • Huwelijksreis
  • Aanbeveling

Jullie huwelijksreis is één van de grote avonturen van het leven. Het is het eind van een spannende tijd vol voorbereidingen voor het huwelijk, het huwelijk zelf én het begin van jullie leven als man en vrouw. Een moment van rust na het vele plannen, afspraken met leveranciers, emoties en stress en jullie zijn nu helemaal klaar voor het leven als getrouwd stel!

Een deel van de voorbereiding van het huwelijk zal worden besteed  aan het plannen van deze reis. Ook hier is het raadzaam om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Droom samen weg bij het plannen van deze bijzondere reis, en geniet van de voorpret. Volg deze 5 tips, en garandeer jezelf van een heerlijke huwelijksreis op maat!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 1. Het seizoen

De eerste en meteen de belangrijkste tip: het seizoen waarin jullie gaan reizen bepaalt de bestemming, de prijs, het weer en eigenlijk alles! Onthoud goed dat het hoogseizoen van bruiloften tussen juni en oktober is. Het grootste deel van de mensen zal dan ook in deze maanden op huwelijksreis gaan én ook de rest van Nederland gaat dan vaak op reis! Dit betekent vaak overvolle stranden, lange rijen bij bezienswaardigheden, hogere prijzen en foto’s met tientallen onbekenden op de achtergrond.

Toch kennen niet alle landen een afgebakend hoogseizoen. In exotische en verre bestemmingen zijn andere vakantiedagen en is een ander klimaat. Let dus goed op de periode waarin jullie op reis gaan om zo de niet voor overvolle stranden of verlaten dorpen te staan.

opslaanFoto: Kim Hart Fotografie
Foto: Kim Hart Fotografie

Stap 2. Jullie persoonlijkheid

Reizen is een spannend avontuur, maar niet iedereen is voorbereid op elk soort reis. Als je gewend bent aan vliegtuigen, een compleet ander klimaat, bijzondere vervoersmiddelen, nieuwe talen en bijzondere locaties, raden we je aan de typische huwelijksreis in een hangmat aan het strand te vermijden. Voor jou is er een buitengewone reeks van exotische plaatsen en unieke ervaringen op bekende en onbekende plaatsen een heerlijke uitdaging!

Maar als je nauwelijks voet buiten eigen land hebt gezet, ga dan voor een bestemming waar je geen cultuurshock van krijgt of lees je in ieder geval goed in. Probeer goed voorbereid op reis te gaan. Informeer je over de gebruiken van het land en ga voor een kleiner avontuur. Je kunt de hele reis zelfs vooraf organiseren of een lokale gids inhuren om wat rustiger op reis te gaan. Maak het jezelf vooral niet al te moeilijk! Zorg dat je niet teveel van het bewandelde pad afgaat als je er niet 100% zeker van bent. Maar onthoud ook: een totaal andere wereld ontdekken is een fantastische belevenis. Overweeg het eens!

Lees ook: De 10 beste hotels ter wereld voor jullie huwelijksreis

Stap 3. Tijd

De weken dat jullie gaan reizen moeten duidelijk zijn en bepalen wat voor reis jullie kunnen maken. Met de romantiek van een huwelijksreis proberen veel stellen een groot aantal bestemmingen te bezoeken of plannen ze de hele reis vol met tours. Het leven is lang genoeg om nog een keer terug te komen! Probeer de dagen dan ook niet niet helemaal vol te plannen met het bezoeken van bezienswaardigheden zodat er ook nog tijd is om rustig te genieten van een ontbijt of diner. 

Waar moet je nog meer rekening mee houden? De reistijd, bijvoorbeeld. Als je al minimaal zeven uur moet reizen om op de plek van bestemming aan te komen, heb je minder dagen om door te brengen op jullie vakantiebestemming. Tel hier twee rustdagen bij op om bij te komen van de reis en de jetlag te verwerken.

Veel koppels gaan meteen op reis na het huwelijk. Het huwelijksverlof en extra vrije dagen worden achter elkaar opgenomen en zo hebben de newlyweds uiteindelijk vaak een maand om nieuwe werelden te ontdekken. Verre plekken als Nieuw-Zeeland, Chili of Vietnam kunnen worden bezocht en er is dan genoeg tijd om verschillende landen en steden aan te doen. Met zoveel tijd en een breed budget wordt het reizen alleen beperkt door de verbeelding!

Maar als je ‘slechts’ 10 of 15 dagen hebt voor de huwelijksreis, zijn twee of drie min of meer bestemmingen niet te ver van huis genoeg. Perfect voor reizen naar Amerika, Afrika of Zuid Oost-Azië.

opslaanFoto: Fotografie Chantal
Foto: Fotografie Chantal

Lees ook: De populairste bestemmingen voor jullie huwelijksreis volgens Instagram 

Stap 4. Cultuurshock

Elk land is een wereld op zich. De eigenaardigheden en cultuur van ieder land zijn belangrijk om te bestuderen en het gaat hier over meer dan alleen je inentingen op orde hebben. Als je exotische continenten als Afrika, Midden- en Zuid-Amerika of Azië bezoekt, informeer je  dan over het eten en het klimaat. Een regenseizoen of insecten als lokaal gerecht wil je waarschijnlijk wel vermijden.

Als je landen in het Midden-Oosten wilt bezoeken zoals Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten of Koeweit, ga dan bij voorkeur in de winter. De zomers in deze landen zijn erg warm en de temperaturen liggen boven de 40 graden. Dit wil je echt vermijden, geloof ons. Landen als India en Nepal kennen een jaargetijde met veel regen, bekend als de moessonregen. Vermijd deze landen tussen november en maart.

Sommige van deze landen kennen in hun cultuur een bijzondere keuken, die voor westerlingen onvoorstelbaar lijkt als onderdeel van een heerlijk menu. Lees je vooraf in om verrassingen – en buikpijn – te voorkomen!

Lees je ook in over de vervoermiddelen in het land, de verschillende talen en de omgangsvormen. Elke cultuur is anders en respect voor de lokale gewoontes is de sleutel voor de succesvolle reis. Hoe gek of bijzonder sommige gewoontes ook mogen lijken, ze zijn vaak heilig voor de mensen in het land. Haal het beste uit de lokale cultuur en zie het als een les. Wat neem je mee terug naar huis en hoe kunnen we de wereld hiermee een stukje mooier maken?

Lees ook: Destination Wedding in het Caribisch gebied: Jamaica, Bahama’s en de Caicoseilanden

opslaanFoto: LNRD Photography
Foto: LNRD Photography

Stap 5. Budget

Als jullie hebben besloten wat voor reis jullie willen maken, is het tijd om een bestemming te kiezen op basis van jullie budget. Er zijn veel kant en klare pakketten waarmee je verschillende steden of landen kunt bezoeken. Dit is misschien een idee als jullie budget niet heel groot is. Op deze manier weet je van tevoren wat je gaat uitgeven en kom je niet in de verleiding. 

Als het budget groter, en jullie genoeg tijd hebben kunnen jullie natuurlijk de hele wereld afreizen. Een reisbureau kan jullie helpen met het samenstellen van de reis. Een expeditie à la carta, zonder grenzen en met ongelooflijke opties en bijzondere bestemmingen, bijvoorbeeld.
Houdt altijd een beetje rekening met extra uitgaven. Onverwachte zaken die zich kunnen voordoen zoals problemen met het vervoer, de wisselkoers of kleine ongelukjes die je nooit van tevoren ziet aankomen kunnen hele onaangename verrassingen zijn. Als je hier rekening mee houdt door ook een noodbudget op zak te hebben zal er geen probleem zijn. Op deze manier hoeven jullie je geen zorgen te maken over deze zaken.

opslaanShutterstock. Foto: Cocos.Bounty
Shutterstock. Foto: Cocos.Bounty

Wij hopen dat jullie met onze tips ene fantastische en onvergetelijke huwelijksreis kunnen organiseren. Mochten jullie het nou helemaal anders willen doen en ook gewoon willen trouwen in het buitenland? Wat dacht je van het Caribisch gebied zoals Bahama’s, Jamaica en Caicoseilanden? of op het eiland Ibiza? De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Voor nog meer exotische huwelijksreis bestemmingen klik hier.

Voor meer Zankyou volg je ons op FacebookInstagram en Pinterest.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!