Adverteren
  • Online magazine
  • Het kiezen van de smaak voor de bruidstaart: welke smaak taart past bij de bruiloft?

Het kiezen van de smaak voor de bruidstaart: welke smaak taart past bij de bruiloft?

Wij geven je een aantal tips om de perfecte smaak voor jullie bruidstaart te kiezen!

Het kiezen van de smaak voor de bruidstaart: welke smaak taart past bij de bruiloft?
  • Receptie en Feest
  • Adviseren
  • Bruiloftstaart
  • Sweet table
Zoetekauwen opgelet: het is tijd voor het uitzoeken van de bruidstaart! Dit zal hoogstwaarschijnlijk de meest belangrijke taart worden die jij ooit in je leven gaat eten, dus mag er ook aardig wat aandacht aan besteedt worden. Maar voor welke smaak moeten jullie kiezen? En welke smaak past er bij jullie bruiloft? Om deze keuze gemakkelijker te maken, hebben wij samen met Merel van Bird on your Cake een aantal handige tips op een rijtje gezet!
opslaanFoto: Bird on your Cake
Foto: Bird on your Cake

Bruidstaart keuzestress

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het verwerken in een taart. Van een simpele schuimtaart, tot worteltaart of een crème van witte chocolademousse met pindakaas. Met al deze verschillende smaken kunnen wij ons voorstellen dat hier een lichtelijk paniekgevoel van keuzestress bij komt kijken. Al helemaal wanneer je bedenkt dat smaken verschillen. Allereerst willen we je vertellen dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen en aangezien het jullie dag is raden wij je aan om voor jezelf te kiezen. Alle smaken die jullie niet zien zitten vallen dus sowieso al af!
Daarnaast zijn er een aantal smaken bruidstaarten die we sowieso al aan een thema kunnen koppelen of aan het seizoen waarin je trouwt. Hierdoor wordt het groepje smaken alsmaar kleiner en wordt de keuze voor jullie dus een stukje makkelijker.

Wanneer serveren jullie de bruidstaart? 

Bij het kiezen van het soort taart, is het belangrijk om te kijken naar het moment waarop jullie de bruidstaart willen gaan serveren. ¨Is dat na de ceremonie, dan past hier een lichte smaakcombinatie goed zodat je gasten niet al vol zitten voordat ze aan het diner beginnen. Dat zou immers zonde zijn! Denk bijvoorbeeld aan vanille cake met bijvoorbeeld aardbei, citroen, framboos, etc. Als je de cake na het diner als dessert serveert dan mag het wel wat zwaarder zijn, zoals bijvoorbeeld een chocolade cake met rood fruit of met een vulling van chocolade.¨ aldus Merel, van Bird on your Cake.
opslaanEen prachtige bruidstaart voor de winter wedding. Foto: Bird on your Cake
Een prachtige bruidstaart voor de winter wedding. Foto: Bird on your Cake

Een bruiloft in de zomer of lente

Adverteren

In de zomer eten we gemiddeld een stukje minder dan in andere tijden van het jaar. Het is ook geen geheim dat alles wat wij eten een stuk luchtiger is en dat is waarom wij je aanraden dit bij de bruidstaart ook aan te houden. Merel, van Bird on your Cake, zegt hierover het volgende: ¨In de lente passen bijvoorbeeld zacht zoete smaken, zoals aardbei of framboos, gecombineerd met vanille cake. In de zomer zijn smaken zoals citroen, limoen of passievrucht weer heel interessant. Deze smaken zijn allemaal wat frisser en gaan perfect bij een warme zomerdag.¨ Kies voor een vulling met bavarois om de taart luchtig te houden. Om in de trant van de zomerbruiloft te blijven stellen wij voor om een fruitbavarois te kiezen. Verwerk daarnaast vers fruit op de taart en je zult merken dat deze frisse bruidstaart hartstikke in trek is bij de gasten!

opslaanSummer chique bruidstaart. Foto: Bird on your Cake
Summer chique bruidstaart. Foto: Bird on your Cake

Een bruiloft in de herfst en winter

Waar het in de zomer allemaal net iets minder is, is het in de winter allemaal net wat meer. In de winter draagt iedereen truien en zal tante Bep niet aan de lijn zitten dus houd je vooral niet in met het creëren van de bruidstaart. Denk aan een machtige chocoladetaart of ga voor pumpkin spice als je echt in de decembermaand trouwt. Zowel de lagen van de cake als de vulling zelf mag uit chocolade bestaan als jullie hier gek op zijn. Niets is te veel! Merel, van Bird on your Cake, heeft nog een goede tip voor als jullie trouwen in de herfst: ¨De herfst vraagt om warme smaken, zoals chocolade, kaneel of karamel. In de winter kun je bijvoorbeeld een chocolade cake combineren met een vulling van rood fruit, of chocolade ganache.¨

Bird on your Cake is dé leverancier voor jullie bruidstaart, in ieder seizoen! Met een diploma van de International Culinary Center in New York heeft zij alle expertise wanneer het aankomt op de bruidstaart voor jullie bruiloft. Zij heeft passie voor het maken van de allerlekkerste én allermooiste bruidstaarten in verschillende soorten stijlen. Neem contact met haar op en proef de lekkerste creaties!

 

Bohemian bruiloft

Als jullie voor een bohemien bruiloft thema hebben gekozen raden wij je aan de bruidstaart vrij simpel te houden. Kies voor een frisse smaak, zoals bijvoorbeeld citroen en houdt ook het uiterlijk van de taart vrij simpel.
Inspiratie op doen voor jullie eigen bohemian style bruiloft? Bekijk deze toffe bohemian style bruiloft van Jan en Hadassah!

Tropical bruiloft

Zoals de naam al weggeeft mag je bij een tropical bruiloft ook in de taart de tropische sferen terug laten komen. Om dit te doen geven wij je één tip en dat is: fruit! Houdt het hier niet veilig bij een simpel appeltaartje, maar pak uit door de taart te bestrooien met exotische vruchten zoals, ananas, mango, passievrucht en verschillende soorten rood fruit.
opslaanFoto: Bird on your Cake
Foto: Bird on your Cake

Moderne bruiloft

Als jullie bruiloft helemaal van deze tijd is en gekenmerkt wordt door alle trends van het komende jaar dan raden wij jullie aan om niet alleen voor een bruidstaart, maar voor een sweet table te kiezen. Hierbij geven jullie de gasten de keuze uit verschillende soorten lekkernijen, zoals donuts, brownies, muffins en koekjes. Het water loopt de gasten al in de mond bij het zien van de enorme keuze. Denk hierbij aan smaken als chocolade, vanille en red velvet. Een ander voordeel voor jullie is dat jullie verschillende smaken kunnen kiezen, waardoor je het risico verkleind waarbij gasten de bruidstaart niet lekker vinden.
Wij raden jullie aan om op tijd te beginnen met het zoeken naar een bruidstaart en vooral veel te proeven. Dat is uiteindelijk toch een van de leukste activiteiten van het plannen van de bruiloft dus maak er zeker gebruik van!
Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends lees dan ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bird on your Cake Taart en Zoetigheid
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!