Het kiezen van een huisstijl voor jullie grote dag: zo doe je dat!

Jullie grote dag kan niet zonder een exclusieve huisstijl, maar hoe kies je deze? In dit artikel geven wij je de beste tips voor het opstellen van de huisstijl van jullie bruiloft!

Het kiezen van een huisstijl voor jullie grote dag: zo doe je dat!
Frederiek Klop Weddingplanner
  • Decoratie stijlen
  • Gemaakt op maat

Veel koppels kiezen voor een bruiloft in een specifieke huisstijl, kleur of thema, omdat het nét dat beetje extra toevoegt aan de bruiloft. Het begrip ¨themabruiloft¨ is ontzettend breed en kan van alles betekenen: van een thema kleur tot alles van A-Z in Game of Thrones stijl. Jullie kunnen het natuurlijk zo gek maken als jullie zelf willen! Het vaststellen van een specifieke huisstijl voor jullie grote dag voegt een touch of personality toe aan jullie bruiloft – het maakt jullie dag uniek!

Het kan heel lastig zijn om een stijl te vinden die bij jullie als koppel én bij jullie wensen past. En, wanneer jullie eenmaal een stijl hebben gekozen: hoe maak je dit zichtbaar op jullie grote dag? Om jullie te helpen hebben wij in dit artikel uitgelegd hoe jullie een huisstijl kunnen kiezen en hoe jullie deze het beste kunnen toepassen op jullie bruiloft! 

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Brainstormen over een huisstijl die bij jullie past

Om erachter te komen welke jullie allebei aanspreekt, bevelen wij aan om een aantal tijdschriften in te slaan en een soort ´moodboard´ te maken.  Knip foto´s uit van dingen die jullie mooi vinden, zodat jullie een goed en visueel idee krijgen van kleuren, materialen en stijlen die jullie kunnen gebruiken op jullie grote dag. Weddingplanner Frederiek Klop beaamt dit: ¨Op Pinterest vind je de meest uiteenlopende ideeën voor bruiloften: maak een board aan op Pinterest waar je alle leuke ideeën kunt opslaan!¨ Meer inspiratie opdoen? Bekijk op Zankyou bruiloften van andere Nederlandse koppels, of gestylede bruiloft shoots georganiseerd door Nederlandse trouwleveranciers. Je vindt ze hier!

Hulp van een weddingplanner 

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Gun jezelf het gemak van een weddingplanner! Een weddingplanner kan jullie helpen om jullie verschillende smaken samen te brengen tot een harmonieuze stijl en jullie koppelen aan een stylist die dit helemaal waar kan gaan maken. Frederiek Klop is weddingplanner én stylist en kan jullie helpen bij het organiseren van jullie perfecte Pinterest bruiloft! ¨Als je op Pinterest de mooiste styling ideeën hebt opgedaan, dan wil je die natuurlijk het liefste terug zien op de grote dag!¨

Frederiek kan jullie helpen met brainstormen en organiseren, maar ook op de grote dag kan zij ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes perfect zal verlopen. Frederiek zal jullie ontzorgen waar dat mogelijk is, bijvoorbeeld door het coördineren van het contact en de afspraken met de stylist en andere trouwleveranciers. Zij zal ervoor zorgen dat jullie droombruiloft werkelijkheid wordt, zodat jullie optimaal kunnen genieten van zowel de voorbereidingen als de dag zelf! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vooral eens contact op met Frederiek Klop!

opslaanNeem contact op met Frederiek Klop!
Frederiek Klop Weddingplanner

De gekozen huisstijl toepassen op jullie bruiloft

Wanneer jullie de kleuren, materialen en stijlen hebben gevonden waar jullie beide enthousiast over zijn, maak dan een uiteindelijke keuze over wat de huisstijl van jullie bruiloft gaat zijn. Een weddingplanner kan jullie interesses en wensen voor het thema gemakkelijk omzetten tot een definitief plan. Weddingplanner Frederiek Klop helpt bruidsparen bij het tot in detail vormgeven van de grote dag, volledig aan de hand van de stijl die bij jullie past.Zo zijn jullie verzekerd van een dag die van A-Z tóp gestyled is¨Als stylist adviseer ik jullie over alle mogelijkheden en help ik bij het inkopen of inhuren van diverse materialen. Ik weet de juiste adresjes voor jullie stijl te vinden!” 

Het is de bedoeling dat deze huisstijl tijdens de gehele trouwdag herkenbaar is voor jullie gasten: niet alleen in de decoratie van jullie trouwlocatie, maar ook in het drukwerk, de bruidstaart, het bruidsboeket en de bedankjes voor de gasten.¨Een rode draad in de vorm van een stijl creëert eenheid en rust op de bruiloft en dat is het effect dat je graag wilt zien,¨ aldus wedding planner en stylist Frederiek Klop.

Een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden zijn:

  • Weet exact welke kleur ¨jullie kleur¨ is. Elke kleur bestaat in honderden verschillende variaties, dus als jullie huisstijl draait om de kleur ´blauw´, wees dan specifiek! Een goed idee is om een specifieke kleurcode te kiezen, of te kijken naar de Pantone kleur!
  • Past deze kleur bij de trouwlocatie? Niet alle kleuren passen op iedere trouwlocatie! Denk hier dus goed over na.

Hebben jullie dit op orde? Dan wordt het vanaf nu een stuk gemakkelijk. Bij alle keuzes hoeven jullie nu nog maar naar twee zaken te kijken: past dit binnen ons moodboard en huisstijl en past het binnen ons budget?

opslaanFrederiek Klop Weddingplanner
Frederiek Klop Weddingplanner

Trend: een speciaal logo voor jullie bruiloft!

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om een speciaal bruiloft logo te (laten) ontwerpen voor hun grote dag! En we love it! Dit speciale logo staat voor jullie als koppel en zal voor altijd een bijzondere betekenis hebben. Dit logo kunnen jullie vervolgens weergeven in het drukwerk (de uitnodigingen, menu´s, save the date kaarten…), laten drukken op de foto strips van de photo booth foto´s, op de ´loper´ bij de trouwlocatie… je kunt het zo gek niet bedenken! Een speciaal logo voor jullie bruiloft zorgt voor een super chique uitstraling.

Wat wordt de huisstijl van jullie grote dag? Voor een bruiloft in jullie eigen stijl raden we je aan contact op te nemen met Frederiek Klop.

Meer lezen?

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!