Hoe decoreer je een rustieke bruiloft in 5 stappen. Ontdek de magische trucs!

Ontdek welke decoratiestukken onmisbaar op jouw rustieke bruiloft en hoe je deze het beste kunt stijlen.

Hoe decoreer je een rustieke bruiloft in 5 stappen. Ontdek de magische trucs!
  • Decoratie stijlen

De rustieke stijl voor de bruiloft is één van de trouwtrends voor 2019. Zoals Thera van Brisked Styled Weddings aangeeft: ‘Je kunt er zo veel kanten mee op, en het leuke is dat je er zo een lekker stoer randje aan kunt geven, vind de bruidegom ook leuk!’. Als jij dit jaar gaat trouwen mag je de beste ideeën voor de decoratie van een rustieke bruiloft absoluut niet missen! Het is één van de meest favoriete stijlen van het moment door zijn speciale sfeer. Ontdek hier hoe jij jouw rustieke bruiloft decoreert in 5 simpele stappen!

  1. Kies de ideale trouwlocatie uit

Het kan best lastig lijken om twee stijlen in één te combineren, maar in het geval van de rustieke bruiloft is niets minder waar. Zo zul je tijdens het organiseren van de bruiloft al snel genoeg merken dat elke rustieke bruiloft wel een chique tintje kan gebruiken om te zorgen dat het er niet verwaarloosd uit gaat zien. Een rustieke bruiloft heeft een natuurlijke sfeer nodig, in de buitenlucht en antieke elementen, maar daarnaast is de combinatie met kristallen goud waard!

opslaanYeray Cruz
Foto: Yeray Cruz

 

opslaanCredits: Hezter Fotografie
Credits: Hezter Fotografie

 

  1. Maak gebruik van natuurlijke, rustieke elementen

Er is een breed scala aan elementen je kunt gebruiken voor het decoreren van jouw bruiloft in een chique, rustieke stijl. Zo stelt Thera van Brisked Styled Weddings dat bijvoorbeeld stoer hout en stenen allemaal zorgen voor dat rustieke gevoel. Wij van Zankyou voegen daar nog graag wat aan toe: bloemen! Dit mag je zeker niet vergeten wanneer je opzoek bent naar rustieke elementen. Deze brengen vreugde en kleur aan het evenement en zorgen voor de lekkerste geuren.

opslaanFoto: María Limón Atelier Floral
Foto: María Limón Atelier Floral
opslaanCredits: Hezter Fotografie
Credits: Hezter Fotografie
  1. Hecht waarde aan de chique details

Een aantal voorbeelden voor de mooiste chique elementen zijn porseleinen details en vintage elementen, zoals antieke schrijfmachines of kandelaars, kaarsen en kantstoffen. Kies voor versleten houten tafels die je versierd met een kanten kleedje en gebruik kleine glazen potten met wilde bloemen als centerpieces. Plaats porseleinen serviesgoed bestempeld met unieke ontwerpen, vergeet effen kleuren en kies voor geometrische vormen. Je zult zien dat deze de bruiloft veel karakter geven! Let hier wel op dat je niet te ver gaat, anders verandert de bruiloft in plaats van rustiek misschien in vintage.

opslaanHeather Hawkins
Foto: Heather Hawkins
opslaanKate Ignatowski
Foto: Kate Ignatowski
opslaanYeray Cruz
Foto: Yeray Cruz
opslaanYeray Cruz
Foto: Yeray Cruz
opslaanPedro Bellido
Foto: Pedro Bellido
opslaanCredits: Hezter Fotografie
Credits: Hezter Fotografie
  1. Doe onderzoek naar de basiskleuren

Naast de kleuren van de omgeving, hout en groene bladkleuren, zijn pastelkleuren, zoals rozenkwarts, wit of koraal een goede kleur. Dit zijn dan ook kleuren die je goed kunt combineren. Voor de kleuren raden wij aan om voor de mooiste witte bloemen te gaan.

opslaanFoto: Noé Ariza
Foto: Noé Ariza
opslaanFoto: Noé Ariza
Foto: Noé Ariza
  1. Kies voor uniek drukwerk

In een rustieke bruiloft kan jij doen en laten wat je wil. Ga voor het drukwerk opzoek naar iets schattigs en speel met nieuwe technieken, zodat alles een country touch krijgt zonder de chique kant te vergeten. Denk voor de verandering eens outside of the bo en gebruik hout, doek of board als vervanging voor het papierwerk.

Wij wensen je heel veel succes met het decoreren van jullie eigen rustieke bruiloft. Ontdek hier de trends voor het decoreren van de bruiloft in 2019.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Brisked Decoratie & Styling

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!