Hoe kies je de perfecte stoelen voor je bruiloft

Stoelen zijn op een bruiloft niet langer simpele gebruiksvoorwerpen, de bruid en bruidegom kiezen er steeds vaker voor om ze ook als decoratiestuk te gebruiken. In dit artikel laten we een paar populaire modellen zien, deze geven je vast inspiratie!

  • Decoratie
  • Aanbeveling
  • Meubilair

Stoelen zijn op een bruiloft niet langer simpele gebruiksvoorwerpen, de bruid en bruidegom kiezen er steeds vaker voor om ze ook als decoratiestuk te gebruiken. Ze kunnen een groot voordeel zijn tijdens de receptie en als ze op de juiste manier worden gekozen kan het bijdragen aan de stijl of het thema dat het echtpaar gekozen heeft voor hun bruiloft.

Adverteren

Stoelen zijn er in verschillende modellen: Franse stijl, landelijk of juist ultra modern. Bovendien moet je ook nog een keuze maken in de grote verscheidenheid aan kleuren, daarom moet je in de decoratie als geheel denken voordat je kiest voor de decoratie van verschillende onderdelen. Als je hebt gekozen voor een rustiek, klassiek, boho of vintage huwelijk, zoek dan naar modellen die perfect passen binnen dit thema. In dit artikel laten we een paar populaire modellen zien, deze geven je vast inspiratie! Wil je nog meer inspiratie tips? lees dan ook dit artikel!

opslaanfoto Dario EndaraMeer lezen “foto Dario Endara”
foto Dario Endara
opslaanJardineto - foto Babi Medeiros
Jardineto – foto Babi Medeiros

Louis Ghost Chair

Dit verfijnde model werd ontworpen door de Franse designer Philippe Starck, als inspiratie gebruikt hij de Louis XV fauteuil. Deze stoelen worden vaak gebruikt om kleine kamers mee te decoreren of ze worden aangeschoven aan de belangrijke tafels van de ceremonie gemixt met anders stoelen zoals modellen van Dior en Tiffany. Het oorspronkelijke model is transparant, maar momenteel zijn ze in diverse kleuren te vinden.

opslaanAldo Duarte - foto Norton José
Aldo Duarte – foto Norton José

De Dior stoel

Een geliefd model onder de ontwerpers, deze stoel wordt geleverd in verschillende kleuren zoals amber, goud, zilver en helder acryl! Er zijn andere versies die van overlopen luxe zoals de Dior Excellence Gold, met de meest langgerekte rugleuning en een zetel gemaakt van fluweel! Deze stoel past zeker in de klassieke en glamoureuze bruiloften, maar ze zijn ook gebruikt binnen landelijke thema’s en vintage huwelijken!

opslaanFoto Divulgação Feitiço das Flores
Foto Divulgação Feitiço das Flores

Tiffany’s stoel

In eerste instantie werd dit model alleen gebruikt tijdens klassieke en extreem elegante bruiloften, maar na verloop van tijd verscheen deze stoel ook op bruiloften met andere thema’s! Dit komt omdat ‘de Tiffany’ in vele verschillende kleuren kan worden besteld en ook typen materialen kunnen worden gekozen. Denk aan materialen zoals hout, acrylaat en kunststof! Een ander groot voordeel is de aanpassing van de kleur van hun stoel: kies je favoriete kleur of ga voor een print.

opslaanFoto Divulgação Anderson Lima
Foto Divulgação Anderson Lima

Medalhão Stoel

Dit model heeft een ronde rug met die hand afgewerkt is, het kan gaan om gevlochten stro of een gladde stof. De stoel heeft een gewatteerde zitting, en een goede grootte, waardoor die uiterst comfortabel zit! Het model wordt vaak gebruikt in klassieke stijl, maar sommige stellen weten dit perfect t componeren in een rustiek of vintage thema!

opslaanfoto Dario EndaraMeer lezen “foto Dario Endara”
foto Dario Endara

Luiz Felipe Stoel

Deze stoel model werd gemaakt in Frankrijk, met klassieke lijnen en met de hand vervaardigd houtsnijwerk dat zorgt voor een elegant en verfijnd resultaat! Het zijn robuustere en zwaardere stoelen, gemaakt van hout. Ze worden vaak gebruikt op bruiloften in klassieke of rustieke-chic stijl!

opslaanFoto Luiza Reis
Foto Luiza Reis

IJzeren stoel

De bekendste zijn wit en worden over het algemeen gebruikt op eenvoudigere bruiloften in rustieke of klassieke stijl! Maar er zijn ook vintage modellen, die passen perfect binnen huwelijken in deze stijl en zijn te vinden in verschillende kleuren en vormen.

Tip: Combineer deze stoelen met leuke bloemboeketten op tafel. Dat geeft een moderne en casual look!

opslaanfoto Foto Divulgação Gioia Decoração
foto Foto Divulgação Gioia Decoração

De trend die blijft terugkomen is het gebruik van verschillende modellen. Ze kunnen gemengd worden aan de zelfde tafel of aan maak diverse tafels met één specifiek model en kies voor iedere tafel een andere stoel. Hetzelfde kan gedaan worden met de kleur. Het geeft meer vreugde en originaliteit aan je interieur.

opslaanfoto kievit bruiloftenMeer lezen “foto kievit bruiloften”
foto kievit bruiloften

Voor nog meer decoratie lees onze artikelen over bijvoorbeeld menukaarten, hoe presenteer je die? Is jullie bruiloft in de buitenlucht bekijk dan de mooiste decoratie wat hier bij past!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!