Hoe kies je een trouwboeket dat bij je jurk past?

In 5 stappen vind jij de bloemen die perfect passen bij jouw trouwjurk! Simpel en effectief. Waar ga jij voor?

  • Andere services
  • Adviseren

Als je je droomjurk hebt gevonden, kun je op zoek gaan naar bijpassende schoenen, make-up en kapsel. Maar vergeet het bruidsboeket niet! Bloemen zijn niet weg te denken op je trouwdag. Zoek naar iets dat eigen is. De volgende 5 stappen helpen je al een eind op weg.

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

1. Kies een stijl

Adverteren

Misschien heb je wel een stijl of thema voor je bruiloft gekozen, dan is het mooi om daarop in te spelen met je bruidsboeket. Het zijn de details die het kloppend maken, maar ook eyecatchers als het boeket moeten kloppen! Volgens Elvira van De Bloemenkeuken kies je voor een rustig boeket als je een drukke jurk hebt en een drukker boeket als je een strakker jurk hebt. “Maar als je een bepaalde stijl wil uitdragen en bijvoorbeeld bewust voor heel uitbundig kiest, maakt het geen verschil. Vaak adviseren ze in bruidsmodezaken om een klein boeketje te nemen, maar daar ben ik het niet mee eens. Misschien wil je wel vernieuwend zijn met een cirkel boeket of liever juist romantisch.”

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

2. Kies een bloemist

Als je je stijl hebt gekozen, kun je op zoek gaan naar een bloemist die daarbij past. Vaak hebben gespecialiseerde zaken een website met afbeeldingen, maar je kunt ook op Pinterest ideeën opdoen en die aan de bloemist die je op het oog hebt laten zien. Heb je toevallig al in onze galerij gekeken met de 50 mooiste bruidsboeketten? Door inspiratie op te doen, kun je in hoofd al beter een beeld maken van hoe een dergelijk boeket bij jouw jurk past.

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

3. Kies je bloemen

Misschien heb  je wel een bepaald soort bloem dat je super mooi vindt of heb je al een bepaald kleurenschema voor je boeket in gedachten! Laat dit aan je bloemist weten, dan kan hij of zij hier rekening mee houden. Het is vaak ook leuk als je rekening houdt met het seizoen waarin je trouwt, kies bijvoorbeeld voor een boeket bestaande uit seizoensbloemen. Mooi voordeel: deze zijn vaak ook net iets goedkoper.

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

4. Neem je jurk mee

Elvira: “Je jurk is een hele goede basis om vanuit te kijken. Dus ik zou hem altijd aan de bloemist laten zien.” Veel bruiden maken zich zorgen over de kleur wit in het bruidsboeket, want wat als die niet overeenkomt met de kleur van de jurk? Volgens Elvira hoef je je daar geen zorgen over te maken. Want een bruidsboeket heeft altijd wel groentinten en die maken alles weer neutraal. “Ik heb nog nooit witte bloemen gezien die vloekte bij een witte jurk!”

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

5. Stress vooral niet!

Keuzestress is heel normaal, maar bedenk dat bloemen een toevoeging zijn. Ze maken het plaatje compleet. “Houd er rekening mee dat als bloemen voor stress zorgen, je niet bij de juiste weddingflorist zit. Als dat stress oplevert, gaat er iets niet goed”, aldus Elvira van De Bloemenkeuken. In dat geval adviseert ze je om te gaan kijken bij iemand die je blindelings kunt vertrouwen. “Want de liefde vieren, daar hoeft geen stress over te zijn”, is haar motto.

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

Voor je dagelijkse dosis inspiratie voor je bruiloft kun je ons volgen op InstagramFacebook en Pinterest!

Lees ook: 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De bloemenkeuken Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!