Hoe kies je een weddingplanner?

Bij de organisatie van jullie droomdag komt heel wat kijken. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet van de beste weddingplanners!

 • Weddingplanner
 • Adviseren

Bij de organisatie van jullie droomdag komt heel wat kijken. Misschien willen jullie advies inwinnen, wat taken uit handen geven of de volledige organisatie uit handen geven. Een weddingplanner kan jullie hierbij helpen. Het is belangrijk dat jullie je goed oriënteren in jullie zoektocht naar de juiste planner. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet van de beste leveranciers.

opslaanFoto: Het BruidsmeisjeWeddingplanner het Bruidsmeisje
Foto: Het Bruidsmeisje

Ten eerste is het belangrijk dat jullie een klik hebben met de weddingplanner. Hij of zij moet goed begrijpen wat jullie precies willen en wat jullie verwachten. Wij adviseren daarom om contact te zoeken met meerdere weddingplanners. Zo hebben jullie vergelijkingsmateriaal en weten jullie wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende weddingplanners.

Professional

Daarnaast is het belangrijk dat jullie in zee gaan met een professional. “Een professional neemt ervaring en kennis van de markt met zich mee. Door de opgedane ervaring kan men snel schakelen en ongewenste situaties vaak voorkomen of direct oplossen”, adviseert Astrid Blaauw-Thoonsen van Astrid Blaauw Weddings & Events. Zeker weten of het om een professional gaat? Vraag of jullie contact op mogen nemen met een bruidspaar waar eerder voor is gewerkt.

opslaanFoto: Astrid Blaauw Weddings & EventsAstrid boek je nu hier!
Foto: Astrid Blaauw Weddings & Events

Ga op onderzoek uit

Maar hoe vinden jullie een geschikte professional? Ga op onderzoek uit! Struin via onze zoekfunctie de weddingplanners af en schrijf op met welke bedrijven of personen jullie contact op willen nemen. Jullie kunnen ook advies vragen in jullie omgeving. Misschien kent iemand in de omgeving nog wel een weddingplanner die goed bij jullie past.

opslaanFoto: Weddingplanner het BruidsmeisjeBoek weddingplanner het Bruidsmeisje nu hier!
Foto: Weddingplanner het Bruidsmeisje

Top 3

Vivian is weddingplanner onder de naam Het Bruidsmeisje. Zij adviseert bruidsparen om vervolgens een top 3 lijstje te maken. “Baseer dit met name op je gevoel.” Houd ook de volgende vragen in je achterhoofd: spreken de bruiloften op de website je aan? Heeft de weddingplanner goede referenties? Hoeveel ervaring heeft de weddingplanner al? Vervolgens kunnen jullie contact opnemen met de weddingplanners waar jullie het beste gevoel bij krijgen.

opslaanFoto: Astrid Blaauw Weddings & EventsAstrid boek je nu hier!
Foto: Astrid Blaauw Weddings & Events

Kennismakingsgesprek

Het is belangrijk om te weten dat jullie bij een kennismakingsgesprek nergens aan vast zitten. Bij dit gesprek is het belangrijk om een aantal kritische vragen aan de weddingplanner en aan jezelf te stellen. We hebben een aantal belangrijke vragen voor jullie op een rijtje gezet:

 • Hebben jullie een klik?
 • Is de weddingplanner nog beschikbaar voor deze datum?
 • Past de weddingplanner binnen jullie budget?
 • Hebben jullie het idee dat jullie de weddingplanner kunnen vertrouwen?
 • Hoeveel ervaring heeft de weddingplanner?
 • Hoeveel bruiloften heeft de weddingplanner al gedaan?
 • Wat is zijn of haar manier van werken?
 • Waar is de weddingplanner goed in?
 • Welke verschillende mogelijkheden zijn er qua dienstverlening?
 • Wat kan de weddingplanner allemaal voor jullie regelen?
 • Wat verwacht de weddingplanner van jullie?
opslaanFoto: Weddingplanner het BruidsmeisjeBoek weddingplanner het Bruidsmeisje nu hier!
Foto: Weddingplanner het Bruidsmeisje

Beslissen

Natuurlijk kan het zo zijn dat jullie veel meer vragen hebben. Bereid dit gesprek samen goed voor zodat jullie achteraf niet voor vragen staan. Vervolgens bepalen jullie aan de hand van de antwoorden of de weddingplanner bij jullie past. Is dat niet zo? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg weddingplanners dus er is er altijd één die bij jullie past.

opslaanFoto: Weddingplanner het BruidsmeisjeBoek weddingplanner het Bruidsmeisje nu hier!
Foto: Weddingplanner het Bruidsmeisje

Inspiratie

Vinden jullie het alsnog lastig om een keuze te maken in jullie zoektocht naar een weddingplanner? Wij hebben de beste weddingplanners uit 2017 bij elkaar gezocht. Trouwen in de omgeving van Amsterdam? Dan kan dit artikel met de beste weddingplanners uit Amsterdam helpen. We hebben ook de beste weddingplanners uit Noord-Brabant voor je op een rijtje gezet.

 Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!